Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2328 0
Цього тижня у Львові єдиний показ сатиричної притчі, перший концерт всесвітньо відомого рок-музиканта і доволі бюджетна подорож на Місяць.

Понеділок, 4 лютого

«Нечесна гра» А. Гічкока / лекція + показ

Коли: 19:20-21:00

Де: Кінопалац на Театральній, 22.

Скільки: квитки доступні тільки в касах Кінопалацу.

Показ інтелектуально-літературної драми Альфреда Гічкока «Нечесна гра». Перед фільмом – лекція від кіномена Станіслава Тарасенка, який розкаже про стрічку: що про неї думав сам Гічкок, до чого тут письменник Джон Голсуорсі, як не забруднити руки у темних справах та перемогти у класовій боротьбі.

Вівторок, 5 лютого

Зелена книга

Коли: 18:40-21:00

Де: Кіноцентр на Володимира Великого 14а.

Скільки: 60 гривень.

Історія, заснована на реальній дружбі. Простого вишибалу наймають у якості водія на час туру одного з найкращих піаністів світу – афроамериканця – півднем США, де панують расистські погляди. У поїздці вони користуються «Зеленою книгою», яка містить інформацію про безпечні місця для чорношкірих. Ця подорож відкриє двом різним героям очі на світ та змінить їх життя.

Курбаси Розколяда «Дай Боже»

Коли: 17:00-21:00

Де: Львівська національна філармонія.

Скільки: 100-400 гривень.

Одразу два концерти з різдвяною програмою, які об’єднують колядки та щедрівки з усієї України. Кожна композиція – маленьке театральне дійство, маленьке життя з його радощами і печалями. Через гуцульські давні тексти розкриваються біблійні історії про створення світу, перших людей і Страшний суд.

Прем'єри Люм'єрів: Подорож на Місяць

Коли: 19:00-20:00

Де: Кижковий ЛЕВ на проспекті Шевченка, 14.

Скільки: 33 гривні.

Трохи більше, ніж 100 років тому, перші глядачі кінострічки братів Люм'єрів щиро лякалися звичайного потяга, що насувався на них з екрану. Нині ми губимось у різноманітті фільмів і сприймаємо кіно як належне. Тому львів’ян запрошують у подорож до чоно-білого минулого, а першою зупинкою цієї мандрівки буде стрічка «Подорож на Місяць» французського режисера Жоржа Мельеса.

Середа, 6 лютого

Фестиваль «Червона Рута» (1989) та «співочі революції» в СРСР

Коли: 16:30-18:00

Де: УКУ, Козельницька 2а.

Львів’ян запрошують поговорити про музику, а саме про українську музику як інструмент революції. На зустрічі обговорять радянську культурну політику часів «перебудови», нові явища мистецького життя Львова 1980-х, музичні фестивалі як чинники політичних змін і про роль поп-культури в опозиційних рухах Східної Європи.

Живопис Театру

Коли: початок о 18:00

Де: Слово і голоС.

Скільки: 50 гривень.

Глядачу пропонують поглянути на театр очима художника і навіть зробити декілька зарисовок акторів. Вік, кваліфікація і художні навчики не мають значення.

Czas na Polski

Коли: 18:00-19:50

Де: Urban бібліотека.

Клуб польської мови повертається після перерви. Тепер щосереди всі, хто бажає вільно спілкуватися польською, чи просто підвищити свій рівень володіння мовою, може приходити на вулицю Устияновича, 4.

Tom Odell в Малевичі

Коли: 19:00-22:00

Де: Малевич.

Скільки: 750-1500 гривень.

Рок-зірка з роялем, один з найпопулярніших романтиків світу завітає у Львів. Минулого року він мав стати одним з хедлайнерів київського фестивалю Atlas Weekend, але переніс свій виступ на 2019, а разом з тим планує завітати до декількох українських міст.

Лекція про «Фаворитку» Йорґоса Лантімоса

Коли: 19:00-20:15

Де: Перша Львівська Медіатека.

Скільки: 30 гривень.

Львівський кіномен Станіслав Тарасенко розповість про новий фільм видатного сучасного режисера Йорґоса Лантімоса «Фаворитка», який отримав десять номінацій на премію «Оскар».

Четвер, 7 лютого

Lego. Фільм 2

Коли: 12:00-13:50

Де: Кіноцентр на Володимира Великого 14а.

Скільки: 60 гривень.

Легендарна прем’єра і не менш легендарне повернення. Через 5 років після перемоги над Лордом Бізнесом. Прибульці-руйнівники з планети DUPLO намагаються знищити світ швидше, ніж його можна було б відбудувати. Аби протидіяти їм, герої збираються разом. Та руйнування – не найстрашніше з того, що роблять незвані гості. Вони викрадають героїв. Серед викрадених опиняються друзі Емета: Бетмен і Люсі. Завжди оптимістичний Емет не сидить склавши руки, він вирушає у далекий космос на порятунок друзів, не забувши при цьому прихопити записи чудової підбадьорюючої музики.

Пори року Вівальді та Бах

Коли: 19:00-20:00

Де: Львівський органний зал.

Скільки: 60-150 гривень.

Найголовніші твори Антоніо Вівальді та Йоганна Себастьяна Баха прозвучать не тільки у виконанні органа та скрипки, а ще й під супровід живопису від Ольги Куц.

П’ятниця, 8 лютого

«Похвала нічому» / ексклюзивний показ у Львові

Коли: 19:00-20:30

Де: Кінопалац на Театральній, 22.

Скільки: Продаж почнеться 6 лютого о 17:00.

Єдиний показ сатиричної притчі у Львові. Закадровий вірш фільму читає Іггі Поп. Сатирична документальна притча про Ніщо, яке, стомившись від нерозуміння, тікає з дому та звертається до нас уперше й востаннє. 20 000 прочитаних сторінок для дослідження теми, 8 років зйомок у 70 країнах 62 операторами.

Органне відеошоу

Коли: 19:00-20:30

Де: Львівський органний зал.

Скільки: 80-200 гривень.

Надія Величко виконуватиме класику на органі. В той час, відео відтворюватиме класику в усьому органному залі.

Комівояжер

Коли: 19:00-21:30

Де: Центр Шептицького.

Фільм іранського режисера Асгар Фархаді. Робота була показана на Каннськоу кінофестивалі 2016 року, де головний актор отримав нагороду за найкращу чоловічу роль. У Львові фільм покажуть мовою оригіналу, але з українськими субтитрами.

Людина в підвішеному стані

Коли: 19:00-21:00

Де: Театр Лесі.

Скільки: 100-120 гривень.

П`єса «Людина в підвішеному стані» написана у 2011 році. Це перша постановка п`єси в Україні та світі. Символічно, що вона відбувається в театрі Лесі, де стались події частково описані в тексті. Ця вистава – про театр, про «поганий» театр, де ніхто не розуміє, що він робить та для чого, де сплутались особисті та професійні образи і конфлікти, де всі засуджують один одного та бояться правди; про те, що такий спосіб існування неприйнятний та веде до самознищення, що в підсумку й відбувається.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!