Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

2398 0
Вихідні 24-25 жовтня приготували для львів’ян багато цікавих і знакових подій. Серед найцікавіших: Фестиваль сиру і вина, презентації фільмів-фаворитів Берлінале і, звичайно ж, місцеві вибори. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій, які допоможуть цікаво спланувати вихідні у Львові.
фото: v4asno.com, teatr-kukol.zp.ua, brovary.pravo-znaty.org.ua

фото: v4asno.com, teatr-kukol.zp.ua, brovary.pravo-znaty.org.ua

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду пригодницьку фантастику «Марсіянин» від режисера фільму «Чужий» Рідлі Скотта. Події картини розгортаються на Марсі. Місія «Арес-3» під час своєї роботи на поверхні планети зіткнулась з аварійною ситуацією і змушена була терміново відлітати. В інженера й біолога Марка Уотні в результаті піщаної бурі пошкодився скафандр. Його визнали мертвим і залишили на Марсі. Через деякий час вчений приходить до тями. Тепер, аби вижити, йому необхідно дочекатися прильоту чергової місії на Марс. А для цього потрібно на чотири роки розтягнути скромний запас провіанту. Фільм можна переглянути у таких львівських кінотеатрах: «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт Сокільники,  вул. Стрийська, 30 та в ТРЦ «Forum Львів», вул. Під Дубом, 7а в 4DX.

У Львові в кінотеатр «Копернік» триває фестиваль Гете-Інституту в Україні «Нове німецьке кіно», один із найстаріших фестивалів, що представляють кінематограф своєї країни. У програмі – фаворити Берлінале та Німецької кіноакадемії – найкращі національні прем’єри за минулий рік.

У суботу,  24 жовтня, о 19:00 у рамках фестивалю покажуть фільм «Дар богів» . Жанр комедії у програмі «Нового німецького кіно» представляє саме ця стрічка. Це є фільм про життєві негаразди та ентузіазм актриси, звільненої з театру. Їй дістається педагогічна практика із групою бездомних, і вона вирішує поставити зі своїми колоритними підопічними античну трагедію. Стрічка здобула приз глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі в Мюнхені й була відзначена премією Bavarian Film Awards за найкращу жіночу роль.

 А у неділю, 25 жовтня о 19:00 транслюватимуть «Темний світ». Психоделічна драма стала гостем багатьох міжнародних кінофестивалів і принесла авторам приз Німецької кіноакадемії за найкращу жіночу роль другого плану. Дія фільму відбувається у альтернативній Німеччині – де, здається, давно зупинився час. Квитки: 20 грн.

Фестивалі

Уже традиційно місцем зустрічі гурманів усієї України стане VI Свято сиру і вина, яке проходитиме на площі перед Львівським Палацом мистецтв. Протягом трьох днів відвідувачі зможуть побувати на ярмарку сирів та вин, різноманітних кулінарних майстер-класах. Також працюватиме арт-майстерня. Традиційно на Святі сиру і вина відзначать День Сирника на якому всіх охочих пригостять смачним львівським сирником, який спечуть за давнім рецептом. Фестиваль стартував 23 жовтня і триватиме до неділі, 25 жовтня.

Спортивні події

Із 22 по 24 жовтня у Львові в палаці спорту «Галичина» проходить перший етап Кубка України з волейболу. За вихід до другого етапу змагань у Львові змагатимуться чотири команди: «Барком-Кажани», «Барком-Кажани-2», ВК «Вінниця» та ВК «Родничок-Колос» (Новоселиця, Чернівецька обл). Усі команди зіграють матчі одноколового турніру, після якого і визначать дві кращі команди, які і продовжать боротьбу за Кубок України.

Театр

24 жовтня 2015 о 18:00 Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької запрошує львів’ян на оперу «Травіата». Опера на 4 дії.

Опера Джузеппе Верді на лібрето Франческо Марія П'яве за мотивами роману «Дама з камеліями» О. Дюма-сина розповідає про куртизанку, що знаходить своє кохання, та їй на шляху стає невиліковна хвороба та суспільний стан. Вартістьквитків: 40-200 грн.

24 жовтня о 12:00 та о 14:00 у театрі І люди, і ляльки представлять дитячу виставу для дітей віком від 4-х років «Горіхова гілочка» Героїчна казка побудована на середньовічних румунських легендах  про боротьбу національних героїв проти темряви світу. Темрява, втілена в образі Відьми Клоанси, намагається злими чарами підкорити собі мешканців долини  Дванадцяти буків. Велетня Фаурара, який почав з нею боротьбу, вона осліпила і прикувала до скелі. Врятувати його мо-же лише діамантова роса, яка випадає у володіннях Відьми. Дівчинка Іляна, брат якої теж опинився у  полоні Клоанси, вирушає у не-безпечну подорож, щоб допомогти  Велетню повернути зір і визволити свого брата. Відважна дівчинка знаходить росу і допомагає Фаурару звільнитись від чарів Відьми. Велетень перемагає  Клоансу  і звільняє весь поневолений люд. Вистава дає змогу маленькому глядачеві чітко зрозуміти, де світ добра, а де світ – зла. Вартість квитка: 25 грн.

Вибори

У неділю, 25 жовтня, українці вкотре мають зробити вибір. Згідно із новим виборчим законом, суттєво змінено формування місцевих рад. Tvoemisto.tv рекомендує львів’янам відвідати вибори і показати своє волевиявлення. Також у Львові вирішили заохотити молодь піти і проголосувати. Так, на вечірку в один із розважальних закладів зроблять вільний вхід для тих, хто представить фото з собою з виборчої дільниці.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!