Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2486 0
Найцікавіші події, які відбуваються у Львові 15-16 вересня.
Фото: Julia Sakałoŭskaja

Фото: Julia Sakałoŭskaja

Вистави

«Прекрасні, прекрасні, прекрасні часи»

Вистава створена за темами роману «За дверима» нобелівської лауреатки Ельфріде Єлінек, який слугує вихідним пунктом до рефлексії на тему повоєнного суспільства інфікованого насиллям. Травми війни і повоєнних часів проявляються як повсюдна агресія, та, що її бачимо на вулицях і та щоденна, приховувана за зачиненими дверима квартир, в яких мешкають культурні міщанські родини.

Для роботи над драматургією вистави була спеціально запрошена відома польська драматургиня, кураторка та перформерка Йоанна Віховська. Авторський сценарій «Прекрасних, прекрасних, прекрасних часів» створено, значною мірою, на основі акторських імпровізацій.

Вік: 18+, деталі на сторінці події.

Коли: неділя, 16 вересня, 18:00

Адреса: Перший театр, вул. Гнатюка, 11

Кіно

«Коли падають дерева»

Прем’єра нового українського фільму «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк, який було відзначено нагородами на світових кінофестивалях та спричинило резонанс в українських ЗМІ.

Події фільму відбуваються в українській провінції, де розгортається історія 5-літньої бунтівної Вітки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси та її коханого молодого бандита Шрама. Після смерті батька перед Ларисою гостро постає питання подальшого її майбутнього. Лариса хоче творити свою долю власними руками, та за любов до бандита Шрама її осуджує родина. Бабуся, яка переживає лише за те, що скажуть люди, та змучена мати Лариси підштовхують її до стереотипного сценарію життя. Лариса і Шрам планують втекти разом подалі від бандитів, розрухи та родичів.

Де подивитись: кіномережі «Планета кіно» та «Кінопалац».

 

«Чоловік, який вбив Дон Кіхота»

Довгоочікуваний пригодницький фільм Террі Гілліама, вільно заснований на романі Мігеля де Сервантеса «Дон Кіхот».

Житель XXI століття Тобі Грісоні потрапляє в Іспанію XVII століття. Там, у минулому, Дон Кіхот Ламанчський сприймає героя за свого вірного соратника Санчо Пансу. Незабаром Тобі належить з'ясувати, хто ж убив Лицаря Сумного Образу.

У ролях: Адам Драйвер, Ольга Куріленко, Джонатан Прайс, Стеллан Скарсгард.

Де подивитись: «Кінопалац», деталі на сторінці події.

Музика

Джазовий концерт Modaquazimoda

Дебют нового складу українського проекту «ModaQuazimoda». На концерті звучатимуть авторські композиції Андрія Ковальського, написані ним протягом майже 5-ти років музичних пошуків під впливом різноманітних музичних стилів та етнічної музики із різних куточків світу.

Проект modaquazimoda поєднує в собі етнічні мотиви, драйвові поліритми, елементи рок-ф'южну, фанку та джазу, що гармонійно та з особливою естетикою поєднуються у музику, яка водночас захоплює своєю невимушеністю та прогресивністю. 

Вхід вільний. 

Коли: субота, 15 вересня, 20:30

Адреса: «Дзиґа», вул. Вірменська, 35

Читайте також: Під час фестивалю «Вітер На-Дії» виступить гурт «Без обмежень» 

 

Кузьма 50. Великий стадіонний концерт

Великий стадіонний концерт всіх друзів Андрія Кузьменка. В проекті візьмуть участь більше двох десятків улюблених артистів. Деталі на сторінці події.

Коли: субота, 15 вересня, 19:00.

Адреса: стадіон «Арена Львів»

 

Барвінський Ґала

Великий ґала-концерт із творів генія української музики ХХ століття Василя Барвінського львів’янам подарують відомі виконавці Яромир Боженко та Ярослав Мигаль.

Його називали «композитором без нот». Василь Барвінський, один із засновників західноукраїнської музичної школи, був засуджений радянським режимом на 10 років мордовських таборів. Усі його рукописи спалили у дворі консерваторії, де він працював. Після звільнення Барвінський присвятив решту життя відновленню своїх творів, але повернути з попелу вдалося не все.

