Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2510 0
Свята вже близько, тому кожного дня у Львові є новорічні концерти, вистави і покази. Так, цього тижня у Львові багато гумору, традицій, запалення головної ялинки міста і навіть святкування 100-річчя ЗУНР.

Понеділок, 17 грудня

Арсен Мірзоян у Львові

17 грудня учасник «Голосу країни» знову завітає до Львова одразу з двома шоу на 17:00 та на 19:00 в театрі імені Марії Заньковецької.

Квитки на потрібний час можна придбати за посиланням.

Rock Mozart Le Concert

19:00, Львівська опера

Життя і музика Моцарта буде по-новому втілена у реальність, а сам композитор постане перед глядачами як справжній рок-музикант, що заперечує канони і несправедливість свого часу.

Квитки на подію можна придбати онлайн.

Вівторок, 18 грудня

Палац Святого Миколая

16:00, Міський палац культури імені Гната Хоткевича

Палац Гната Хоткевича на один вечір перетвориться на Палац Святого Миколя і запропонує своїм гостям святкові квести, забавки з аквагримом, літературні читання, концерти і вистави.

Leoband Orchestra. White Christmas

17:00, Львівська Опера

Традиційний новорічний настрій від Leoband Orchestra. 18 грудня у Львівській Опері можна буде почути атмосферні святкові композиції Френка Сінатри, Елвіса Преслі, гурту «АВВА» та інших.

Квитки на додатковий концерт о 17:00 можна придбати за посиланням.

Урочисте засвічення головної ялинки Львова

18:30, площа перед Львівською оперою

Подія, яка щорічно збирає разом сотні львів’ян. В програмі – засвічення головної ялинки Львова, передача Вифлеємського вогню, а потім – льодове шоу на площі Ринок.

Презентація настільної стратегічної гри «Галичина 1918-1919»

18:00, Галерея Сценографії, вул. Городоцька, 36

Не Миколаєм єдиним! Якщо хтось забув, що цього року 100-річчя ЗУНР, то саме час про це згадати. У Львові презентують нову настільну гру «Галичина 1918-1919». Невідомо, чи зроблять автори гри пам’ятники ЗУНР замість фішок, але на презентацію сходити варто.

Читайте також: У Львові з'явиться пам'ятник Січовим Стрільцям

Різдвяна історія (12+)

19:00, Театр Лесі

Різдвяна вистава від Театру Лесі за повістю Чарльза Діккенса. Дійство триває 1 год 45 хвилин без антракту. Вистава також має вікові обмеження 12+

Квитки в театр можна придбати за посиланням.  

Звуки Львова. Бах

19:00, Львівська обласна філармонія

Безкоштовний концерт-лекція музики Баха у Львівській філармонії. Серед учасників відома львівська органістка Олена Мацелюх, музикознавець Богдан Котюк, за фортепіано Меланія Макаревич.

Середа, 19 грудня

Гумор-шоу Сергія Притули «Вар'яти»

18:00, кіноцентр Довженка

Нова програма від «вар’ятів» до новорічних свят. Програма виключно українською мовою і без нецензурної лексики, тому може стати гарним подарунком для всієї родини.

Квитки за посиланням.

Показ фільму «Дзета» та дискусія

18:00, Перша львівська медіатека

Проблема ліберального і консервативного в одному фільмі. Показ покликаний викликати емоції глядача і спровокувати його на певні думки, які можна буде озвучити після показу і обговорити разом з запрошеним експертом.

Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією.

Органне відеошоу

19:00, Львівський органний зал

Музику органного залу можна не тільки почути, а й побачити за допомогою яскравого відеошоу. В програмі – класичні твори і сучасні візуальні ефекти, які охоплюють стіни органного залу і створюють цілісну магічну картинку.

Квитки на подію можна придбати онлайн.

Микоlike Фест

19:00, клуб «Picasso», вул. Зелена, 88

Благодійний концерт на честь завершення цьогорічної акції «Миколай про тебе не забуде». На кошти виручені від попередньо проданих квитків будуть закуплені солодощі, іграшки, засоби гігієни на канцелярське приладдя для подарунків до дня Святого Миколая для 2800 дітей з багатодітних та малозабезпечених родин міста Львова. В цей день на сцені гурти Лірвак, Хрущі, Troye Zillia та Покидьки.

Квитки стартують від 100 гривень і їх можна придбати онлайн.

Четвер, 20 грудня

Коротка Історія Джазу

14:30, Бібліотека УКУ, вул. Стрийська 29

Не можна просто так жити у Львові і не знати про джаз все. Тому в середу, в парковій аудиторії бібліотеки УКУ є можливість заповнити пробіли і пізнати музику більше, ніж просто мелодію.

Stand up battle

19:00, нічний клуб «Малевич»

Stand up battle повертається до Львова після піврічного мовчання. За цей час до події долучили музикантів, змінили формат, запросили нових коміків, але залишили традицію Stand up-культури від коміків з усієї України.

Квитки на подію можна придбати онлайн.

Перегляд з обговоренням «Патерсон»

19:00, Humdrum cafe, вул. Пекарська, 27

Зворушливий фільм про поета-романтика, водія автобуса, який серед щоденної рутини вміє бачити щось особливе. Після показу всіх глядачів запрошують до обговорення.

Квитки на показ коштують 45 гривень, але кількість місць обмежена, тому обов’язковою є реєстрація.

ViP Duo. Кіномузика

19:00, Львівський органний зал

У передноворічний час дует альта і фортепіано підготував для вас вибрані мелодії з відомих кінокартин. Сергій Гаврилюк та Дмитро Микитин, які обидва є виконавцями і композиторами виконають музику до фільмів «Список Шиндлера», «Гаррі Поттер», «Зоряні Війни», «Червона скрипка», «Володар Перснів», «Гра Престолів» та серіалу «Шерлок».

Квитки можна придбати за посиланням.

Jazzday, джаз на органі. Юрій Середін

21:00, Львівський органний зал

Здається, для джазу у Львові завжди знайдеться місце, а, якщо вірити Львівському органному залу, то з семи днів на тиждень, потрібно виділити один Jazzday і цього разу це четвер, 20 грудня. За органом – Юрій Середін.

Аби стати частиною шоу, потрібно заздалегідь придбати квитки.

П’ятниця, 21 грудня

Прекрасні, прекрасні, прекрасні часи

18:00, Перший театр на Гнатюка, 11

Сцена Першого театру перетворюється у Відень кінця 50-х. Актори, граючи на сцені, не тільки задаються питаннями, а й спрямовують їх до глядача. Чи жертви насилля обов’язково мусять стати катами? Чи діти приречені на повторення помилок своїх батьків? Чи виховання – це система наказів і заборон, процес припасовування себе до обов’язкової норми? Як функціонує суспільство у стані повоєнної травми? Чи єдиним його захистом є творення міфів про себе самого? Замовчування і маніпуляції? І що станеться, коли міфи будуть піддані сумніву, а замовчуване буде вимовлено вголос?

Задатися цими питаннями можна буде вже в п’ятницю, а сьогодні можна придбати квитки і готуватися.

Віолончельний експрес-концерт

21:00, Львівський органний зал

Експерименти від органного залу не завершуються. Віолончелістка Оксана Литвиненко разом з Максимом Сасько за фортепіано виконають короткі частини із творів Арво Пярта, Олів'є Мессіана та Богдани Фроляк.

Квитки, як завжди, можна придбати онлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!