Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3894 0
Екскурсія осіннім лісом, театральна прем’єра відомої любовної історії Івана Франка, фестиваль музичного кіно та ще багато цікавих подій львів’яни та гості міста мають нагоду відвідати цими вихідними. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних подій на 5-6 листопада.
фото: vsitury.com.ua

фото: vsitury.com.ua

Екскурсія у Сихівський ліс

Лісопарк «Зубра» більше відомий львів’янам як Сихівський ліс. Місцеві мешканці ходять цим лісом на роботу, супроводжують дітей до шкіл, зустрічаються з друзями і влаштовують пікніки. Особливо активне життя вирує у парку у вихідні дні. Однак, мало хто знає, що поруч із життям людини тут існує не менш насичене життя птахів.

Відтак вже завтра, 6 листопада, всі охочі зможуть познайомитися із пернатими, які живуть поблизу домівок і почути цікавинки з їхнього життя. У супроводі професійного орнітолога можна буде дізнатися більше про сойку, гаїчку, чикотня та інших птахів. Учасники екскурсії матимуть змогу поспостерігати за ними у бінокль та відпочити на свіжому повітрі. Пізнавальне екскурсія розпочнеться о 14:00 та триватиме до 15:00.

Для участі необхідно заповнити реєстраційну форму.

Рекомендований вік дитини для участі – від 8 років.

Вартість квитка:

70 грн - дорослий

50 грн - дитячий (до 16 років)

150 грн - сімейний (батьки і дитина)

Частину  отриманих із екскурсії коштів скерують на благоустрій «Скверу Гідності».

Деталі за телефоном:  +38 093 712 92 90 (Ганна).

Вистави

У неділю, 6 листопада, з 12:00 по 13:00, в «Інтерактивному музеї D.S. Таємна Аптека», що на площі Соборній, 1, відбудеться лялькова  вистава «Чарівні ліки або чому кіт не з’їв мишку!».

«Миша Валер’янка та кіт Валокордин чекають на малечу, батьків, дідусів та бабусь», – інформують організатори. Режисер – Уляна Мороз, художник ляльок – Ельвіра Босович.

Квитки, вартістю 35 грн, можна замовити за телефоном; +38 (067) 370 56 98 або придбати в приміщенні аптеки (пл.Соборна,1).

У суботу ж, 5 листопада, о 18 годині львів’яни та гості міста мають нагоду переглянути прем’єру вистави «Украдене щастя» у Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1).

Заньківчани зверталися до драми Франка 5 разів – у 1922, 1923, 1940, 1949, 1976 роках. Нова постановка Федіра Стригуна про шалену пристрасть, яка ламає стіни. Тож маємо іншу відповідь театралів на запитання: «Хто у кого вкрав щастя?»

Драма у двох частинах, тривалість — 03:00. Вартість квитка – 50 грн.

Кіно

Фестиваль музичного кіно. Із 3 до 8 листопада у Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) показуватимуть музичне кіно.

«Львівський кіноцентр» запрошує на подію для слухачів, а не лише глядачів – 7 різних стилів музики, відображених в 7 стрічках, тішитимуть око та вухо протягом цілого тижня», – інформують організатори.

У суботу, 5 листопада, о 13:00 транслюватимуть мультфільм «Фантазія» (Fantasia, Волт Дісней, США, 1940), а 19:00 – фільм «Мене там немає» (I’m Not There., Тодд Хейнс, США, 2007).

У неділю ж,6 листопада, о 15:00 юні глядачі матимуть ще одну нагоду переглянути мультфільм «Фантазія» (Fantasia, Волт Дісней, США, 1940). А для дорослих о 17:00 показуватимуть фільм «Клуб «Коттон» (The Cotton Club, Френсіс Форд Коппола, США, 1984), а о 19:00 – Фільм «Стіна» (Pink Floyd The Wall, Алан Паркер, Велика Британія, 1982).

Вартість квитка на один фільм – 30 грн, абонемент на усі перегляди коштує 150 грн.

Фестиваль фільмів жахів триватиме із 3 до 9 листопада 2016 у кінотеатр «Копернік» (вул. Коперника, 9). Це сім стрічок, які вважаються еталаноми фільмів жахів та хорорів. Багато критиків пишуть, що, наприклад, «Малхолланд Драйв» Лінча – це взагалі найкращий з усіх фільмів XXI сторіччя насьогодні день або «Дитина Розмарі» Поланського – один з найбільш «естетичних» фільмів сторіччя ХХ.

Сеанси: 19:00. Вартість квитка на один фільм – 30 гривень (абонемент на усі перегляди – 150 грн).

У суботу, 5 листопада,  о 19:00 показуватимуть фільм «Впусти мене», а 6 листопада о 19:00 – «Мовчання ягнят».

Також у Львові у «Планета Кіно / Forum» триває фестиваль «Нове німецьке кіно». Відтак, глядачам пропонують новинки німецького кінопрокату мовою оригіналу із українськими субтитрами.

У суботу, 5 листопада, о 19:00 відбудеться показ фільму «Привіт з Фукусіми», а у неділю, 6 листопада, у той самий час показуватимуть  «Смерть хіпі! Хай живуть панки!»

Вартість квитка на один перегляд – 80 гривень.

Музика

У суботу, 5 листопада, у Underground Club (вул. Коперника, 17) о 20:00 гурт «Дикі Серцем» презентує новий сингл «Запам’ятай цю мить».

Досвід участі вокаліста Романа Миляна в проекті «Голос Країни» надав гурту нового натхнення, яке і відобразилось в нових композиціях та новому аранжуванні. З великою відповідальністю хлопці підійшли до запису нового матеріалу. Із першої пісні можна зрозуміти, що експериментів в майбутньому альбомі буде багато.

Вартість вхідного квитка – 100 грн.

А в неділю, 6 листопада, поціновувачі класичної музики матимуть нагоду відвідати концерт «Музика Йоганна Себастіяна Баха», який відбудеться у Будинку органної та камерної музики (вул. Бандери, 8) о 17:00.

Вічну музику Йоганна Себастіяна Баха виконують: Ігор Мацелюх (флейта Пана), Олена Мацелюх (орган). Вартість квитка: 40 грн.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!