Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1518 0
Цього тижня у Львові святкуватимуть День лялькаря та день народження Баха

Понеділок, 18 березня

Майбутній король

Коли: 19:00-21:00

Де: Кіноцентр на Володимира Великого, 14а.

Скільки: 60 гривень.

Одна з кінопрем’єр 2019. Історія про хлопчика, який все життя мріяв про панування справедливості. Раптово він знайшов меч і розуміє, що ця легендарна зброя не тільки приносить позитив, а й велику відповідальність – боротьбу зі злою Морганою, яка прагне знищити світ.

Frank Sinatra. Про кохання у Львові

Коли: 19:00-21:00

Де: Львівська національна філармонія.

Скільки: 130-490 гривень.

Деякі люди вважають, що музика Френка Сінатри – це традиція зими. Втім, це не завжди так. 11-тиразовий володар Греммі, у якого також є один Оскар може створити затишну атмосферу і у весняний день, хоч яким би холодним він не був.

Вівторок, 19 березня

Презентація документальних фільмів «Більше, ніж Крим»

Коли: 19:00-21:00

Де: Центр Шептицького.

В рамках вечора буде продемонстровано документальні фільми:

«Мустафа Джемілєв. Син Криму». Мустафа Джемілєв є найвідомішим у світі сучасним представником кримськотатарського народу. Людина-борець та визнаний моральний авторитет демократичного світу, він обрав свій неймовірно складний шлях усвідомлено та став справжнім Лідером кримськотатарського народу.

«Бекір Чобан-заде. Вчитель Криму». Бекір Чобан-заде був великим кримськотатарськом вченим-філологом, тюркологом, поетом та громадським діячем. Він був авторитетним вченим якого знали і поважали у всіх тюркських мусульманських республіках. Його доля сповнене карколомних поворотів, злетів і падінь, а фінал його життя був справді трагічним.

Далеко від неї

Коли: 18:30-20:20

Де: Кав’ярня-галерея «Штука».

«Далеко від неї» є зразком доброго англомовного канадського кіно. Режисерський дебют молодої акторки та політичної діячки демократичного спрямування Сари Поллі за новелою лауреатки Нобелівської та Пулітцерівської премій канадської письменниці Еліс Манро «Ведмідь перейшов гори». Фільм викликав одностайне схвалення провідних кіножурналів та отримав високі нагороди на кінофестивалях у Торонто та Санденс.

Середа, 20 березня

Дизайн-мислення для креативних рішень

Коли: 16:00-18:00

Де: Центр Шептицького.

Скільки: вхід вільний за умови попередньої реєстрації.

Головною особливістю дизайн-мислення, на відміну від аналітичного мислення, є не критичний аналіз, а творчий процес, в якому деколи найнесподіваніших ідеї ведуть до кращого вирішення проблеми. Окрім вирішення проблем, дизайн-мислення допомагає створювати інновації в соціальному підприємництві, бізнесі, державних справах та навіть в особистому житті. А як правильно впровадити це дизайн-мислення в життя навчатимуть в Центрі Шептицького.

Мій Гемінгвей

Коли: 18:30-20:00

Де: Центр Шептицького.

Скільки: 100 гривень.

Ким був насправді Гемінгвей? Молодим героєм війни, улюбленцем жінок, чемпіоном-рибалкою, професійним боксером, фанатом кориди, відчайдушним пияком, активним антифашистом, любителем кішок чи просто геніальним письменником? Відповіді на ці питання шукатимуть вже в цю середу.  

Bach Pre Birthday concert

Коли: 19:00-20:30

Де: Львівський органний зал.

Скільки: 50-150 гривень.

День народження композитора насправді 31 березня. Втім, йому можна почати святкувати і раніше. Як кажуть організатори, велика людина потребує великого свята. Тому Олена Мацелюх зіграє вибрані твори композитора на органі, але, знаючи органний зал, це ще далко е остання подія. До речі, Баху виповнилося б 334 роки.

Четвер, 21 березня

День лялькаря. Родинна вечірка в театрі ляльок

Коли: 17:00-20:00

Де: Львівський театр ляльок.

Скільки: 100 гривень.

Театр ляльок запрошує львів’ян разом з родинами завітати до них і відсвяткувати День лялькаря. На гостей чекають майстер-класи від режисерів та акторів театру, відвідати лекції про види ляльок та роботу майстрів-лялькарів. Крім того, в кінці вечора на всіх чекає сюрприз, про який організатори поки мовчать.

Дон Жуан

Коли: 18:00-21:30

Де: Львівська опера.

Скільки: 50-500 гривень.

Середньовічна іспанська легенда про спокусника жінок Дон Жуана, яка стала одним з найпопулярніших театральних сюжетів в світі. У виставі поєднується все: драма, музика, хореографія і навіть ляльки. Львівська опера поставить твір з оригінальним музичним супроводом Вольфганга Амадея Моцарта.

П’ятниця, 22 березня

Координати

Коли: 17:00-19:00

Де: Дзиґа.

Скільки: вхід вільний.

Відкриття нової виставки закарпатського мистецтва, яке не спекулюватиме на традиційних культурних кліше. Закарпатські митці представлять свої роботи без зайвого пафосу і літературного антуражу. Географічні координати повинні допомогти людям усвідомити контекст часу і місця, аби інформація і сенс твору не втрачалися.

Timetravellers (16+)

Коли: 19:00-20:20

Де: Театр Лесі.

Скільки: 140-150 гривень.

Прем’єра в Театрі Лесі.  Нова драма за однойменною п’єсою Анастасії Колодій. Вистава спонукатиме працювати фантазію і опрацьовувати парадокси. До прикладу, на Донбасі є великий пам’ятник Артему, якого насправді звати Федір, на тому ж Донбасі наші землі захоплює країна, яка обіцяла захищати наш сувернітет. Ви в машині часу. Втім, чи зможе машина часу продовжити термін придатності речей?

Органне відеошоу. Музика до фільмів

Коли: 19:00-20:30

Де: Львівський органний зал.

Скільки: 80-200 гривень.

Музику органного залу можна не тільки почути, а й побачити за допомогою яскравого відеошоу. В програмі – класичні твори і сучасні візуальні ефекти, які охоплюють стіни органного залу і створюють цілісну магічну картинку.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!