Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3674 0
Музика, кіно, театр, виставки, благодійність, майстер-класи для дітей - це частина того, що пропонує Львів на цих вихідних. Tvoemisto.tv як завжди підготувало для вас пропозиції на вихідні від міських театрів, музеїв, мистецьких закладів та філармонії і бажає вам гарно провести час.

Музика

У неділю, 1 лютого, у Львівській обласній філармонії, що знаходиться за адресою вул. Чайковського, 7, можна буде послухати вірменський етно-джаз. Його виконуватиме гурт Laura & Kristina Marti, у складі якого грають також українські джазові виконавці. Їхня музика є злиттям вірменського мелосу та сучасного європейського джазу. Захід розпочнеться о 18:00.

У неділю, 1 лютого, у Арт-кав'ярні "Квартира 35" відбудеться джазовий концерт саксофоніста із Кракова Віталія Іванова та київської виконавиці Наталії Лєбєдєвої (фортепіано). З цього заходу розпочнеться другий етап проекту "Концерти миру", який стартував у грудні 2014 року під час фестивалю "Jazz Bez". Початок недільного концерту - о 20:00, вхід вільний.

 

Візуальне мистецтво

31 січня - 1 лютого - останні вихідні, на які випадає двомісячна виставка "Картини зі світу науки" від німецького наукового товариства імені Макса Планка. Вона триватиме до 4 лютого. Спеціально для цієї виставки вчені із понад 80-ти інститутів надали фотографії з різних галузей науки. У збірці представлені кольорові фото, зроблені із використанням різних видів мікроскопії. Оглянути експозицію можна у Першій Львівській Медіатеці, що на вулиці Мулярській, 2а.

У "Дзизі", що на вулиці Вірменській, 35, триває виставка творів Олега Лишеги, присвяченої, власне Олегові Лишезі. Куратором виставки є відомий у Львові художник та митець Влодко Кауфман. Співтворець виставки - Сергій Проскурня - зазначає, що "у графіці, живописі та у пластиці Олег Лишега також був поетом". Вхід вільний.

1 лютого о 15:00 за адресою вул. Залізнична, 20 (2 корпус, 2 поверх) відбудеться показ фільму "Левіафан". Вхід на нього вільний. "Левіафан" - це інтерпретація історії біблійного персонажа Йова, подана в умовах сучасної Росії. Режисер - Андрій Звягінцев. За міфологією фільму, Левіафаном є держава, яка не кліпнувши оком може проковтнути й перетравити простих людей. Але наперекір всьому, люди живуть свої життям.

 

Театр

Сьогодні, 31 січня, у Національному академічному театрі імені Марії Заньковецької відбудеться вистава "Циліндр". Це італійська комедія Едуардо де Філіппо на 2 години. Українську постановку здійснив Федір Стригун. Події вистави відбуваються у 60-тих роках минулого століття у місті Неаполь, де вирує криза і безробіття. Дві подружні пари, які живуть в одній квартирі, не мають як платити за житло, тож вигадують аферу. Під комедійним сюжетом драматург Едуардо де Філіппо закладає серйозні питання, наприклад, ціни багатства. Вистава розпочнеться о 18:00.

Також 31 січня можна відвідати Львівський драматичний театр імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36). О 19:00 тут вистава "Готель поміж двох світів" Е. Шмітта. Це містична історія про героїв, які не з власної волі опиняються у готелі, що знаходиться в таємному місці між небом та землею. Покинути це місце самостійно вони не можуть. Лише Доктор С сповістить, кому випаде можливість повернутися у реальність, а хто має вирушити у невідомість. Вартість квитків - 30-45 грн.

31 січня та 1 лютого у театрі "Воскресіння", що за адресою пл. Григоренка, 5, відбудеться комедійна вистава сучасного англійського комедіографа Рея Куні "Том, Дік і Гаррі". Це історія про молодих людей, які у пошуках щасливого життя та грошей потрапляють у надзвичайно кумедні ситуації. Початок о 18:00, вхід - 50 гривень.

 

Для дітей

31 січня та 1 лютого у Львівському театрі естрадних мініатюр "І люди, і ляльки", що знаходиться за адресою вул. Фредра, 6, відбудеться показ вистави для дітей "Снігова королева". У суботу показ о 12:00 та 14:00. У неділю - о 12:00, 14:00 та 16:00.

У суботу, 31 січня, дитяча студія "Жирафа" пропонує майстер-клас "Декупаж" для дітей від 7 років. Декупаж - техніка декорування різних поверхонь витинанками із паперу. Організатори обіцяють цікавий та оригінальний захід, в результаті якого діти зможуть створити прикрасу для кімнати або подарунок. Майстер-клас розпочнеться о 16:00. Вартість - 50 грн, матеріали - надаються. Запис за телефонами: 244-44-92 та 067-67-50-323.

 

Благодійність

На цих вихідних також можна долучитися до благодійності для потреб АТО. З 10:00 по 18:00 у Художньо-меморіальному музеї Леопольда Левицького (вул. Устияновича 10/1) відбувається виставка-продаж листівок. Усі отримані кошти буде передано на потреби українських військових.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!