Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1821 0
Перший робочий тиждень року починається з середи, 2 січня, і вже закінчується 4 січня. Tvoemisto.tv пропонує цікаво провести міжсвятковий період: навчитися робити різдвяну шопку, дідуха, свічки або ж відвідати Органний зал.

Середа, 2 січня

Нова коляда

2-19 січня, 19:00-20:15, Львівський органний зал

Наталія Половинка і театральний центр «Слово і Голос» починають серію концертів коляди. Спершу нову коляду можна буде почути в Львівському органному залі 2 січня, потім в «Слово і Голос» 12 січня, 19 січня – в Дзеркальній залі Львівської опери, а також в цей день почнеться серія «Розколяда» концертом в «Слово і Голос» і повернеться в Львівський органний зал 20 січня.

Квитки на сьогоднішню подію можна придбати тут.

Лекція про «Чорного куклукскланівця» Спайка Лі

19:00-20:15, Перша Львівська Медіатека

У межах сеансів Кабіету доктора Станіслава Станіслав Тарасенко розповість про один з найгучніших фільмів минулого року. Під час зустрічі можна буде дізнатися про режисера, його роботи, про те, як він презентує фільми і що пов’язує його з Квентіном Тарантіно.

Вартість сеансу – 30 гривень.

Четвер, 3 січня

Майстер-клас з виготовлення свічки «Різдвяна зірка»

11:00-18:00, Львівська свічкова мануфактура

Львівська свічкова мануфактура не залишається осторонь різдвяних свят і запрошує львів’ян на майстер-клас з виготовлення свічок. Спершу, учасники виготовлять свічку у форму зірки, а також кольорову канделяброву свічку. Навчання проводитимуть об 11:00, 13:00, 15:00 та 17:00. Для участі в події потрібно попередньо зареєструватися.

Вартість майстер-класу – 200 гривень.

Різдвяна шопка

14:00-16:00, Національний музей імені Андрея Шептицького

Ще один майстер-клас для львів’ян. Аби не ходити щодня на площу Ринок до Різдвяної шопки, її можна виготовити власноруч. Під час події майстер сучасного сакрального мистецтва Роман Зілінко навчить створювати Різдвяну шопку з паперу.

Вартість участі – 30 гривень.  

Затишні посиденьки «Казка, плед і мандаринки»

15:00-17:00, Привітна бібліотека на вулиці Хвильового, 3.

Дорослих та дітей запрошують зібратися разом, аби почитати, поспілкуватися і посмакувати мандарини.

Сільвіо та інші

3-9 січня, 18:00, Кінопалац на Театральній, 22

Прем’єра фільму італійського режисера Паоло Соррентіно про іншого італійця Сільвіо Берлусконі. 9 січня перед заключним сеансом, Станіслав Тарасенко також прочитає лекцію про фіьм та його режисера.

Стрічку можна буде подивитися в Кінопалаці протягом тижня, а продаж квитків почнеться сьогодні о 17:00. Квитки можна придбати за посиланням.

«Тім Талер або Проданий сміх», філософська казка на дві дії

18:00-20:00, Перший театр, вул. Гнатюка, 11.

Філософську повість-казку «Тім Талер або проданий сміх» часто називають Фаустом для дітей. Це історія про веселу дитину, що проміняла свій сміх на здатність вигравати будь-який заклад. Хоч ця повість неодноразово перевидавалася та екранізувалася, але в театрі Тім Талер – гість не частий. Тому, це буде чи не перша в Україні театральна версія «Проданого сміху» - твору видатного Джеймса Крюса.

Вхід на виставу від 100 гривень. Це буде благодійним внеском-допомогою Наталії Космолінській.

П’ятниця, 4 січня

Свято Дідуха і виготовлення різдвяного солом'яного павука

14:00-16:00, Дім Франка

В Домі Франка львів’ян запрошують навчитися створювати символ Різдва – солом’яний Дідух. Навчання проведе народний майстер Володимир Мишолівський.

Записатися на майстер-клас можна за телефоном 096-15-84-606.  

Відкриття виставки Людмили Богуславської (малярство)

16:00-17:00, Львівський Палац Мистецтв

Сьома виставка львівської художниці Людмили Богуславської за понад двадцятирічну кар’єру. Серед представлених під час виставки картин, можна буде побачити як реалістичні, так і абстрактні твори. Найчастіше художниця створює пейзажи та натюрморти. Втім, на виставці будуть представлені також декілька портретів.

Зустріч біля конє

16:00-19:00, площа Галицька

Перша українська пліткарня Цьотка Галька запрошує всіх, у кого є почуття гумору, зустрітися біля коня у Львові. Замість дрес-коду – шапки з бомбонами. З собою обов’язково потрібно мати вирізки з газет та журналів, аби точно мати про що поговорити.

Поїзд зі Львова

19:00-20:00, театр «Воскресіння».

Вистава побудована на ретро-музиці 20-40их років 19 ст. Львова. У виставі звучить жива музика і живе виконання пісень акторами театру. В основі сюжету – ностальгічні спогади двох старших людей про події, які відбувались. Ці спогади і світлі, оскільки вони були тоді молодими, і водночас гіркі, тому що їх торкнулась тоді війна і переселення на польські землі, а також в Сибір. Вистава – це потяг в минуле, яке дуже насичене активними подіями того часу, які виражені в жанрі зйомок німого фільму. Глядач почує чудові пісні того часу, побачить видовищні сцени, які насичені пластичними акторськими номерами.

Квитків на подію залишилося не так багато.

Різдвяна історія (12+)

19:00-20:40, Театр Лесі

Три Духи Різдва завітають до Скруджа і зустрінуться з ним в Театрі Лесі. Вистава за повістю Чарльза Діккенса триватиме 1 годину 40 хвилин без антракту.

Квитки можна придбати за посиланням.

Бах на органі

19:00-20:00, Львівський органний зал

Прелюдії, фуги і хорали Баха прозвучать у виконанні відомої львівської органістки Олени Мацелюх. Мелодії звучатимуть у супроводі фортепіано від Меланії Макаревич.

Концерт триватиме близько години, а квитки на подію можна придбати тут.

Drum&Bass Парад 2019

23:00-06:00, FestRepublic

Одного вечора 12 виконавців зберуться разом, аби передати drum&bass-привіт з 2000-х. Послухати їх можна, перейшовши за посиланням на подію.

Квитки можна придбати онлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!