Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує

3361 0
На вихідних у Львові традиційно багато заходів та акцій. Tvoemisto.tv обрало для вас ті, які варто відвідати саме цими вихідними.
bershad.ua, fishki.net, zn.ua

bershad.ua, fishki.net, zn.ua

Дізнатися більше про кримських татар. У суботу, 22 листопада, о 14 год. у приміщенні Першої львівської медіатеки за адресою вул. Мулярська, 2а відбудеться лекція кримськотатарського етнолога Ульвіє Аблаєвої на тему «Народження, весілля та похорон у кримських татар». Вхід безкоштовний. Ульвіє Аблаєва розкаже, як у кримських татар проводяться обряди найважливіших життєвих подій – народження дитини, суннету хлопців, весілля та похорону.

З часів анексії Криму до Львівської області приїхало більше півтори тисячі кримських татар. Мета лекцій – познайомити львів’ян та гостей міста з культурою, історією та релігією кримськотатарського народу та сприяти міжкультурному діалогу та взаєморозумінню.

Засвітити свічку. 22 листопада, четверта субота місяця, є Днем пам’яті жертв голодоморів. У цей день Україна і світ вшановують вбитих голодом під час геноциду 1932 – 1933 років. На їх вшанування о 16:00 оголошується Національна хвилина мовчання в пам’ять жертв.

Відтак, львів’ян закликають в цей час запалити свічку для вшанування загиблих під час Голодомору. Традиційно, багато лампадок львів'яни запалять біля пам'ятника Шевченку.

Подивитись бокс. У Львові триває всеукраїнський юнацький турнір з боксу «Кубок Шувару». Участь у третьому за рахунком турнірі візьмуть юнаки з усієї України 2001 та 2002 років народження. Турнір триватиме до 23 листопада. За найвищі місця змагатимуться молоді боксери з 9 областей України. Вікдриття турніру заплановане на п’ятницю, 21 листопада, о 17:00. Сьогодні поєдинки стартували об 11:00, завтра – також об 11:00.

Перукарсько-музичний перформанс. 23 листопада, у неділю, о 15:00 в ТЦ «King Cross Leopolis» відомий саксофоніст стригтиме львів'ян під Адольфа Сакса. Арам Караков згадає іншу свою професію і попрацює перукарем, одночасно граючи на музичному інструменті. «Під Сакса» Арам підстриже відомих львів'ян, які зовні схожі на винахідника саксофона, пише AfishaLviv.net.

Піти на благодійний концерт. Благодійний концерт на підтримку воїнів в зоні АТО пройде у неділю, 23 листопада, о 17:00 в Культурно-мистецькому центрі «Львівський Палац мистецтв» (вул. Коперника, 17). Вартість: 30 грн. Виступатимуть Залізний Хрест, Cherry Band, Joshua Pratt Band та інші. Всі отриманні кошти будуть переведені на потреби добровольчих батальйонів «Айдар» та «Львів-3».

Читайте також: 5 спортивних подій на вихідні у Львові


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!