Детальна інформація, зокрема про квитки є на сторінці події.

Коли: субота, 15 вересня, 19:00

Адреса: Львівський органний зал, вул. Степана Бандери, 8

Виставки

Виставка «Спрощення і надбудови»

Відкриття виставки графіки Богдани Давидюк. Буквальне прочитання слів часто є повнішим поясненням того, що ж ми насправді кажемо.
Або навпаки. Це якась недоречність захована в словах, з якою цікаво працювати.

Коли: неділя, 16 вересня, 19:00

Адреса: книгарня «Книжковий Лев», просп. Шевченка, 14

 

«Україна та Японія: Зустрічі»

«Україна та Японія: Зустрічі» - це 56 фото двох митців: українки Ольги Хоменко та японця Хіроші Танака (T.T. Tanaka), які подивилися через об’єктиви своїх фотокамер на Японію та Україну.

Вхід вільний, деталі – на сторінці події.

Виставка триватиме до 4 жовтня.

Адреса: Центр Шептицього, вул. Стрийська, 29.

 

QR–реінтерпретація. Рафал Урбанські

Багатогранна творчість Рафала Урбанського – художника, що займається живописом, комп’ютерною графікою та відео-артом – в значній мірі зосереджена на вивченні формальних, змістовних та і мультимедійних можливостей QR-кoдiв.

Геометричний ритм чорно-білих квадратів, який небагато людей може розпізнати без комп'ютерних додатків, приваблює своєю графічною аскетичною красою та можливостями збереження стиснутого, конкретного змісту. Художника захоплює одне і друге. 

Використовуючи сучасні та художньо привабливі можливості кодування інформації, художник із Кельц поєднує в своїх оригінальних композиціях два світи, які досі виключали один одного, світ чистого геометричного мистецтва та світ заангажованого літературного виразу, тим самим створюючи світ своєї авторської індивідуальної мистецької творчості.

Виставка триватиме до 30 вересня.

Адреса: Музей європейського мистецтва ХІХ-ХХ ст. Львівської національної галереї мистецтв, вул. Василя Стефаника, 3

Інше: фестивалі, лекції, вечірки

День відкритих дверей на Фабриці повидла

Jam Factory Art Center востаннє відкриває свої ворота для відвідувачів перед початком реставраційно-будівельних робіт. 

В програмі події

з 17:00 - презентації проектів, які перемогли у першому конкурсі Програми ґрантів Harald Binder Cultural Enterprises (НВСЕ). Про підсумки, місію та початок наступного добору розповість директорка Jam Factory та НВСЕ, Божена Закалюжна, та засновник організації Гаральд Біндер (перелік презентацій далі в описі).

з 19:00 - в рамках презентацій підтриманих проектів, відбудеться перегляд 5-ти фільмів випускників Wiz-Art Film School.

з 19:30 - мистецька програма «Перехід»: перформенс Тараса Пастущука на подвір’ї фабрики, де за історичними дослідженнями була синагога; відео-арт Сергія Петлюка з архівних матеріалів пов’язаних з фабрикою та районом; музичний соло-перформанс на тему проміжного стану “bardo” від MANU (Михайла Балога). 

22:30 - вечірка-закриття за участі студентів школи Vedel School та MANU. 

Вхід на усі події вільний.

Адреса: Jam Factory, вул. Богдана Хмельницького, 124

 

Свято вулиці Лесі Українки

Фестиваль вулиці Лесі Українки – з фудкортом, спортивним майданчиком, розвагами та ярмарком.

Чого чекати від Lesi Street Fest? Наприклад, захочеться вам купити класні кросівки або старі антикварні речі – буде для цього Bazar від «Sunday Bazaarr». Хочеш повечеряти з давніми знайомими – працюватиме «Table». А якщо раптом давно не слухали приємної музики – і тиха вечірка буде.

Коли:: субота, 15 вересня, 14:00

Адреса: вулиця Лесі Українки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!