Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

2363 0
Презентації нових кінострічок, знакові спортивні активності та багато-багато книжкових подій. Tvoemisto.tv пропонує перелік подій, що допоможуть провести вихідні цікаво.
фото: volynnews.com, korupciya.com, unian.ua, youtube.com

фото: volynnews.com, korupciya.com, unian.ua, youtube.com

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду документальний фільм про метра українського кіно Олександра Довженка, головну роль в якому виконав Сергій Бабкін. Фільм «Олександр Довженко. Одеський світанок» можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

У суботу, 12 вересня, у Львівському Кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) о 18:00-18:45 відбудеться презентація фільму «Милі мої українці». Захід пройде у рамках Форуму видавців.

 

Театр

Із 8 по 13 вересня на сценах львівських театрів будуть представлені постановки за текстами сучасної драматургії. Зокрема на вихідних на глядачів чекають втілення трьох п’єс найкращих британських авторів останнього десятиліття, робота над якими проводилась за підтримки Британської ради в Україні а також читання-проекти від  «Бургомістр» Малґожати Сікорської-Міщук.

У Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва стартує новий театральний сезон. Перші вистави цього сезону пройдуть у межах Форуму видавців, що нині триває. Зокрема у неділю, 13 вересня, о 18:00 глядачам представлятьспостановку «Зерносховище» 18+  (наглядноє пособіє для куркульскіх пособніков на 2 дії)

 

Форум видавців

Наразі у Львові триває Форум видавців. Цього року він проходить під девізом «Культура vs пропаганда». Пропонуємо вам кілька подій в рамках Форуму, які відбудуться сьогодні.

Також львів’яни, які завітають на Форум зможуть долучитись і до благодійності. Благодійний проект Шафа цього разу розгорне свою діяльність саме там . Волонтери проекту збиратимуть книжки та журнали для пацієнтів Львівської обласної психіатричної лікарні.

 

Музика

12 вересня о 17:00 львів’ян запрошують на концерт «Музика душі і серця», що відбудеться у Львівському будинку органної і камерної музики (вул. Бандери, 8). У програмі французька та німецька класика (концерт супроводжується відеотрансляцією).

Іще 12 вересня о 18:00  відбудеться концерт гурту давньої музики «Хорея козацька»

Львівська філармонія (вул. Чайковського, 7). Виступ «Хореї Козацької» приурочений виходу у світ книги Михайла Хая «Микола Будник і кобзарство» та 15-літньому ювілеєві Видавництва «Астролябія». Ця книга про друга і вчителя «Хореї Козацької», витонченого мистця, бандуриста, поета, художника, майстра музичних інструментів – Миколу Будника. «Хорея Козацька» присвячує концерт його світлій пам’яті,а також на славу всім справжнім лицарям нашої землі, які стояли і стоять в її обороні.

«Хорея Козацька» у складі:

Тарас Компаніченко – гусла, кобза, бандура, ліра, лютня, спів;

Сергій Охрімчук – фідель, скрипка, спів;

Данило Перцов – пандора, корнет, джаламай, флейти, лізард, спів;

Северин Данилейко – віолончель, скрипка, спів;

Михайло Качалов – фідель, бубни та барабани, спів;

Крисько Ярослав – старосвітська бандура, барокова гітара, бубни та барабани,спів;

Максим Бережнюк – дуда, флейти, бубни та барабани, спів.

 

Спортивні події

На найближчі вихідні у Львові буде велика кількість спортивних подій. Tvoevмisto.tv склало список тих заходів, які варто відвідати, щоб підтримати улюбленого спортсмена чи команду.

Підготувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!