Куди піти на вихідні у Львові. Інтерактивна мапа

2699 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові цими вихідними.
Фото: thelviv

Фото: thelviv

 

Театр

Сімейний мюзикл «Зачарована принцеса» у Львівському академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки

Тривалість – 1 година 30 хвилин з антрактом

Злий чаклун забажав мати за дружину Принцесу, а коли вона не погодилась – наслав прокляття, від якого красуню може врятувати лише справжній Принц. Перешкоди та труднощі на шляху порятунку коханої не лякають Принца і він сміливо вирушає в дорогу! Яскрава музична казка для всієї родини про магію кохання, котра єднає половинки сердець в одне ціле і дарує гармонію.

Коли: 28 квітня 2018, 11:00

Адреса: вул. Городоцька, 36

Вартість квитків: 50-80 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Весілля. САД Божественних Пісень» у Театральному центрі «Слово і голос»

#ВЕСІЛЛЯ — збудоване на традиційних весільних піснях з цілої України

#ВЕСІЛЛЯ — це найдавніший живий ритуал, який хранить в собі переміну, тайну переходу в іншу якість — переходу «через Чермноє море» — і є знаком часу, в якому живемо

#ВЕСІЛЛЯ — це вічне цвітіння Землі

САД Божественних Пісень — це театральний проект в розвитку, зерном і звершенням якого є свідчення людини в часі – персональний монолог актора через пісню - танець - текст.

Це форма єдиного монологу людини - свідоцтво часу - персональне зусилля миру.

Це діло с-мирення - дати рідній землі звучати, явити всім собою якість, яка зцілює землю у всі часи, яка перемагає війну, яка і є проростанням в цьому часі вічно молодого саду Духа.

Коли: 29 квітня 2018, 19:00

Адреса: вул. Городоцька, 38

Вартість квитків: 200 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Лисеня хитрун» у Львівському академічному театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки»

Історія про зайченя та хитре лисеня, де звірята на сцені стрибають, жартують, спілкуються із дітлахами, хитрують і виробляють чудернацькі викрутаси. Вистава інтерактивна — залучає глядача до активної участі . Основна думка вистави — якщо обдурювати і хитрувати – то не будеш мати друзів, на чому, власне, і «обпеклося» Лисеня. Будучи задирливим і хитрим, воно само собі нашкодило. Але сила добра і дружби така, що зможе подолати будь-які труднощі, адже завжди є місце для розуміння і прощення.

сценічна редакція О.Кузьміна для дітей від 3 років

Коли: 29 квітня 2018, 12:00, 14:00; 16:00

Адреса: вул. Фредра, 6

Вартість квитків: 45 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Музика

«Орган і фортепіано. Ланч-концерт» у Будинку органної та камерної музики

Орган і рояль – самодостатні інструменти, кожен з яких може замінити цілий оркестр. А тепер уявіть собі два «оркестри» в одному концерті. Саме це чекає на нас 29 квітня в Органному залі, де виступатимуть піаністка Меланія Макаревич та органістка Олена Мацелюх. Уже не перший раз дві чарівні виконавиці грають разом. Цього разу Олена та Меланія виконають твори Олександра Гільманна, Йоганна Себастьяна Баха, Каміля Сен-Санса та Марселя Дюпре. Майстрині клавіатур запрошують на подвійний концерт!

Олена Мацелюх – орган

Меланія Макаревич – фортепіано

О. Гільман – «Молитва»

Й.С. Бах – Хорал із кантати №147

К. Сен-Санс – «Карнавал тварин»

М. Дюпре – Варіації на дві теми

М. Дюпре – Симфонія

Коли: 29 квітня 2018, 14:00

Адреса: вул. Бандери, 8

Вартість квитків: 50 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

FRESH АКОРД SOUND у Львівській обласній філармонії

Тріо «Resonance»

Мар'ян Шуневич

Назар Яцишин

Михайло Гриньо

Наталія Грановська

Ірина Стефанко

Група «19 клас»

Від  Вівальді  з електромузикою до українського фольку в стилі диско 

Коли: 28 квітня 2018, 18:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Вартість квитків: 80-140 грн

Придбати квитки можна за посиланням

 

Кавова кантата та інструментальний аперитив  в Будинку органної та камерної музики

1732 року Йоганн Себастьян Бах створив першу музичну рекламу кави. У той час кава в Німеччині була у новинку, і як до всього нового, до запашного напою ставилися вороже. Щоб виправити ситуацію, власник кав’ярні у Ляйпцігу замовив Баху твір про каву. Йоганн Себастьян поклав вірші поета Пікандера на музику і створив гумористичну кантату під назвою «Сидіть смирно, не базікайте», яка пізніше стала відома під назвою «Кавова».

