Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1984 0
Tvoemisto.tv пропонує підбірку найцікавіших подій останнього робочого тижня 2018 року.

Середа, 26 грудня

Прем'єра. Горизонт 200 (16+)

19:00-22:30, Театр Лесі

Постдокументальна вистава, тривалістю 3 години 30 хвилин з антрактом. Ця вистава не про шахтарів, попри те, що створена на основі документального матеріалу, зібраного під час експедицій по вугільних басейнах України. Ця вистава про нас у надзвичайних історичних обставинах. Наскільки широким чи вузьким може виявитися мій особистий горизонт сприйняття в ситуації, коли я вибираю: ставити або не ставити питання?

На виставу можна потрапити зареєструвавшись. Також потрібно внести благодійний внесок – 100  гривень.

Робимо і прикрашаємо Різдвяний віночок

15:00-16:00, Дім Франка

Львів'ян запрошують у Дім Франка навчитися робити різдвяні вінки. Майстер-клас проведе майстер соломоплетіння Володимир Мишолівський. Під час події вчитися плести різдвяний вінок зможуть як дорослі, так і діти.

12 Друзів Нового Року

16:00-19:00, Планета кіно на Стрийській

Благодійний показ мюзиклу за участі вихованців студії «Кадрики». Є сеанси на 16:00 та 17:45.

Реєстрація за номером 0974213330.

Діти. Подарунки. Слова

19:00-20:00, бібліотека на Устияновича, 4

На зустрічі почитають найцікавіші і найщиріші дитячі листи, ласкаво надані Канцелярією Святого Миколая, покажуть відео-проекцію подій з чийогось дитинства та спробують створити «ідеальний лист до Миколая». Відвідувачів також просять звільнити кишені для мандарин.

Участь безкоштовна за виконання умов на сторінці події.

Четвер, 27 грудня

Кураторська екскурсія виставкою «Відомий і невідомий Труш»

16:00-18:00, Національний музей імені Шептицького

На відвідувачів чекає розповідь про Івана Труша як художника, мистецького критика та громадського діяча. Під час екскурсії покажуть досі незнані сторінки життя митця, його вагому роль для Львова початку ХХ століття крізь призму стосунків з тогочасним мистецьким середовищем та особливості унікального творчого методу художника, завдяки якому він став одним з кращих українських живописців. Екскурсію проведе Оксана Біла.

Вартість – за ціною вхідного квитка:

30 грн. – для дорослих

20 грн. – для студентів

10 грн. – для пенсіонерів, учнів.

«Ван Гог. На порозі вічності» у Кінопалаці

18:30-21:30, Кінопалац на Театральній,22

27 грудня стартує показ фільму «Ван Гог. На порозі вічності» Джуліана Шнабеля. Стрічку було представлено на Венеціанському кінофестивалі, де виконавець ролі Ван Гога, Віллем Дефо, отримав нагороду як найкращий актор року. Покази в Кінопалаці триватимуть до 2 січня включно.

Квитки з’являться вже найближчим часом тут.

Моцарт: портрет епохи. Лекція Олега Яськіва

18:30-21:00, Центр Шептицького

«Моцарт: портрет епохи» – перша лекція з циклу розповідей про життя і творчість великих митців минулого. Це масштабне полотно, яке висвітлює культурний контекст епохи європейського класицизму, дух музики та сторінки життя Вольфганга Амадея Моцарта.

Участь коштує 100 гривень, проте попередньо потрібно зареєструватись.

Служниця

19:00-22:00, Пекарська,27

Еротичний трилер про молоду жінку, яку наймають у якості служниці для багатої японської спадкоємиці. Але потайки вона бере участь у жорстокій змові, аби обдурити та занапастити нову хазяйку.

Вартість перегляду – 45 гривень. Попередня реєстрація тут.

Мусоргський “Картинки з виставки”. На органі

19:00-20:30, Львівський органний зал

Легендарний цикл Модеста Мусоргського “Картинки з виставки” був створений у пам’ять про друга, художника та архітектора Віктора Гартмана. Десять невеличких творів, кожен з яких присвячений роботі художника, зібрані разом створюють відчуття прогулянки виставковим залом.

Квитки від 50 до 150 гривень. Підібрати потрібний можна тут.

