Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує

2667 0
Цими вихідними, 23 та 24 квітня, у Львові відбудеться низка цікавих фестивалів, театральних прем’єр, великодніх акцій тощо. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися із їх переліком і обрати, що відвідати.
фото: vgolos.com.ua, lviv.vgorode.ua,lvivpost.net, omr.gov.ua, velychlviv.com

фото: vgolos.com.ua, lviv.vgorode.ua,lvivpost.net, omr.gov.ua, velychlviv.com

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фільм жахів «Сомнія» про живі сни усиновленого хлопчика. Фільм жахів . Стрічка є дітищем сценариста і режисера Майка Фленгана («Окулус», «Відсутність»). Зйомки картини проходили в Алабамі і тривали трохи більше місяця – з листопада по грудень 2013. Через банкрутство дистриб'ютора деякий час вихід картини був під питанням. Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

Цього тижня у Львові стартує Тиждень нідерландського кіно «FLYING DUTCH». Його організатори підготували шість різножанрових стрічок нідерландських режисерів, а також ретроспективу фільмів артхаусного нідерландського режисера Алекса ван Вармердама. Демострація фільмів відбуватиметься у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17). У суботу, 23 квітня, о 17:00 для глядачів приготували стрічку «Ретроспектива АвВ: Абель», о 19:00 – «Ретроспектива АвВ: Мешканці півночі», о 21:00 – «Літо». А у неділю ж, 24 квітня, о 19:00 покажуть фільм «Люсія де Берк», а о 20:30 –«Ретроспектива АвВ: Сукня». Вартість одного сеансу: 20 грн.

Виставки, акції, фестивалі

Цьогоріч Великодній ярмарок розпочне свою роботу у суботу, 23 квітня. На відвідувачів чекають квіткові та арт-інсталяції, живий квиток, майстер-класи, а також, традиційно, торгова алея та гастрономічний сектор.

22-23 квітня з ініціативи Студентського уряду Львівського національного університету імені Івана Франка та за підтримки компанії «Львівські ярмарки» на площі перед Оперним театром відбудеться благодійний великодній ярмарок «Великодня майстерня».

У рамках святкування Великодня у Львові відбудеться VІ Фестиваль Писанок. На площі Музейній біля Домініканського собору 15 квітня просто неба відкрили Галерею мистецьких писанок, де буде презентовано близько 50 авторських писанок. Експозиція триватиме до 8 травня.

У суботу, 23 квітня, о 22:00 Медіатека запрошує на Літературну ніч. Вночі всі сплять, але не Медіатека. Вона відкриває свої двері для поціновувачів літератури, хорошого кіно та приємного спілкування.

«Писанкові» події для дітей

У неділю, 24 квітня, з 11:00 до 18:00 години Державний природознавчий музей запрошує родини з дітьми віком від 3 до 12 років взяти участь в акції «Пташина писанка». Разом з працівниками і волонтерами музею діти допоможуть птахам знайти їхні гнізда, розфарбувавши яйця у відповідне різним птахам забарвлення, а також порозглядають справжні гнізда і кладки яєць з колекцій музею.

У неділю, 24 квітня, у нашому підземеллі «Таємної аптеки» відбудеться майстер-клас для дітей «Декоративна писанка». Усіх охочих запрошуємо взяти участь в майстер-класі з виготовлення дизайнерської писанки, оздобленої намистинками, ґудзиками, стрічками. Записатися для участі можна за посиланням.

Музика

Львів’ян та гостей міста запрошують у Вербну неділю, 24 квітня, на великопісний концерт-містерію «Страсті Христові», який традиційно проводять у Львові напередодні Великодня. Про це інформують у прес-службі міськради.

У суботу, 23 квітня, о 19:00 у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7) відбудеться II Фестиваль музичного мистецтва «Академія»: Cкрипковий квартет «Барокко». У програмі концерту твори В. Камінського, А. Копланда, К. Пендерецького, Б. Фроляк. Виконують: Львівський камерний оркестр «Академія». Диригенти – проф. М. Скорик, проф. І. Пилатюк. Керівник оркестру – Артур Микитка. Квитки: 30 грн.

У суботу, 23 квітня, о 19:00 у кав’ярні «Штука» відбудеться концерт «Джазовий джем». Концерт тромбоніста Анатолія Міненка та піаніста Владислава Сташенка. Звучатимуть теми: George Gershwin – Summertime, George Gershwin – A Foggy Day, George Gershwin – Love Walked In, George Bassman – I`m Gettin` Sentimental Of You, Will Hudson – Moonglow, Eubie Blake – Memories Of You, Jimmy McHugh – On The Sunny Side Of The Street, John Dizzy Gillespie – A Night In Tunisia та інші. Вхід вільний.