Оркестр барокової капели ЛНМА ім. М.В. Лисенка

Мистецький керівник – Анна Іванюшенко

Солісти: Інна Федорій (сопрано), Назарій Федитник (бас), Михайло Кушлик (тенор)

Ольга Мілоста (сопілка)

А. Вівальді – Симфонія-увертюра з опери «Коронація Дарія»

А. Вівальді – Концерт для струнних соль мінор

Й.С. Бах – Кавова кантата

Коли: 1 травня 2018, 14:00

Адреса: вул. Бандери, 8

Вартість квитків: 60-120 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Кіно

Сімейний анімаційний фільм «Пташині пригоди» в кінотеатрі Планета Кіно

Навіть найменші діти знають, що коли приходить осінь птахи летять у вирій. Та як бути тим із них, хто ще не навчився літати? Саме у такій ситуації опинився наш герой – маленьке пташеня-сивка. Попри любов до своєї великої пташиної родини, він змушений був лишитися зимувати у краях, куди швидко приходить зима. Люті морози та безкраї сніги будь-кого злякають, особливо якщо доведеться жити самому. Та на щастя малюк знайшов собі приятеля. Разом вони навіть склали план боротьби із хижаками, які полюють на маленьких пташок.

Коли: 28- 30 квітня та 1 травня. Час сеансів уточнюйте за посиланням

Адреса: вулиця Стрийська, 30, Сокільники, Львівська область

Вартість квитків: 80-140 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Фестиваль фантастичного кіно BEST SCI FI у кінотеатрі «Копернік»

Відірвись  від реальності та поринь у неймовірний світ фантастики! Пройдись стежками постапокаліптичного майбутнього, дізнайся, що чекає на нас з розвитком новітніх технологій, познайомся з інопланетною істотою та відкрий завісу потойбічного світу!

Фільми, що увійшли до програми, стали учасниками та призерами таких фестивалів, як  Dublin Sci-Fi Film Festival (Ірландія), Menton Fantasy Film Festival (Франція), LA Shorts Awards (США), Shanghai International Film Festival (Китай), New Renaissance Film Festival (Нідерланди), CinemAvvenire Film Festival (Італія) та багатьох інших

Коли: 28- 30 квітня та 1 травня. Час сеансів уточнюйте за посиланням

Адреса: вул. Коперника, 9

Вартість квитків: 40-100 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки

Виставка Андрія Боярова Copy/Past у Центр міської історії Центрально-Східної Європи

У цьому виставковому проекті Андрій Бояров вдається до практики апропріації, щоб звернути увагу на проблеми вивчення та збереження архівів митців та фотографів, які працювали у Львові у першій половині ХХ століття.

Виставка COPY/PAST є частиною програми Міського медіаархіву «[роз]Архівування», що покликана популяризувати та актуалізувати проблематику архівної спадщини серед громадськості і використовувати архівні матеріали у неакадемічних формах та форматах.

Андрій Бояров – незалежний художник і куратор, живе і працює у Львові. Основним медіумом, з яким найчастіше має справу митець, є фотографія у різних її формах та жанрах. Власні роботи, знайдені анонімні архіви, перезняті зображення з інших носіїв, а також звернення до інших митців та перевикористання їхніх робіт для Боярова є матеріалом, з якого він формує своє повідомлення як автор. Як куратор він тісно працює із темою львівського авангардного та модерного мистецтва. Oстання велика виставка – «Монтажі. Дебора Фоґель і нова легенда міста».

Коли: 16 березня 2018 - 30 червня 2018

Адреса: вул. Акад. Богомольця, 6

 

Проект «Сакральний простір VIІ. Пошук-0» у Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа»

Коли: 4 квітня 2018 - 22 квітня 2018

Адреса: вул. Вірменська, 35

Придбати квитки можна на місці.

 

Виставка Ольги Чернецької та Світлани Севостьянчик «Stymphalia» у Музеї ідей

Стімфалійські птахи – в давньогрецькій міфології хижі птахи, що жили біля аркадського міста Стімфала. Натхненні цим міфом київські художниці Світлана Севостьянчик і Ольга Чернецька, об’єднали свої зусилля в створенні виставки, що пропонується вашій увазі.

Вигодувані Аресом (богом війни), мали мідні дзьоби, крила і пазурі. Вони нападали як на людей, так і на тварин. Найнебезпечнішою їх зброєю було пір’я, які птахи сипали на землю, як стріли. Вони спустошували врожай навколо та пожирали людей. Мікенский цар Єврістей, звелів Гераклу перемогти стімфалійських птахів. Це неймовірно важке завдання герою допомогла виконати Афіна Паллада (богиня мудрості). Ті птахи, що вижили в битві з Гераклом, покинули Грецію, полетівши до берегів Чорного моря.

Зрозуміло, що не тільки міф став відправною точкою в створенні цієї експозиції. Було величезне почуття тривоги, переживання і протесту проти ситуації, що склалася в рідній країні.

Коли: 03 квітня 2018 - 30 квітня 2018

Адреса: вул. Валова, 18а

Вхід вільний.

 

Виставка «Петриківка» у Торгівельному центрі «Форум Львів»

Петриківка — самобутній квітковий символ народного мистецтва України, широко відомий в усьому світі. Майстри петриківського розпису Галина Назаренко та Олександр Опарій вперше у Львові презентують свої творчі доробки на виставці «Петриківка» в арт-просторі Forum Lviv.

