Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1552 0
Цього тижня у Львові відбудеться концерт Святослава Вакарчука, благодійна вистава з Ірмою Вітовською та стартує просвітницька компанія серед супермаркетів «Без поліетилену».

Понеділок, 8 квітня

Концерт Святослава Вакарчука із оркестром

Коли: 20:00-22:00;

Де: Львівський оперний театр (просп. Свободи, 28);

Скільки: 4 тис. грн.

Святослав Вакарчук представить концертну програму з улюблених пісень у супроводі камерного оркестру. За роялем буде сам лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

Благодійна вистава «Оскар та рожева пані»

Коли: 19:00-21:00;

Де: Мобільний хоспіс для дітей (вул. Дністерська, 27);

Скільки: 80-550 грн.

Вистава «Оскар і рожева пані» з Ірмою Вітовською в головній ролі і музикою «Океану Ельзи» – це історія невиліковно хворої дитини. Рожева Пані – посередниця між Богом і Людиною, дивлячись на муки хлопчика, пропонує йому захоплюючу гру – кожен день писати листи Богу. В Оскара вийшло всього 10 листів. Творці вистави прагнуть привернути увагу до паліативної допомоги хворим, яких лікарі вже не в змозі врятувати.

Kvartyrnyk Vinyl edition

Коли: 22:00-03:00;

Де: Dzyga (вул. Вірменська, 35);

Скільки: 180-300 грн.

Denys Dudko – один із найкращих музикантів України, басист гурту «Океан Ельзи», джазовий контрабасист, засновник і фронтмен групи MARU.

До вінілового сету DD входить мікс музики у стилі альтернативний рок та інді-рок. У рок-сеті прозвучать незаїжджені, проте відомі треки таких виконавців як Franz Ferdinand, Woodkid, Kasabian, LCD Soundsystem та інші. Face control – 21+.

Вівторок, 9 квітня

День без поліетилену

Коли: з 9 квітня по 3 липня;

Де: у мережах супермаркетів «Ашан», «Арсен», «Сільпо», «Рукавичка», «Близенько», «Два кроки», «Епіцентр і К»;

Скільки: безкоштовно, за умови власної багаторазової тари.

У межах просвітницької кампанії запланували провести низку інформаційних, інтерактивних заходів, аби стимулювати зменшення використання виробів з поліетилену.

Середа, 10 квітня

Зустріч із Тарасом Тополею в УКУ

Коли: з 19:00 до 20:30;

Де: Центр Шептицького, цокольний поверх (вул. Стрийська. 29а);

Скільки: безкоштовно.

Фронтмен гурту «Антитіла» разом із командою проекту U-Report Ukraine зустрінеться зі студентами, аби обговорити важливі питання та поспілуватися наживо.

Презентація книги Мирослава Мариновича про Андрея Шептицького

Коли: 18:30-20:30;

Де: Центр Шептицького, ауд. 127 (вул. Стрийська. 29а);

Скільки: вхід вільний за реєстрацією.

Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книги Мирослава Мариновича «Митрополит Андрей Шептицький і принцип "позитивної суми"» у Львові. Під час презентації Мирослав Маринович розповість про книгу та обговорить її із запрошеними гостями.

Книга містить ґрунтовний аналіз інтелектуальної спадщини Митро­полита Андрея Шептицького через 4 аспекти: богословське підґрунтя, сфера економічних стосунків, національна сфера, міжрелігійна та міжконфесійна сфери. Автор книги проводить ціннісний аналіз, за допомогою якого прикладає вчення Шептицького, його зосередженість на формуванні мислення у стилі win-win до нинішньої геополітики – до ситуації в Україні, Європі, США та Росії.

Четвер. 11 квітня

Відновлення Черешневого Гаю Климентія Шептицького

Коли: з 10:00 до 13:00;

Де: Регіональний ландшафтний парк «Знесіння»;

Скільки: безкоштовно.

До 150-річчя з дня народження Клементія Шептицького волонтери планують відновити закладений ним Черешневий Гай у парку «Знесіння». При посадці дерев будуть використовувати найкращі технології садіння – мікоризація посадкового матеріалу.

Збір волонтерів відбудеться о 10 годині ранку, на вулиці Довбуша, 24, де охочим роздадуть необхідний інвентар. На території старого черешневого гаю під-час прибирання території відбудеться майстер-клас з роздільного сортування сміття. 

П’ятниця, 12 квітня

TVORCHI:Disco Lights тур Львів

Коли: 21:30-01:30;

Де: MolodoZeleno (вул. Джерельна, 20);

Скільки: 200 грн.

Гурт TVORCHI заснували на початку 2018 року двоє хлопців, які закохані у звук і ритм, та наповнені пристрастю до створення чогось нового. Андрій створює музику, Джефрі пише лірику. Хлопці випустили два сингли та два альбоми «The Parts», «Disco Lights». Музичне відео на трек «Believe» за добу переглянули більше 180 тис разів.

Час протилежностей: Марсі Шор про буття поміж війнами

Коли: 18:00-20:00;

Де: велика сесійна зала ЛМР (пл. Ринок, 1, другий поверх)

Скільки: безкоштовною.

Марсі Шор прочитає публічну лекцію «Die Ungleichzeitigkeit des Gleichzeitigen: Не так давно, коли закінчився вік невинності і все було можливо».

Для габсбурзького письменника Штефана Цвайга Перша світова війна назавжди поклала край «епосі невинності»: після неї не можна було більше мандрувати без паспорта. І це ще не все: тепер без паспорта тебе навіть за людину не вважали. Суспільний розлам був жорстоким і незворотнім. Тоді ніхто не знав, що вже незабаром прийде ще жорстокіша війна.

Під час лекції відбудеться презентація українського перекладу праці Людвіка Флєка «Як постає та розвивається науковий факт» (Видавництво «Книги 21», Чернівці) за участі перекладачки Стефанії Пташник. Мова лекції – англійська.

Пісні зі Севільї

Коли: 19:00-20:00;

Де: Львівський органний зал (вул. Бандери, 8);

Скільки: 80-150.

Розпечений камінь, апельсинові дерева та післяобідня сієста. Приходьте у Львівський органний зал і пориньте у атмосферу гарячої Севільї через музику Хоакіна Туріни. Для відвідувачів прозвучить фортепіанна сюїта Sevilla Op. 2 та фортепіанно-вокальний цикл Canto a Sevilla, Op. 37 у виконанні піаніста Дмитра Микитина та сопрано Уляни Марцинишин. Тривалість – 55 хв.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!