Театр

У суботу, 23 квітня, о 19:00 у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» відбудеться вистава «Півонієвий ліхтар». Переплетіння любовної історії з елементами трилера та іншими незбагненними фантазіями. Все тут логічно, естетично вишукано, емоційно-вражаюче. За твором Саньютей Енте, переклад Аркадія Стругацького, опосередкований переклад Вікторії Садової Вистава для дорослих, тривалість 1 год. 20 хв. Автор ідеї, режисер-постановник – Олег Новохацький. Художник-постановник – Олена Городецька. Квитки: 50 грн.

У суботу, 23 квітня, о 18:00 та у неділю, 24 квітня, о 18:00 Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» запрошує на прем’єру вистава «Танець життя». Робота класика української драматургії Олександра Олеся, яка включає чотири одноактні п’єси: «Танець життя», «По Мюллеру», «Юність» та «Патріот». Вистава різножанрова, де переплітаються комедія, драма, трагедія, водевіль. Олександр Олесь малює ескізи життя 30-х років, які актуальні і сьогодні. Це теми сімейних негараздів, кохання молодих людей, кар’єризму. В погоні за щастям люди не бачать один одного. Особливо в одноактній п’єсі «Танець життя» на основі однієї сім’ї О. Олесь вибудовує закони побудови держави. Тривалість вистави 2 год. 30 хв. Режисура та сценографія – Алла Федоришина. Вартість квитків: 70 грн (студентський – 50 грн).

У суботу, 23 квітня, о 18:00 у Першому Українському театрі для дітей та юнацтва відбудеться моновистава «Одкровення Іванки». Вистава висвітлює сторiнки з життя 12-ти рiчної Iванки. Вона тягнеться до Божественного, до творення людини і всесвіту через вигадку, гру, травестію, через Преображення. Вона хоче бути корисною для людей, щось змiнити на краще. Особливо її непокоїть вороже ставлення людей один до одного, незахищеність людини перед несправедливістю життя. Що воно добро а що воно зло? Iванку турбує cаме чому люди не шукають вiдповiдi на такi необхiднi для всiх питаня. Але її пошукам заважають важка хвороба, нерозуміння з боку батьків. До того ж почалася війна. Іванка намагається знайти вихід із найнеможливішої ситуації, в яку потрапляє вона і її народ. В чому її одкровення? В тому, що вона відкриває нам нас самих. В напiвтемрявi вона сяє сама та світить iншим. Сторiнки з книги Марії Матioс «Черевички Божої Матерi», замальовки на початку війни. Тривалість – 1 год. Іванка – Ольга Чистоклетова. Режисер – Євген Чистоклетов. Показ вiдбудеться на кишеньковiй сценi (вул. Гнатюка, 11). Квитки: 35 грн.

У неділю, 24 квітня, о 12:00 у Першому Українському театрі для дітей та юнацтва відбудеться вистава «Beautiful Карпати». Режисер та художник вистави запрошують глядачів відвідати Карпати на сцені театру та познайомитися з їхніми мешканцями. Вистава дуже весела, жвава та музична. Вас зустрінуть музиканти та Гуцулочки, які виконуватимуть коломийки. Вивчаємо англійську разом – жанр вистави визначений режисером, тож батьки та діти зможуть провести казковий урок у театрі, разом вивчити нові слова, а також зрозуміють для чого потрібне вивчення мов не лише у повсякденному житті, а й в Карпатах. Вистава для дітей віком від 4 років. Режисер-постановник, автор п’єси – Ольга Гапа. Художник-постановник – Дарія Зав’ялова. Композитор – Юрій Саєнко. Квитки: 16 - 30 грн.

Активний відпочинок

У Львові на площі Петрушевича зацвіли близько 20 дерев японської сакури. Тому можна прогулятися до неймовірно заквітчаної частини Львова і зробити гарні знимки.

Якщо ж ви волієте десь вибратися від міської метушні, то всього за 22 кілометри біля Львова розташовується село Старе Село. Кожен, хто частенько їздить залізницею у бік Івано-Франківська мав змогу помітити величезні мури, які ніби загубилися і випадково потрапили до нас із Середньовіччя. Цими вихідними Tvoemisto.tv пропонує на трохи залишити рутинні справи і дізнатися більше про «замок біля колії».

Також у нагоді вам може стати інтерактивна Google-карта з найцікавішими, найгарнішими та найзагадковішими місцями України, яку створили троє мандрівників створили. Вона поділена на три категорії: місця, архітектури та заходи. Саме у «Архітектурі» українці обрали вісім місць на Львівщині, які визнали найвизначнішими. Пропонуємо дізнатись про них.

 

Опублікувала Наталія Середюк

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!