Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

2582 0
Прийдешні вихідні приготували для львів’ян багато різнобічної музики, цікавих виставок і колоритних фестивалів. Tvoemisto.tv пропонує перелік подій, які допоможуть відпочити на вихідних як слід.
фото: woodstock.in.ua, karpatnews.in.ua, jsstudio

фото: woodstock.in.ua, karpatnews.in.ua, jsstudio

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує для перегляду американську комедію «Антураж» про зграйку шибеників, які раптово стали популярними і вирішили зняти власний фільм. Стрічка стала продовженням 8-ми сезонів серіалу. Переглянути її можна у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

 За сприяння посольства Іспанії з 7 по 16 серпня у Львівському кіноцентрі відбудеться «Тиждень іспанського кіно», повідомили у кіноцентрі. Львів’янам покажуть 8 успішних іспанських стрічок на різну тематику. Фільми йтимуть іспанською мовою з українськими субтитрами.

Музика

8 серпня о 19:00 у кав’ярні «Штука» (вул. Котлярська, 8) є нагода долучитись до Фортепіанного концерту Миколи Дороша. У програмі твори харизматичних Рея Чарльза, Френка Сінатри, Джо Кокера. Наступного дня звучатимуть популярні джазові та естрадні хіти, композиції сучасних виконавців Стівена Кравіса і Джона Шмідта. Вхід вільний.

09 серпня о 17:00 львів’ян запрошують на Сольний органний концерт Алана Саттона (Лондон), який проходитиме у Львівському будинку органної і камерної музики (вул. Бандери, 8). У програмі концерту – композитори-романтики. Квитки: 30 грн.

Благодійність

9 серпня о 15:00 у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться благодійний концерт «Станьмо, як сила одна!». Проводитимуть збір коштів, щоб придбати машину для 80-ї аеромобільної бригади на Схід України. Вхід вільний. У програмі: дитячий коллектив «Львів'яночки», Народний колектив «Кожушки», Народний жіночий хор «Горлиця», Чоловічий камерний хор «Галицька Фермата», Хор товариства «Холмщина», Народна хорова капела «Обрій», «Равське Ретро», «ПогорівКо Бенд», гурт «Перебендя», дитячий танцювальний колектив «Мадлен», Хор «Осанна» Храму Вознесіння.

Саморозвиток

У Львові на перехресті вулиць Вірменської та Краківської, а також на другому поверсі Ратуші, розгорнуто експозицію соціального фотопроекту «Нас єднає Україна». Проект складається з вісімнадцяти постерів, на яких співставлено  вихідців з Донбасу та Галичини.  

08 серпня о 19:00 у Феміністичній майстерні (пл. Ринок, 42) відбудеться Презентація збірки «20 років капіталізму в Україні: історія однієї ілюзії» Що сталося з українським суспільством з часу розпаду СРСР? Яких змін зазнало воно? Якими є втрати та здобутки останніх 20-ти з лишком років? Проект «20 років капіталізму в Україні» об’єднав українських та зарубіжних дослідників, які аналізують різноманітні аспекти трансформації українського суспільства з соціально-критичних позицій. Книжка становить одну з перших спроб систематичного аналізу капіталістичних перетворень в Україні.

Фестивалі

На цих вихідних неподалік Львова біля Свірзького замку проходитиме музичний фестиваль «Woodstock Ukraine». 24 години якісної музики, багато розваг, пляж і навіть «острів кохання» буде доступним для учасників.Цьогоіч фестиваль присвятили пам’яті загиблого лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка.

Із 5 по 10 серпня у с. Явора (Турківський район) проходить Міжнародний фестиваль «БойкоFest». На території фестивалю діють аніматори, парк-атракціонів, водні гірки та інші забави для дітей. Поки діти бавитимуться на різноманітних іграх, їхні батьки можуть повноцінно відпочити єднанаючись з природою та музикою.

Територія проведення БойкоFest – це природній амфітеатр, сцена розміщуватиметься в долині, тому звук рівномірно розходиться по горах, які її оточуюють. Так, як фестиваль є послідовником Бойківських фестин і приурочений до Міжнародного Конгресу Бойків, то тут можна буде зустріти гостей з багатьох країн світу – Британії, Канади, Польщі, США, Австралії тощо.

Також на фестивалі просто неба проходитиме виставка художників Закарпаття та Львівщини, де кожний охочий зможе придбати картину, намальовану майстром. Частина коштів буде передана на потреби АТО. Також ви зможете поласувати традиційними бойківськими стравами та стати свідками масштабного вогняного шоу. Вхід на територію фестивалю безкоштовний.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!