Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1427 0
Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати протягом 16-22 січня.

Понеділок, 16 січня 

Концерт Олександра Божика із рок-бендом

Коли: 16 січня, 18:00

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької

Скільки: 400-750 грн

Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької запрошує провести вечір 16 січня у Театрі імені Марії Заньковецької. Цього року для львів'ян та гостей міста із оновленою програмою виступить скрипаль-віртуоз Олександр Божик супроводі рок-оркестру. Тривалість події – 120 хвилин.


Вівторок, 17 січня 

Мандрівка підземеллями середньовічного Львова 

Коли: 17 січня, 10:00

Де: Львівський музей історії релігії

Скільки: 30-500 грн

Львів – відомий центр історії і культури України, у якому традиційно мешкали представники різних народів та віросповідань. Але не всі знають про старовинні підвали Львова, які закладено тут ще за часів князя Льва Даниловича, коли будувався його княжий двір. Під час екскурсії ви можете дізнатись про князівську в'язницю, побут монахів, їхні історії та святині. Також романтичну історію Чорної княжни Гальшки Острозької та безліч інших таємниць, адже у цих товстих стінах можуть бути сховки зі скарбами та таємні ходи. Підземелля Львова відкрили дослідникам тільки частину своїх загадок.

Експозиційні відділи Львівського музею історії релігії

Коли: 17-22 січня, 10:00

Де: Львівський музей історії релігії

Скільки: 30-100 грн

Серед туристичних знахідок Львова  є і та, яка може бути незнайома багатьом гостям міста. Проте вона зберігає чимало цікавих артефактів і розповідає про історію світових та національних релігій і церков. Йдеться про Львівській музей історії релігії, який розташований у споруді Домініканського монастиря ХІV – XVIII ст. Відвідати таку пам'ятку архітектури вже цікаво, тим більше, що у колишній трапезній нині відбуваються концерти органної музики.


Вистава «Конотопська Відьма»

Коли: 17 січня, 18:00

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької

Скільки: 50-300 грн

У Театрі Заньковецької у Львові пропонують зустріти першу прем’єру 2021 року – гопак-оперу «Конотопська Відьма». На вас чекає нова інтерпретація знайомого твору класика української літератури Квітки-Основ'яненка. Тривалість події – 120 хвилин.

 

Середа, 18 січня

Майстер-клас з абстрактного живопису FLUID ART з вином

Коли: 18 січня, 19:00

Де: Арт-студія Простір Мрій

Скільки: 750 грн

Вас навчать малювати картину за 1,5 години, навіть якщо ви раніше ніколи не малювали. На маленькому занятті з експрес курсу навчання малювання картини ви зможете не тільки навчитися малювати картину, а ще отримаєте задоволення від самої атмосфери та процесу.


Четвер, 19 січня

Вистава «Різдвяна ніч»

Коли: 19 січня, 18:00

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької

Скільки: 50-300 грн

У Театрі Заньковецької відбудеться вистава «Різдвяна ніч» у Львові, за мотивами легендарного твору Миколи Гоголя. Тривалість події – 150 хвилин.

П’ятниця, 20 січня

Вистава «Скинія златая»

Коли: 20 січня, 16:00

Де: Львівський академічний обласний театр ляльок

Скільки: 100 грн

Рік за роком ми, немов та музична скринька, що відтворює одну і ту ж мелодію, повертаємось до історії, якій уже понад 2000 років. Для багатьох – це джерело віри, надії та любові, але для міських нероб настають врожайні часи. Сумний погляд, понура постать та бодай один, так-сяк виконаний, куплет до щему рідної колядки та, до капелюха, знову летить черговий мідяк. Ці лінюхи розраховують на добрий заробок, та не здогадуються, що доторк до «Скинії златої» може змінити плин життя.

Субота, 21 січня

Вистава «Веселі ангелята»

Коли: 21 січня, 11:00

Де: Львівський академічний обласний театр ляльок

Скільки: 150 грн 

У Львівському академічному обласному театрі ляльок відбудеться вистава «Веселі ангелята» у Львові за однойменною книгою Марічки Крижанівської. Цю виставу підготували для найменших глядачів, які відвідають її разом зі своїми батьками. Тривалість події – 45 хвилин.

Вистава «Любовний напій»

Коли: 21 січня, 17:00 

Де: Львівська національна опера

Скільки: 100-500 грн

На сцені Театру опери та балету пройде показ комічної опери «Любовний напій» у Львові. Автором веселої та популярної музичної вистави є італійський композитор Гаетано Доніцетті, а поставлений він на лібрето Феліче Романі. Водночас лібрето Романі написано за мотивами свого попередника, створеного для французької опери «Любовне зілля» (фр. Le Philtre). Однак для самого Доніцетті твір, який він накидав за рекордні терміни – лише пару тижнів, став одним з найкращих зразків його творчості і мав незмінну популярність. Прем'єра відбулася навесні 1832 року у Мілані.


Концерт «Людкевич і Ко. Вокальні перлини» 

Коли: 21 січня, 19:00 

Де: Львівський органний зал

Скільки: 100-200 грн

Львівський органний зал запрошує на концерт, у якому почуєте пісні на слова українських поетів та авторські обробки народних пісень Ярослава Лопатинського, Василя Барвінського, Миколи Лисенка, Георгія Майбороди, Жанни Колодуб та, звичайно, Станіслава Людкевича.

 

Неділя, 22 січня

Вистава «Меланхолійний вальс»

Коли: 22 січня, 17:00 

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької

Скільки: 200 грн 

Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької запрошує на виставу «Меланхолійний вальс». За давньою легендою, дівчина, яка знайде едельвейс, буде дуже щасливою і матиме міцну та велику родину. Ольга Кобилянська ще маленькою дівчинкою на крутих схилах знайшла цю квітку. Едельвейс завжди був з нею, хоча і не приніс їй щастя. Так і у «Valse melancolique» троє жінок шукають своє щастя, яке за тогочасними уявленнями не відповідали ролі жінки у суспільстві. Кожна з героїнь хоче знайти свою квітку едельвейсу, для можливості вільно обирати свій життєвий шлях.


Модерн-балет «Пізнай себе»

Коли: 22 січня, 19:00 

Де: Львівська національна опера

Скільки: 100-500 грн 

До трьохсотлітнього ювілею українського філософа Григорія Сковороди, Львівська національна опера презентує модерний балет «Пізнай себе». Наші витоки і сучасність, початок і кінець, народження і смерть, добро і зло, – сучасна постановка Василя Вовкуна, є квінтесенцією ідей та думок великого мислителя й демонструє, наскільки актуальними та позачасовими вони є. Щоб робити добро іншим і відганяти від них зло, людина, за Сковородою, має пізнати добро та зло в собі навчитися переборювати зло. Істинне щастя людини – у ній самій, воно не в почестях, а в задоволенні найнеобхідніших потреб, тому треба намагатися досконало пізнати себе і заволодіти цим щастям.

Підготувала Олена Шумик

Фото із соцмереж

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!