Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

2876 0
Музичні події, активний відпочинок і, звичайно ж, цікаве кіно. Tvoemisto.tv підготувало чергову підбірку подій, що зроблять ваші вихідні цікавішими.

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує американську мелодраму. Стрічка зрежесована Джорджем Тіллманом молодшим пропонує дві романтичні історії розділені часом, але пов’язані долею. Мелодрама «Найдовша подорож» – це екранізація однойменної книги письменника і сценариста Крейга Болотіна. Для виконання головної чоловічої ролі запросили Скотта Іствуда – сина легендарного Клінта Іствуда.

У суботу, 25 квiтня, о 19:00 у приміщенні Товариства охорони пам'яток, що на вулиці Коперника, 40а, відбудеться благодійний показ фільму «Пропала грамота». Стрічка українського кінорежисера Бориса Івченка. Фільм знято за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя. Героїчна народна комедія з лукавою посмішкою і запальним гумором розповідає про повний пригод шлях  козаків Василя та Андрія з гетьманською грамотою до цариці у Петербург , а після цього — про їхнє щасливе повернення в рідну Диканьку. Вартість:     20 грн. Кошти з фільму отримає благодійний фонд «Львівський Лицар».

Спортивні події

За підтримки управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР, з нагоди 30-ї річниці заснування школи бойового гопака з 25 по 26 квітня 2015 року у Львові пройде 22-й Чемпіонат України з бойового гопака.

У неділю, 26 квітня, о 13:00 на вулиці Городоцька, 300, стартує Перший етап «Кубок Лева» 2015 з автослалому. Участь візьмуть учасники з таких міст: Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Вінниця, Луцьк.

У неділю, 26 квітня, о 19:30 на стадіоні «Арена Львів» відбудеться футбольний матч між командами «Шахтар» (Донецьк) та «Динамо» (Київ). Цей матч проходитиме в рамках Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Об'єднання професіональних футбольних клубів України «Прем'єр-ліга» сезону 2014-2015 років.

Виставки

У львівській мистецькі галереї сакрального спрямування «ІконАрт» розпочалась виставка присвячена постаті Святого великомученика Юрія Змієборця «Образ перемоги/Святий Юрій», одного із найпопулярніших в Україні святих, небесного покровителя міста Львова, духовна сила і опіка якого протягом віків оберігає нас в часи найбільших історичних потрясінь. Прийти та переглянути виставку можна до 10 травня, у приміщенні галереї сакрального мистецтва «ІконАрт», що на вулиці Вірменській, 26. Вхід вільний.

У суботу, 25 квітня, о 16:00 годині в галереї просто неба «Щось цікаве» презентується виставка графічних плакатів Ганни Данчишин «Комедія». В експозиції – 9 робіт, які є образними варіаціями на теми шедевру Данте Аліг’єрі «Божественної комедії».

Лекції

У неділю, 26 квітня, о 18:00 у Першій Львівській Медіатеці, що на вулиці Мулярській, 2а, відбудеться зустріч із львівською художницею, графічним дизайнером Андріаною Чуніс. Зустріч пройде у форматі лекції з елементами майстер-класу. В ході заходу спікер поділиться досвідом роботи у сфері реклами та створення якісних візуалізацій маркетингових проектів, поділиться кейсами для творчих осіб, що прагнуть професійно реалізовуватись.

Також Лекція 26 квітня о 19:00 в арт-просторі «Щось Цікаве» (пл. Ринок, 13) відбудеться лекція і концерт Гліба Маліновського. Після невеликої лекції з історії музичного інструменту – лютні, білоруський музикант Гліб Малиновський виконає твори, написані для лютні у XVI – на початку XVII ст. композиторами із Західної Європи, серед яких – Франческо да Мілано, Джонн Доуланд, Альберт Длугорай. Також сучасні адаптації фольклорних мелодій Білорусі. Вхід вільний.

Відпочинок із дітьми

У неділю, 26 квітня львів'ян запрошують на забаву для дітей «Свято Миру». Тут відбудеться благодійний ярмарок, дитяча дискотека, конкурси малюнків, розіграш призів та різноманітні майстер-класи. Захід відбудеться за адресою: вул. Лінкольна, 12 (територія церкви Оріоне), початок о 14.00.

Каруселі у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького пройшли щорічне діагностичне експертне обстеження Західним експертно-технічним центром та Дежгірхімпромнаглядом у Львівській області та отримали дозвіл на експлуатацію. Тому цими вихідними дітей вже можна порадувати «Автодором» або ж «Веселими гірками».

Фото: club.volia.com, kiyany.obozrevatel.com, bonduelle.ua, www.volynki.ru.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!