Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4782 0
Музичні фестивалі, театральні прем’єри, майстер-класи з йоги та багато цікавого пройде у Львові цими вихідними, 18 – 19 червня. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних подій, аби кожен обрав щось собі до вподоби.
фото: lvivpost.net, zankovetska-theatre-lviv.virtual.ua

фото: lvivpost.net, zankovetska-theatre-lviv.virtual.ua

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду сиквел мультфільму «У пошуках Немо». За роботу над продовженням знову взявся Ендрю Стентон. У його послужному списку значаться дві премії «Оскар» за кращий анімаційний фільм («У пошуках Немо», «Валл-І»). Робота над мультиком «У пошуках Дорі» ведеться на студії Pixar. Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

У Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва стартує кінопроект «16 кадрів на Малій сцені». Розпочинається серія показів німого кіно у супроводі живої музики на Малій сцені театру.

Черговий показ відбудеться 18 червня о 18:00 год на сцені Першого академічного театру для дітей та юнацтва. Для всіх охочих буде трансляція фільму «Кабінет доктора Калігарі» (Німеччина, 1920 р.). Режисер – Роберт Віне. У головній ролі – Конрад Фейдт.

Музичні фестивалі

Цьогоріч традиційний XIV Фестиваль давньої музики у Львові відбудеться у Львові з 17 до 30 червня. Його вирішили присвятити пам'яті його засновника та мистецького керівника – відомого львівського музикознавця, композитора та громадського діяча Романа Стельмащука, який передчасно помер у 2015 році. На фестиваль до Львова завітають музиканти, які тісно співпрацювали в різні роки з Фестивалем, його засновником Романом Стельмащуком та львівським музичним середовищем.

У програмі – музика Франца Ксавера Моцарта, ретроспектива австрійської органної музики від бароко до романтизму, вечори «Музика з повітря і дихання», «Музика тихого моменту», «Клавірна історія однієї дружби»,  TERRA INCOGNITA, «Червона книга чорної мадонни», ARS ARRANGEMENT, «Лютневі пісні, Павани і Ґальярди для п’яти віол Джона Дауленда» тощо. Із детальною програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням.

Щорічно у Зашкові проводиться фестиваль, присвячений Євгену Коновальцю. Цьогоріч фестиваль з нагоди 125-ї річниці від дня народження полковника під девізом «Джерело духу» триватиме із  17 по 19 червня.

Як повідомили Tvoemisto.tv організатори фестивалю, цього року буде значно розширено кількість заходів у рамках фестивалю, які поділені на три блоки:

Науково-теоретичний блок – науково-практична  конференція у музеї Євгена Коновальця; інтелектуальні локації; панельні дискусії та обговорення  актуальних тем з провідними експертами України.

Спортивно-виховний блок – велопробіг від «Степана до Євгена»; фестиваль активного туризму; теренові ігри; лазербол; квест; футбол босоніж; майстер-класи та інше.

Культурно-мистецький блок  – форум української книги; літературний вечір актуальної творчості; ніч кіно та фотовиставки; катання на козацькій чайці та змагання на байдарках; мистецька зона;  локації кримськотатарського та білоруського народів, які представлятимуть свою культуру, а також виступи українських гуртів та інше.

Хедлайнери фестивалю: «Антитіла», «Козак Систем», «Тінь Сонця».

Вхід на фестиваль вільний. Контактний телефон: Оксана – 38098 24 65 855, mail: [email protected].

Театр

У Національному академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької актори готуються до останньої театральної прем’єри у цьому сезоні. Кохання та зрада, віра та сподівання крокують сторінками п’єси польської авторки Зоф’ї Налковської. Її твір «Жіночий дім» («Ціна любові») на яку і поставлена одноіменні вистава. Вона розповідає про життя трьох поколінь жінок, кожна з яких пережила свої біди та нещастя.

Спостерігаючи за дією на сцені, глядач зможе впіймати себе на думці, що кохання має сотні образів. Лише той, хто не кохав по-справжньому зможе щось заперечити. До уваги глядачів буде представлена режисерська робота народної артистки України Алли Бабенко.

Тривалість вистави: 2 години. Вартість: від 20 до 150 грн.

Прем’єрні покази вистави – 17, 18, 25 червня, 9 липня. Початок вистав о 18:00 год. Квитки можна придбати в касі театру.

Виставки

15-19 червня у рамках проекту «Майстерня міста» у дворику львівської Ратуші відбудеться виставка концепцій оновлення громадських просторів Львова, розроблених студентами Львівської Політехніки та Національного Лісотехнічного університету. Вхід вільний, виставка доступна у години роботи оглядового майданчика Ратуші.

Найкращі студентські проекти будуть взяті за основу для проектів реконструкції громадських просторів Львова. Зокрема, проект облаштування громадського простору зі скейт-парком на вул. Богдана Хмельницького, 241-251 торік реалізували відповідно до проекту студенток Львівської Політехніки Христини Чорноус та Олени Зварич. Цього року організатори сподіваються на те, що зможуть взяти в реалізацію більше проектів. Загалом буде представлено 24 роботи.

18 червня, о 14:00 у Національному музеї імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20) відбудеться відкриття виставки робіт художниці та графіка Уляни Слюсар «Мій внутрішній Львів».

Уляна Слюсар володіє різними графічними техніками: ліноритом, рисунком пером, рапідографом, сериграфією. Більшість її робіт присвячені Львову. Її графіка та гобелени зберігаються у музеях України, Польщі, Чехії, Франції, Бельгії, Швеції, Ізраїлю, Канади, США, Аргентини, Австралії, у приватних колекціях. Захід «Мій внутрішній Львів» присвячено до 60-річчя художниці.

Читайте також: Через АТО інвалідів стає більше. Чи відкритий до них Львів?

Головними гостями заходу стануть діти з обмеженими можливостями, які побачивши результат кропіткої натхненної роботи Уляни Слюсар, зможуть переконатися, що фізичні вади не є перепоною на шляху досягнення мети.

«Lviv Yoga Day»

З ініціативи Посольства Республіки Індія в Україні та за підтримки Львівської міської ради 18-19 та 20-21 червня у Львові відбуватиметься святкування Міжнародного Дня Йоги.

Під час святкування «Lviv Yoga Day» кожен зможе долучитися до численних вправ з різних напрямків хатха-йоги від професійних тренерів з усієї України, а 19 червня повчитися у викладача йоги з Індії Нареша Кумар Надди, який спеціально прибуде у ці дні до Львова. Можна буде ознайомитися з різними технікам антистрес-медитації, взяти участь у творчих майстер-класах, скуштувати здорову їжу, а також відвідати лекції та семінари зі здорового способу життя та мислення, медитації, дієтології та краси.

Відвідувачів чекають фудкорти здорового харчування, еко-ярмарок, дитячі розваги, концерти відомих гуртів та інші активності. Окрім занять та майстер-класів, охочі можуть відвідати показ сучасного індійського кіно у жанрах: драма, комедія, фентезі, мюзикл, трилер, який перебігатиме з 17 по 20 червня у кінотеатрі «Коперник» в межах відзначення Міжнародного Дня Йоги та проведення Днів індійської культури у Львові. Зокрема, 18 червня, у суботу, о 14:30 Посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті особисто відкриє сеанс фільму та виголосить привітальне слово. Із повною програмою святкувань «Lviv Yoga Day» можна ознайомитися за посиланням.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!