Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1612 0
Цими вихідними львів'ян запрошують послухати джаз просто неба та потанцювати, а також піти на святковий гранд-концерт у Львівську оперу і блошиний ярмарок.
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

Під склепінням Гарнізонного храму

Коли: 11:00-12:00;

Де: онлайн за посиланням;

Скільки: безкоштовно;

Разом з нами кожен бажаючий зможе віртуально піднятись на риштування в храмі (висота 25 м.), де проходять реставраційні роботи над фресками сер. XVIII ст., авторства Франциска Екштайна. Разом з нами зможете роздивитися оригінальні розписи епохи бароко, дізнатись, як створювались ці фрески, хто такий Франциск Екштайн, які сюжети зображені на склепінні Гарнізонного храму, як проходять реставраційні роботи тощо.

МетаМОРФОза: фантазії Г. Семирадського у львівській куртині «Парнас»

Коли: 14:00;

Де: дзеркальна зала Львівської опери, пр. Свободи, 8;

Скільки: вхід за запрошеннями, які можна отримати в касі театру;

Науковий співробітник Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Іван Дудич привідкриє завісу звідки ж саме черпав натхнення для створення своїх вражаючих творів відомий художник-академіст Генрик Семирадський. З лекції Ви дізнаєтеся про творче становлення художника та його грандіозну мистецьку кар’єру в Європі. Збираючи декілька років факти лектор-мистецтвознавець проведе цікаві паралелі та представить обґрунтовану гіпотезу щодо створення образу Фантазії у головній театральній куртині. Але найбільшою інтригою буде сама природа натхнення і можливість помилуватися головною куртиною «Парнас».

«Прокидання з класикою» в парку культури

Коли: щосуботи по 10 жовтня о 12:00;

Де: Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького (галявина позаду Центральної арки, вхід з вул. Вітовського)

Вартість: безкоштовно

Слухати класичну музику не обов’язково тільки у філармонії і навіть не обов’язково у приміщенні. Парк культури пропонує взяти з собою коцик і каву та прийти насолодитися класикою.

Святковий Гранд-концерт

Коли: 18:00;

Де: глядацька зала, Львівська опера, пр. Свободи, 8;

Скільки: від 100 грн;

У виконанні солістів Львівської національної опери та запрошених співаків прозвучать найвідоміші фрагменти світової класики та української музики, прем’єри яких стали вагомими музичними подіями впродовж 120-річної історії театру.

Тиха вечірка

Коли: з 21:00;

Де: !FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24;

Скільки: перша година безкоштовна, далі – 100 грн;

Вечір, де в унісон зіллються декілька музичних хвиль. 90s, 2000s, rock, DnB, tech house, pop music, trance. В цю суботу тиха вечірка знову на терасі !FESTrepublic.

Потужний та різноплановий лайн-ап, в якому кожен знайде музику до смаку.
Про формат вечірки:
- кожен гість отримує персональні навушники;
- три хвилі з музикою різного стилю, який обираєш;
- танці до пізньої ночі просто неба;

Неділя, 4 жовтня

Наукові пікніки: Вакцина здорового глузду

Коли: 12:00-19:00;

Де: площа перед Центром Довженка на пр. Червоної Калини, 81;

Скільки: безкоштовно;

4 жовтня, у неділю, з 12:00 до 19:00 площа перед Центром Довженка на пр. Червоної Калини, 81 перетвориться на справжню лабораторію із захоплюючими науковими дослідами та експериментами від представників навчальних закладів, наукових установ, підприємств та організацій у спільній праці.

«Наукові пікніки 2020» - це фестиваль популяризації науки і технологій, мета якого показати, що досліджувати явища природи та створювати щось своїми руками – це цікаво та захопливо.

Осінній Джаз Просто Неба

Коли: 19:30-21:30;

Де: !FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24;

Скільки: квитки від 290 грн;

4 жовтня в неділю о 19:30 у !FESTrepublic музиканти представлять «Осінній Джаз Просто Неба».

Програму підготували учасники проекту ShockolaD (Ігор Гнидин, Анастасія Литвинюк, Андрій Кохан) разом з неймовірним співаком Paul Komolafe з Нігерії.

TLUM & KRAM

Коли: 11:00-19:00;

Де: Lem Station, вул. Вітковського, 57;

Скільки: деталі за посиланням.

TLUM & KRAM – нове місце зустрічі львів’ян, простір обміну речами та ідеями. Сюди приходять відпочивати, надихатись та робити добрі справи.

Жовтневий львівський блошиний ринок об'єднає продавців антикваріату, вінтажу, старовини, зону із гаражним розпродажем та апсайкл-бренди у Lem Station

Недільний крос в Стрийському парку

Коли: 10:00;

Де: біля дитячої залізниці, вул. Стрийська;

Повільна пробіжка в двох групах.
1) Повільна (6:00 хв/км)
2) Дуже повільна (7:00 хв/км)
Тривалість – 1 година. Крос проводитиме наш тренер Костянтин Коляда.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!