Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1660 0
Tvoemisto.tv пропонує святкових підбірку подій у Львові, які можна відвідати протягом 9-14 січня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Різдвяні вертепи у Домі Франка

Коли: 9 січня, 16:00

Де: вул. Івана Франка, 150, 152

Скільки: вхід у музей для учнів та пенсіонерів – 20 грн, для дорослих – 50 грн; детальніше про вартість квитків тут.

У Франковому домі завше лунала коляда та ширився дух Різдва і свята. Львів’ян та гостей міста запрошують поринути у містерію Христового Різдва. У супроводі різдвяних флейт, які, наче ангели, проводитимуть нас поміж вертепними дійствами, спробують пізнати таїну Різдва. 

Під унікальним взором Вільного вертепу, з бароковою мовою Сокиринського вертепу та неймовірними колядами зі всіх куточків України даруватимуть світло у темряві. Різдвяні музичні дарунки від ансамблю флейтистів Львівського музичного коледжу ім. Людкевича. Вільний вертеп від організації «Вільний простір», Сокиринський вертеп від Шкільного театру УКУ «На Симонових стовпах».

Коляди народів світу

Коли: 9 січня, 18:00;

Де: Львівська національна філармонія, вул. Мирослава Скорика, 7;

Скільки: від 120 грн; придбати можна тут;

Композиції, які усі знають з перших нот. Композиції, під які хочеться підспівувати. Композиції, які одразу створюють відчуття свята та казки – популярні новорічні та різдвяні пісні різних країн прозвучать у виконанні Галицького академічного камерного хору.

Майстер-класи з миловаріння Новорічне тістечко

Коли: 10 січня, о 14:00 та 11 січня, о 15:30;

Де: просп. Свободи, 20;

Скільки: 200 грн;

Дітей та дорослих запрошують до Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького на майстер-класи з миловаріння «Новорічне тістечко». Разом з майстринею миловаром з Полтавщини Богданою Мороз ви зварите тришарове «тістечко», додасьте блискіток. Поки мило буде застигати, розмалюєте пряного чоловічка і льодяник (також із мила), пограєте в гру на кмітливість.

Тривалість: 1 год. 30 хв. Детальна інформація за тел.: (067) 713 83 04. Обов’язковий попередній запис.

Різдвяна виставка

Коли: щодня, крім понеділка, з 12:00 по 19:00

Де: Зелена канапа, вул. Вірменська, 7

Вона відбуватиметься вже шістнадцятий раз поспіль. На цій виставці є все і всіляке. Живопис, сакральне мистецтво, художнє скло, скульптура, арттекстиль і навіть художнє дерево. А об’єднане це мистецьке різноманіття однією темою – циклом різдвяно-новорічних свят.

Майстер-клас із виготовлення різдвяного павука

Коли: 10 січня, 18:00

Де: URBAN бібліотека (м. Львів, вул. Устияновича, 4), код на домофоні 2

Скільки: для участі зареєструйтеся за посиланням. Кількість місць обмежена, тому поспішіть.

Різдвяний «павук» — традиційна прикраса-оберіг оселі на різдвяні й новорічні свята, виготовлена з соломи. Разом із фольклористками Христиною Повович і Анною Черноус спробують власноруч виготовити для себе таких “павучків”.

Мюзикл «Гуцулка Ксеня»

Коли: 10 січня, 18:00-21:00;

Де: Львівський театр опери та балету 

Скільки: від 490 грн;

10 січня львів’ян та гостей міста запрошують у Львівський театр опери і балету на головну українську подію цього року, мюзикл-сенсацію – «Гуцулка Ксеня». Народжена у Івано-Франківську під керівництвом колективу Народного артиста України та лауреата Шевченківської премії Ростислава Держипільського, вистава спричинила справжню сенсацію. Підтвердження тому – 80 аншлагів поспіль та фантастична любов публіки, яка їде до Івана-Франківську з усієї України. 

Літературний вечір Андрія Любки

Коли: 13 січня, о 18:00;

Де: на Великій сцені Театру Лесі Українки;

Скільки: вхід на подію – вільний;

Літературний вечір та розмова за участі українського письменника та волонтера з Ужгорода Андрія Любки, а також презентація його нової книжки – збірки короткої прози «Щось зі мною не так». Андрій Любка – автор 3 збірок поезій та 10 прозових книжок (романи, есеї, оповідання). Учасник багатьох українських та європейських літературних фестивалів, окремі твори перекладені 15 мовами світу. Володар численних відзнак та стипендій.

Від початку повномасштабного вторгнення Андрій Любка разом із друзями збирає кошти на автомобілі серед своєї аудиторії, купує джипи та пікапи і за кермом відвозить їх на Схід в різні підрозділи ЗСУ та ТрО. Перший автомобіль для бійців письменник придбав 19 квітня 2022 року. Гроші на нього зібрали за 12 годин. А під кінець року Андрій Любка придбав і передав у Бахмут вже 100-й автомобіль.

Модерує захід поет Григорій Семенчук.

Зимові майстер-класи в Музеї Івана Труша

Художньо-меморіальний музей Івана Труша запрошує на екскурсії та зимові майстер-класи для дітей.

11 січня, 11: 00 – екскурсія «В гості до Івана Труша», майстер-клас «Різдвяний ангел», тканина. Вартість 100 грн (діти 6+).

12 січня, об 11:00 – коротка відеоекскурсія «Зимовий пейзаж у творчості Івана Труша» за мотивами живописного циклу «В обіймах снігу», майстер-клас «Картина на склі», скло, акрил. Вартість: 150 грн (діти 6+).

13 січня, 11:00 – екскурсія «В гості до Івана Труша», майстер-клас святкова прикраса «Ялинка», пінопласт, акрил. Вартість: 100 грн (діти 5+).

Реєстрація обов'язкова на кожну подію за телефоном 097 238 45 48.

Містерія звуку «Вертеп»

Коли: 14 січня о 14:00;

Де: Перший театр, вул. Академіка Гнатюка, 11;

Скільки: 80 грн;

Львів’ян запрошують на прем’єру містерії звуку під назвою «Вертеп», що відбудеться 14 січня у Першому театрі. Кожна дія «Вертепу» має свою історію, а за основу взяли текст «Сокиринського вертепу» 1774 року, записаного в Полтавській області. Окрім цього, усе дійство супроводжують аутентичні співи, яким надали сучасного звучання. 

Задум «Вертепу» тісно пов’язаний із актуальними подіями – на першому плані боротьба з жорстоким тираном, чиї нелогічні дії, продиктовані хворобливою уявою, призводять до трагедій. Перша дія – класична різдвяна історія: народження Ісуса і розповідь про царя Ірода. Друга – написана за мотивами фольклору, який виник під час війни.

 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv пропонує також підбірку локацій у Львові, де можна відчути дух Різдва.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!