Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2313 0
Цього тижня у Львові купа ексклюзивів, серед яких і виставка робіт Мирослава Ягоди, показ найкращого минулорічного німецького фільму і одразу кілька короткометражних показів про жінок без стереотипів і традиційних розповідей.

Понеділок, 25 березня

Між рядами

Коли: 16:40-18:40

Де: Кінопалац на Театральній, 22.

Скільки: 75-85 гривень.

Ексклюзивний прокат найкращого німецького фільму минулого року за думкою європейських критиків. За сюжетом, молодий хлопець Крістіан влаштовується навантажувачем товарів в гіпермаркет. Там він відкриває для себе новий світ з нескінченними проходами, за якими під класичну музику розсікають вилочні навантажувачі. Незабаром Крістіан знаходить собі нового друга з відділу напоїв - Бруно, який стає його покровителем. Від нього Крістіан дізнається, що в гіпермаркеті киплять справжні пристрасті: між працівниками з відділів побутової хімії і напоїв йде неабияка війна; працівники відділу з замороженими продуктами страждають від нестачі персоналу; а продавці з «Насолод» дружать з усіма.

Гуцулка Ксеня

Коли: 19:00-21:00

Де: Кіноцентр на Володимира Великого, 14а.

Скільки: 60 гривень.

Цьогорічна прем’єра. Романтична комедія-мюзикл. Події розгортаються у Карпатах у 1939 році. До Ворохти приїздить син родини емігрантів Яро. Батько-мільйонер поставив йому умову успадкування грошей – хлопець має одружитися з українською дівчиною. Тож Яро вирушає на пошуки свого щастя. Він знайомиться з багатьма дівчатами, та по-справжньому полонити його серце змогла лише гуцулка на ім’я Ксеня.

Вівторок, 26 березня

Про успіх у спорті і в житті

Коли: 16:00-17:30

Де: Дім Франка.

Скільки: вхід вільний.

Строгнмен Юрій Огоновський, який також є депутатом Львівської обласної ради і працює в сфері ІТ, розповість, як потрібно поєднувати занняття спортом і роботу так, аби досягнути успіхів у всьому.  

Оксана Білозір. Два великих сольних концерти у Львівській опері

Коли: 17:30-22:00

Де: Львівська опера.

Скільки: 300-650 гривень.

Оксана Білозір – народна артистка України, народна депутатка трьох скликань, в минулому Міністрка культури України, проте в першу чергу, співачка. Тому у вівторок Оксана Білозір дасть одразу два концерти в стінах Львівської опери, де заспіває найкращі свої твори за всі роки творчості.

Імпро в Бібліотеці

Коли: 20:00-21:30

Де: Львівська обласна бібліотека для юнацтва імені Романа Іваничука.

Скільки: вхід – благодійний внесок.

В бібліотеці вирішили розбавити робочі будні незвичною подією, а саме – шоу імпровізації. Правила прості – відвідувачі дають ідею, а майстри Improv трансформують їх у пригоду просто на сцені.

Середа, 27 березня

Кельтський спадок

Коли: 10:00-21:00

Де: Книжковий Лев на проспекті Шевченка, 14.

Виставка буковиць та мініатюр, створених за мотивами і технологіями кельтських рукописних євангелій періоду Раннього Середньовіччя. Автор робіт – засновник майстерні Forzats Валентин Колонтай, який досліджує побут жителів того періоду.

Мирослав Ягода. Виставка

Коли: 11:00-17:00

Де: вулиця Стефаника, 3, Львівська національна галерея мистецтв.

Перша посмертна ретроспективна виставка робіт Мирослава Ягоди. Для неї організатори зібрали величезну кількість робіт художника як з українських, так і з закордонних колекцій.  Мирослав Ягода – художник, який народився на Львівщині, а його роботи називають прикладом експериментального мистецтва з елементами індустріалу, дарк кабаре та авангардного джазу.

Четвер, 28 березня

Supergirls. Короткометражки від Wiz-Art

Коли: 19:00-23:00

Де: Кінопалац на Театральній, 22.

Скільки: 80 гривень.

Одразу два сеанси показів короткометражних фільмів про жінок з різних культурних середовищ та соціальних верств. Все, що об’єднує ці фільми – їх героїні постійно прагнуть отримати більше від себе і від світу.

Калігула (18+)

Коли: 19:00-21:45

Де: Театр Лесі.

Скільки: 60-100 гривень.

Керовані бажаннями, люди, рано чи пізно, опиняються в ситуації коли бажане стає неможливим з різних причин. І саме тут свобода стає небезпечною. В ситуації усвідомлення абсолютної самотності, керуючись абсурдним бажанням неможливого, людина стає здатною на все.

Суспільство приречене. Краса не рятує. Любов – всього лиш інструмент для маніпуляцій. Все, що залишилось від цивілізації та культури – порожні форми. Чи зможемо ми знайти новий зміст?

Лоенгрін

Коли: 18:00-22:30

Де: Львівська опера.

Скільки: 50-500 гривень.

Опера про маленьку і горду країну Брабант, а саме про її мешканців, з їхніми особливими переживаннями, діями, традиціями і, звісно, магією. Вистава йтиме німецькою мовою з українськими субтитрами.  

П’ятниця, 29 березня

Перша вечірка у Першому театрі

Коли: 18:00-23:00

Де: Перший театр.

Скільки: вхід вільний.

До міжнародного дня театру Перший театр запрошує всіх охочих до себе, аби відсвяткувати цей день з музикою та кіно, сидячи на килимах. Усіх, хто має вінілові платівки, запрошують приносити їх з собою.  

Timetravellers (16+)

Коли: 19:00-20:20

Де: Театр Лесі.

Скільки: 140-150 гривень.

Прем’єра в Театрі Лесі.  Нова драма за однойменною п’єсою Анастасії Колодій. Вистава спонукатиме працювати фантазію і опрацьовувати парадокси. До прикладу, на Донбасі є великий пам’ятник Артему, якого насправді звати Федір, на тому ж Донбасі наші землі захоплює країна, яка обіцяла захищати наш сувернітет. Ви в машині часу. Втім, чи зможе машина часу продовжити термін придатності ваших речей?

Вечірка в Галереї Дзиґа: Moonzoo

Коли: 20:00-00:00

Де: Дзиґа.

Скільки: вхід вільний за реєстрацією.

Moonzoo запрошують на вечірку до оновленої галереї Дзиґа. Хлопці обіцяють наповнити атмосферу в галереї почуттям невзаємної любові і самотніх прогулянок вулицями передмістя, одним словом, подарувати відчуття меланхолії та ностальгії.

DILEMMA в Малевичі

Коли: 20:00-23:00

Де: Малевич.

Скільки: 250-450 гривень.

Вперше у Львові зіграє український паті-гурт Dilemma з презентацією нового альбому Shalenii. Після концерту клуб запрошує всіх відвідувачів залишитися на гучну вечірку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!