На виставці представлені роботи, виконані на полотні, папері та у вигляді принтів. Кожен автор має свій унікальний стиль виконання розпису. Галина Назаренко розписує дивовижні жанрові картини – від чарівних птахів до складних композицій, як-то «Весільний потяг» чи «Козак Мамай». Олександр Опарій віддає перевагу філігранному виконанню квіткових композицій, які захоплюють уяву своєю майстерністю. Саме така пурпурова квітка стала народним символом пісенного конкурсу «Євробачення» в 2017 році.

Петриківський розпис є елементом Нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО з 2013 року.

Коли: 1 квітня 2018-30 квітня 2018

Адреса: вул. Під Дубом, 7а

 

Виставка Катерини Білетіної «Берлінські ремінісценції» у кав’ярні «Штука»

Два роки тому Катерина Білетіна в товаристві митців Леоніда Багрія, Надії Шошиної та Василя Йолохова мандрувала Європою та відвідала Німеччину, Нідерланди і Австрію. Завдяки цій подорожі з’явилась серія «Берлінські ремінісценції».

В експресивний манері художниця створила кілька полотен, у яких впізнаємо архітектуру Берліну та архітектоніку німецьких національних строїв, що вплинули на образний ряд серії «Берлінські ремінісценції». Полотна «Кікі» і «Відьми та всі інші» було створено для живописного конкурсу “Ars pro dono” в берлінській галереї «Грузиньяк», з якою художниця плідно співпрацює з 2015 року. Їхні сюжети – це живописні ремінісценції на казки нідерландської письменниці Анні Шмідт і мультфільми японця Хаяо Міядзакі. Експозицію доповнять жіночі портрети з особистої колекції мисткині, створені в різні роки.

Коли: 02 квітня 2018 - 30 квітня 2018

Адреса: вул. Котлярська, 8

Вхід вільний.

 

Виставка Ольги Пильник «Скам`янілості 4018» у мистецькій галереї «Зелена Канапа»

Мистецький проект «Скам’янілості 4018» – це імпровізований археологічний музей 4018 року. Цікаво, які артефакти будуть знаходити наші потомки? Якими вони будуть нас уявляти? Цей проект – не відповідь на ці запитання, а скоріше роздуми на тему: що ми залишимо нащадкам?

Концепція:

Якось, під час прогулянки у прилеглому до великого міста селі, почала роздивлятися на ще не порослі травою узбіччя. Вони були вщерть засмічені спресованими пластиковими пляшками. Котрі виглядали так, наче пролежали там століттями! Тоді я подумала: «цікаво, що про нас будуть уявляти наступні цивілізації? І що ми залишимо для їх майбутніх археологічних розкопок?» Передбачити напевно дуже складно, і не моє це завдання. Нехай над цим думають футурологи. Я лишень маю велику надію, що наступні цивілізації будуть ще у більшій мірі «сапієнс».

Так з`явилась ідея цілого проекту «Скам’янілості 4018». Такими пляшками всипана ціла планета. Вони повсюду: в містах і в селах; на суші і у водоймах; в лісах і полях; у горах та рівнинах; на всіх континентах. В своїй уяві я вже бачила як археологи наступних цивілізацій знаходять цілі груди спресованих пляшок, які вже скамяніли чи залишили відбитки у камені. В своїх роботах мені захотілось показати це і підкреслити неймовірно разючий контраст: природньої краси землі та сумної антиестетики рукотворного сміття нашого часу.

Матеріальна частина: близько 10 керамічних скульптурних об’єктів розміром від 30 – 70 см в довжину, та 6 настінних панно з кераміки. покритих ангобами та кольоровими емалями.

Коли: 10 квітня - 06 травня

Адреса: вул. Вірменська, 7

Вхід вільний.

 

Виставка сучасного українського живопису з колекції Андрія Супруненка у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького

Живопис та графіка Олега Тістола, Влади Ралко, Володимира Буднікова та Павла Макова. Задум експозиції полягає у представленні безкомпромісного сучасного мистецтва, що зможе поєднати пам’ять про минуле з рухом у майбутнє.

Коли: 12 квітня 2018 - 24 червня 2018

Адреса: вул. Стефаника, 3

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Лекція «Друкована культурна спадщина - скарбниця людського розуму» у ЛОО Українське товариство охорони пам'яток історії та культури

Лекція Івана Радковця. Після лекції – дискусія

Коли: 28 квітня, 12:00

Адреса: вул. Коперника, 40а

 

Відкриття мотосезону у Львові

Програма святкування:

11:00 - Збір на Арені «Львів».

12:00 - Старт мотоколони. Маршрут: Арена Львів; центр міста - Оперний; вул. Городоцька, 306 - Арія Моторс.

13:00 - Гучне святкування на території Арії Моторс – змагання з Мото Джимхани, апетитна байкерська кухня та дуже драйвова атмосфера (вул. Городоцька, 306. Арія Моторс).

Коли: 29 квітня, 11:00.

Адреса: Арена «Львів»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!