Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

3174 0
На цих вихідних більшість подій у Львові присвячені пам’яті небесної Сотні та подіям на сході України. Поруч з ними відбудуться і цікаві події як для дітей, так і дорослих, серед яких нові експозиції, лекції, гаражні розпродажі тощо.

Заходи вшанування пам’яті Небесної Сотні та Революції Гідності

Субота, 20 лютого

Богослужіння у храмах міста

У храмах Львова різних конфесій молитимуться заупокійні Літургії за Героїв Небесної Сотні.

Міський передзвін

О 12:00 годині у храмах міста відбудеться передзвін у пам'ять про сумні події на Майдані, який закличе до молитви та мобілізації духу кожного християнина.

Екуменічний молебень

О 13:00 годині на площі перед пам’ятником Т. Шевченку представники духовенства різних конфесій спільно молитимуться за Героями Небесної Сотні.

Пам’ятні заходи з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

О 13:30 годині на площі перед пам’ятником Т. Шевченку відбудеться пам’ятне Віче з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні (до участі запрошені представники громадськості, батьки та родичі новітніх Героїв). Концерт-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Виставка «Небесна Сотня»

Із 13:00 до 21:00 години на площі навпроти пам’ятника Т. Шевченку триватиме виставка живопису, графіки та скульптури «Небесна Сотня».

Усіх львів’ян та людей доброї волі запрошують долучитися до заходів, згадати світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали за нас своє життя, та гідно їх вшанувати.

Зокрема, у неділю, 21 лютого, в Міському Палаці культури імені Гната Хоткевича відбудеться концерт в рамках днів вшанування Героїв Небесної Сотні. В рамках заходу виступлять творчі колективи Палацу: Народний ансамбль «Мрія», студія естрадного вокалу «Подих весни», ансамбль сучасного танцю «Данс клуб», Народний театр сатири «Під мостом». Спеціальними гостям концерту стануть Заслужений артист України Роман Ковальчук та гурт «Wszystko». По закінченню концерту запалять свічки в честь пам’яті героїв України.

Вхід на захід вільний. Розпочнеться концерт о 17:00 год.

Нагадаємо, що на вул. Героїв Майдану планують розмістити портрети Героїв Небесної Сотні. Для початку вирішили зобразити тих, хто був львів’янином. Один з них – Богдан Сольчаник, який загинув 20 лютого 2014 року від кулі снайпера під час Революції Гідності. Відтак портрет хочуть створити до річниці його загибелі.

Театр

Сценічне читання «Осінь на Плутоні». Це незалежний театральний проект, метою якого є створення документальної вистави на основі бесід з мешканцями геріатричного пансіонату. 20 лютого о 19:00 год на Першій сцені сучасної драматургії Драма.UA (вул. Городоцька, 36 (мала сцена театру Лесі Українки)). Вхід вільний. Проект Сашка Брами.

Розваги для дітей

Майстер-клас із малювання коміксів про Мумі-Тролів. 20 лютого о 14:00 год. в книгарні «Є» (пр. Свободи, 7). Майстер-клас проведе Наталка Гайда – ілюстраторка, художниця й дизайнерка. Ілюструвала дитячі й підліткові книжки для видавництв «Урбіно» та «Видавництва Старого Лева». Співпрацює із дитячими журналами «Пізнайко», «Мамине сонечко». Брала участь у роботі «Walt Disney» і «Simpsons».

Виставки, експозиції

Виставка «Скарби княжої церкви св. Миколая у Львові», яка триває з 12 лютого у Львівському музеї історії релігії (пл. Музейна, 1). На виставці представлені пам’ятки церковного значення, богослужбової літератури, нотних записів Княжого храму св. Миколая. Вперше за кількасот років відвідувачі музею зможуть побачити відреставровані скульптури ангелів з рококового вівтаря чи іконостасу другої половини XVIII ст., що не зберігся до нашого часу. А унікальні зображення ікон з найдавнішої у місті хоругви 1760-х рр. дозволяють відтворити цікаві етапи мистецької історії церкви у ранньомодерний період.

Благочинний аукціон

У Львові триває Благочинний аукціон дитячих малюнків. Художньо-меморіальний музей Івана Труша (вул. І.Труша, 28) виставив на аукціон дитячі малюнки за мотивами творів художника, кошти з яких будуть передані родині загиблого бійця в АТО Віктора Гурняка. Придбати дитячі роботи можна до 22 лютого.

Гаражний розпродаж

21 лютого з 12:00 до 15:00 год. у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а) відбудеться Гаражний розпродаж на Мулярській.

Умови участі:

  • участь безкоштовна;
  • придбати речі можна буде за символічну плату або обміняти в день розпродажу.

Речі можна приносити заздалегідь в бібліотеку на Мулярській (4 поверх, лабораторія ідей) або в день розпродажу.

Усім, хто просто хоче використати нагоду та знайти якісь цікавинки для себе, організатори радять приходити безпосередньо на розпродаж.

Лекції

Лекція «Туве Янсон: казка, як ключ до призначення» відбудеться 21 лютого о 15:30 год у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а). Туве Янсон – видатна фінська письменниця, що писала повісті і новели для дітей та дорослих. Також вона малювала монументальні полотна, ілюстрації та політичні карикатури. І у світі Туве відома оповідями про мумі-тролів, улюблених героїв дитинства для багатьох жителів нашої маленької планети.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!