Майстер-клас з автентичного співу «Барви різноголосся»

19:00-22:00, Гершом на Заводській, 31

Театр Гершом запрошує усіх бажаючих на перше заняття з циклу пісенних автентичних воркшопів. Майстер-клас проводитиме учасниця гурту «Коралі», актриса театру «І люди, і ляльки» Людмила Зборовська.

Вартість – 100 гривень.

Перфоманс/документ «Диплом»

19:00-21:00, Перший театр на вулиці Гнатюка,11

Вистава створена на основі інтерв’ю з учасниками освітнього процесу, являє собою критичний погляд на вищу освіту в Україні. Прем’єра відбулась в 2014 році, гралася у Львівському академічному театрі Леся Курбаса. Останній показ відбувся в 2015 р. після трирічної перерви оновлену версію можна буде побачити на сцені Першого театру.

Квиток на виставу коштує 100 гривень і його можна придбати онлайн.

П’ятниця, 28 грудня

Влодко Кауфман: арт-проект «Виявлення»

17:00-19:00, Мистецьке об’єднання Дзиґа.

28 грудня о 17:00 оновлений виставковий простір Дзиґи відкривається арт-проектом ВИЯВЛЕННЯ. Це кураторський проект Влодка Кауфмана. За традицією галереї Дзиґа до довготривалих Різдвяних свят Мистецьке об’єднання готує проекти з сакральним контекстом. Проект виявлення - це перший проект з низки запланованих в оновленому просторі галереї Дзиґи. Серед наступних: проект Олександра Ройбурта з Одеси, молодих художників з Ужгорода та Рівного, а також Тіберія Сільваші.

Концерт-феєрія «Коли у Санти вихідний»

28.12 о 18:00, 29.12 о 14:00, Міський палац культури імені Гната Хоткевича

28 і 29 грудня у Палаці Гната Хоткевича відбудеться концерт-феєрія «Коли у Санти вихідний» від Зразкового ансамблю сучасного танцю «Данс клуб».

Вхід на подію вільний.

ENTER UA: історія дороги

19:00-22:00, Театр Лесі.

Ця історія розпочалось з того, що двоє друзів-театралів Сашко Брама та Андрій Бучко вирішили пішки пройти Україну. Вони склали маршрут, зібрали в наплічники все найнеобхідніше і відправились на зустріч невідомій, екзотичній Україні. Рідним та друзям сказали, що повернуться через три місяці, але дорога мала власні плани стосовно мандрівників - експедиція затягнулась на сім місяців. Подорож розпочалась в сонячному Закарпатті в місті Чоп, а завершилась взимку на лінії фронту в селищі Верхньоторецьке.

Вхід на подію за благодійним внеском, а всі зібрані кошти підуть на лікування Наталії Космолінської.

Органне відеошоу. Музика до фільмів

19:00, Львівський органний зал.

Львівський органний зал запрошує поринути у світ яскравих кадрів кіно та звуків органа. За інструментом – Надія Величко, а за візуальну складову відповідає Альберт Врубель.

Квитки від 80 до 200 гривень і придбати їх можна онлайн.

Субота, 29 грудня

Santa run 2018

09:30-11:00, Стрийський парк

29 грудня о 10:00 ранку в парках по всій Україні одночасно пробіжать тисячі сантаклаусів. Розминка, різдвяна музика та веселощі починаються о 09:30, а сам забіг починається о 10:00.

Для участі потрібно попередньо зареєструватися.

Українські та польські колядки в Органному

15:00-16:00, Львівський органний зал

В Органному концерт колядок! Але цього разу замість вокалістів їх виконають учасники духового оркестру «Веселі музиканти» (Львівська обл.). Окрім українських колядок, пролунають традиційні польські kolędy, а також легендарна «Jingle bells».

Квитки від 50 до 150 гривень і їх можна придбати онлайн.

Корпоратив для всіх. 90-ті!

21:00-04:00, FESTrepublic, вулиця Старознесенька 24-26.

Корпоратив для всіх. Серед спеціальних гостей – фанк-рокери «Львівський танцювальний клуб» і відро горілки. Дрес-код з 90-тих.

Вхід до 22:00 безкоштовний, після - 100 грн.

Долучайтеся до нашого Telegram-каналу та спільноти у Facebook.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!