Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

4557 0
Цими вихідними, 20 – 21 серпня, у Львові відбудеться низка цікавих заходів: фестивалі, виставки та кінопокази. Tvoemisto.tv пропонує підбірку культурних подій на суботу та неділю.
фото:kudago.com, photo-mandry.com.ua, kmv.gorodskoitelegraf

фото:kudago.com, photo-mandry.com.ua, kmv.gorodskoitelegraf

Фестиваль Параджанова на Левандівці

У Львові на  Левандівці стартував Фестиваль Параджанова. Тут відбуватимуться кінопокази, театральні вистави, візуальні проекти, музичні виступи, літературні зустрічі та інше. На гостей проекту чекатиме відкриття фестивальної експозиції. Вона діятиме протягом усіх фестивальних днів (19-27 серпня) з 11:00 до 20:00.

Лекційна програма розпочнеться у суботу лекцією «Про сновидіння» з воркшопом із колажу від Тетяни Цвілодуб з Музею сновидінь (Київ).

21 серпня, у неділю, на Фестивалі відбудеться лекція мистецтвознавиці Діани Клочко про колажі Сергія Параджанова.

Також на 20 серпня запланована велоекскурсія вуличками району від Юрка Семашка.

21 серпня на алеях Левандівського парку відбудеться Перший шаховий турнір Левандівки, де за умов попередньої реєстрації буде проводитись першість.

Заходи до Дня Незалежності України

Цьогорічна програма заходів до 25-ї річниці Дня Незалежності України у Львові триватиме 10 днів. На вихідних вже відбудеться кілька тематичних заходів:

Майстер-класи

У суботу, 20 серпня, фахові педіатри вчитимуть батьків простих правил безпеки, що допоможуть запобігти опікам дітей у побутових умовах та на кухні,– повідомляють організатори.

Захід пройде в рамках проекту «Проти опіків» (Scald Burn Preventin Program in Ukraine).  Гість заходу – Маріанна Заяць, голова Союзу Українок Америки та партнер проекту «Проти опіків».

Для дорослих проведуть навчання з моделюванням побутових ситуацій на кухні, під час яких діти найчастіше отримують опіки. Також координатори проекту роздаватимуть буклети з корисною практичною інформацією.

«Це вже другий наш захід у рамках «Проти опіків», який ми проводимо просто неба. Минулого разу ми побачили, що така інформація була цікавою для дорослих, які проходили повз», – розповідають координатори проекту.

Всіх охочих долучитися до навчання чекають з 12:00 до 15:00 у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Відпочинок неподалік Львова

На території музею заповідника «Олеський замок» відбудеться фестиваль меду. Гостям обіцяють дегустації страв та напоїв з меду, майстер-класи та концертну програму.

На фестиваль «Надбужанські медобори» приїдуть пасічники з Польщі та Волині. Будуть і бджолярі з Львівщини. Окрім дегустації смаколиків, під час фестивалю можна буде відвідати виставки старожитніх речей, пов’язаних з бджолярством, взяти участь у вікторинах тощо.

Для учасників фестивалю та переможців вікторин також передбачені різноманітні «медові» подарунки. За словами організаторів, родзинкою будуть анімаційні бджілки (учасники хореографічного колективу «Плеяда» Красненського народного дому), а також «хенд-мейдівські» запрошення.

Фестиваль відбудеться 21 серпня о 15:00.

Великий Любінь розташовується поблизу Львова. За час свого існування з 13 століття воно встигло пережити і татарські набіги, і не одну війну. Утім, на його території і досі зберігається старовинний палац місцевого нафтового володаря.Tvoemisto.tv пропонує вам цими вихідними зазирнути у володіння барона.

Кіно

У суботу, 20 серпня, львів’янам пропонують переглянути під відкритим небом фільм про оборону Донецького аеропорту «Добровольці Божої Чоти».

Показ фільму розпочнеться о 21:00 годині на вул. Довбуша,  24 (підніжжя Гори Лева, або ж Лисої Гори). Вхід вільний.

Документальний фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія «Добровольці Божої Чоти», в якому йдеться про оборону Донецького аеропорту, отримав Приз глядацьких симпатій 13-го Гданського міжнародного фестивалю документального кіно. Стрічка увійшла в головний конкурс фестивалю, до якого були відібрані 24 фільми з Польщі, України, Вірменії, Норвегії, Литви, Нідерландів, Великої Британії, Сирії, Туреччини, США, Бельгії, Данії та Мексики, – зазначають організатори кінопоказу.

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фільм «Дракон Піта». Фантастична пригодницька стрічка є римейком однойменної картини 1977 року про дружбу хлопчика та дракона. 2013 року студія Disney оголосила про перезапуск проекту. У першому фільмі дракон Еліот був повністю намальованим, цього разу його створили за допомогою комп'ютерної анімації. Режисерське крісло посів Девід Лоурі, який до того ж узяв участь у написанні сценарію. Основні зйомки розпочалися в лютому 2015-го і відбувалися в Новій Зеландії.

Виставки

Традиції благодійних фотовиставок просто неба «На прищепках» продовжуються. Цього разу темою є фото, зроблені в Україні. Фотографів запрошують приєднатися до виставки з власними роздрукованими фотографіями.

Для участі у події необхідно роздрукувати власні фото (формат не менше 15*21), які були зняті на території України, й прийти та розвісити їх на мотузках у сквері.

Коли: 21 серпня. Де: Сквер «На валах» (навпроти Львівської облдержадміністрації).

Фотовиставка Василя Пилип’юка «Україна, ти для мене диво!»

Василь Пилип’юк – відомий фотомитець, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, професор Львівської національної академії мистецтв (ЛНАМ), художник Міжнародної федерації фотомистецтва (AFIAP).

На виставці буде представлено сто фотографій, в яких художник відобразив неперевершену красу рідної землі, її історико-культурні перлини, а також знакові постаті української історії та сучасності.

Виставка триватиме до 25 вересня. Час: 10:00 – 18:00.Адреса: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, пр. Свободи, 20. Вхід: 30 – 60 грн

Виставка польського сучасного мистецтва «Єдність у різноманітті»

Живопис, скульптура, графіка, малюнок, інсталяція… Дванадцять художників, пов’язаних з Ґданськом, майже всі з них є випускниками місцевої Академії образотворчих мистецтв, і сьогодні більшість там викладає. Учасники виставки: Рафал Борковський, ПшемиславЛопацінський, Яніна Рудницька та ін. Виставка триватиме до 25 серпня.

Час: 10:00 – 18:30. Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв. Вхід: вільний.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!