Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1015 0
Tvoemisto.tv зібрало декілька подій у Львові, які можна відвідати з 24 по 27 січня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

24 січня, вівторок

Вистава «Кохання січового стрільця»

Коли: 24 січня о 18:00

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької

Скільки: 50-300 грн

Під час військової кампанії 1914 року в Закарпатті роту січових стрільців було розквартировано на постій у затишному мальовничому мадярському селищі. Хто б міг подумати, що саме тут стомлене війною серце поручника Степана Балинського знайде кохання свого життя - мадярську дівчину Шаріку. Чари кохання, пісні, танці, музика, море сміху і курйозних моментів – саме те, за що ми любимо романтичні оперети.


Казка-мюзикл для сімейного перегляду «GOLDEN CHICK / ЗОЛОТЕ КУРЧА»

Коли: 24 січня о 18:30

Де: !FESTrepublic, м. Львів, вул. Старознесенська, 24-26

Скільки: 250 грн

Ласкаво просимо у казковий світ, де Курочка Ряба є відомою інстаблогеркою Ґолді, суворі Ведмеді сумлінно працюють у службі охорони, а спритні Жаби ладні прийняти будь-який виклик, аби допомогти своєму кумирові – поету Вовку Сірому. Адже гламурна Леді Фокс використає увесь арсенал своїх лисячих хитрощів, аби змусити Вовка вкрасти для неї золоте яйце. 


25 січня, середа

Благодійний концерт «Майстри та учні»

Коли: 25 січня о 18:00

Де: Львівська національна філармонія вул. Мирослава Скорика, 7

Пропонуємо вам підтримати ЗСУ та отримати порцію позитивних емоцій від приємного музичного вечора. Особливою родзинкою цього концерту буде синтез генерацій - найкращий зразок Львівської фортепіанної школи у виконанні зіркового дуету Оксани Рапіти та Мирослава Драгана. На концерті лунатимуть твори різних епох та у різноманітних комбінаціях.

Вистава «Полісянка»

Коли: 25 січня о 18:00
Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької
Скільки: 50-300 грн

Молодий поміщик Кароль, проживши декілька років за кордоном, повертається із Франції до свого маєтку. Він зі своїм вірним слугою Яном вже заздалегідь ненавидять все те, що їм доведеться зустріти на Батьківщині. Але… Тут його чекають не нудьга та зневага до усього, а пригоди, курйози та кохання, що змінять його життя.

 

Вистава «Життя P.S.»

Коли: 25 січня о 18:00

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької

Скільки: 150-200 грн

В основу вистави покладена реальна історія Валерії Бурлакової, учасниці бойових дій на Сході України, яка знайшла своє кохання на фронті. У своїй автобіографічній книзі вона відверто розповіла про побут війни, дискримінацію жінок, перекручення фактів у ЗМІ та інше. Це фронтовий щоденник про зовсім іншу реальність. 

26 січня, четвер

«Італійські дарунки»

Коли: 26 січня о 19:00

Де: Львівський органний зал, вул. Степана Бандери, 8

Скільки: 100-200 грн

Віртуозність, ніжність і мелодійність поєдналися в камерному концерті скрипальки Дарини Довгої, тенора Романа Грабовенського та органіста Віталія Дворового. На слухачів чекають миті спокою та естетичної насолоди, які подарують твори німецьких та італійських майстрів. І хоч зимові свята вже давно позаду, не обійдеться без справжніх подарунків: молоді виконавці презентують кілька сучасних музичних хітів, які зазвучать по-новому на сцені Львівського органного залу.

Концерт «Музика Харкова»

Коли: 26 січня о 18:00

Де: Львівська національна опера

Скільки: 150-350 грн

Концерт фортепіанної музики Харкова з середини ХХ століття до наших днів – це можливість розгледіти музичний ландшафт міста. Вслухатись і почути.

У програмі концерту звучатимуть фортепіанні твори Валентина Бібіка, Володимира Птушкіна, Сергія Юшкевича та Олександра Щетинського. Соліст – харків’янин, лауреат міжнародних конкурсів Максим Шадько.

Вистава «Засвітнє танго»

Коли: 25-26 січня о 18:00

Де: Львівський академічний обласний театр ляльок

Скільки: 150-350 грн

Жанрова містично-детективна історія на тлі міжвоєнного Львова. Велике багатонаціональне місто, яке живе своїм життям: тут народжуються, помирають, кохають, сваряться та миряться. Серед інших мешканців чотири друга: українець, поляк, німець та єврей.

Для Ореста Барбарики смерть – дуже хвилююча тема. Адже під час Першої світової війни покоління його батьків віддавало своє життя. І тепер хлопець намагається зрозуміти – за що саме. 1939 рік кидає нашим молодим героям нові виклики. Важливий вибір стоїть перед наступним поколінням, життя якого невідворотно змінилося.

27 січня, п’ятниця

Вистава «В гості до Сонечка»

Коли: 27 січня о 12:00

Де: Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки»

Скільки: 100 грн

Для двох маленьких курчат вже стало доброю звичкою гукати щовечора Сонечку: «Надобраніч!», а прокинувшись на світанку: «Доброго ранку!». Але одного разу воно не з'явилось на небі . Маленькі непосиди вирішили з'ясувати причину такої поведінки і вирушили до Сонечка в гості. Мандруючи стежинами, чи то власного подвір'я, чи неосяжного світу, курчата пережили незабутні пригоди та зустрічі.

 

Вистава «Апокрифи»

Коли: 27 січня о 17:00

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса

Скільки: 150-300 грн

За драматичною поемою «На полі крові» і драматичним етюдом «Йоганна, жінка Хусова» Лесі Українки. 

На сцені – вистава-притча про людські пристрасті, вірність, зраду, фанатизм, ланцюг іпостасей людського духу, кожна ланка якого – самооцінка сама по собі, а разом вони утворюють багатошаровий поліфонічний твір…

Христина Яким

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!