Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3391 0
Tvoemisto.tv традиційно пропонує вам підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові протягом 11-12 липня. Серед найцікавішого: унікальні події фестивалю «Ніч у Львові», ще один етап «Місяця авторських читань», а також ватерпольне свято у місті.
фото: facebook, secret.lviv.ua, afishalviv.net, lviv.vgorode.ua, juliakushnir.com

фото: facebook, secret.lviv.ua, afishalviv.net, lviv.vgorode.ua, juliakushnir.com

Фестиваль «Ніч у Львові»

Із 10 по 12 липня у Львові триває традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Чимало місць цього разу відкриті вперше для загалу. Серед таких локацій підземелля та хори у Гарнізонному храмі святих апп. Петра і Павла.

Протягом усіх ночей Фестивалю у багатьох локаціях міста проходитимуть кінопокази. Ми відібрали для вас сім пропозицій, які справді варті уваги. Також ми виокремили найцікавіші заходи фестивалю, які неможливо пропустити.

Книгарня «Видавництва Старого Лева», що на площі Ринок, 12, буде відчинена усі три ночі з 22:00 до 02:00. Тут можна буде погортати книжки, випити гарячого чаю та поспілкуватися у приємній компанії. І не дивуватися, якщо продавці вийдуть до вас у піжамах. А тому, хто сам завітає у піжамі, Старий Лев подарує книгу з дорослої серії видавництва.

«Таємна аптека» пропонує львів’янам та гостям міста прем’єру ексклюзивної шоу-вистави «Ілюзія чи реальність». Це історія відомого львівського науковця Збігнєва Дуніковського, яка сколихнула Львів у 30-тих роках ХХ століття.

Цього року Львівська національна академія мистецтв долучилась до проекту «Ніч духовності у Львові» та запрошує приєднатися до цікавих та непересічних заходів, що відбуватимуться на території Академії 11 липня.

11 липня, в рамках акції «Ніч духовності у Львові», УКУ запрошує на інтелектуальну розмову про розуміння індивідуального та колективного (не) щастя в українській культурі з соціологом Євгеном Головахою та директором Інституту етики та проблем сучасності УКУ Володимиром Турчиновським.

 

Місяць авторських читань

4 липня у Львові розпочався Місяць авторських читань – найбільший транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи. Щодня протягом липня паралельно у п’ятьох містах Європи – Брно (Чехія), Остраві (Чехія), Кошице (Словаччина), Вроцлаві (Польща) і Львові відбуватимуться виступи відомих письменників з чотирьох країн-учасниць проекту.

У суботу, 11 липня, в арт-кав'ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2-й поверх «Дзиґи») в рамках «Місяця авторських читань» своїми поетичними та прозовими думками ділитимуться Юстина Барґельська та Софія Андрухович. Зустріч з Юстиною відбудеться в залі з роялем о 19:00, а з Софією – о 20:30 в галереї «Дзиґа». Вхід вільний та бажаний, – зазначають організатори.

 

Виставки

Львів’ян запрошують на виставку всесвітньо відомого фотографа. Львівський Палац Мистецтв презентує персональну виставку Дмитра Собокаря «Silentium». Пізнаючи людину, фотограф ставить перед собою складну мету – розгадати феномен мовчання, феномен вічної тиші і недомовленості. Виставка діє за адресою: вул. Коперника, 17. Відкрита для відвідування щодня з 11:00 до 17:00 год, окрім понеділка.

У приміщенні Державного природознавчого музею, що на вулиці Театральній, 18, триває інтерактивна виставка «Відчуй себе дослідником», яку організовує одеський «Музей цікавої науки». Головне завдання музею – показати дітям та дорослим все найцікавіше та дивовижне зі світу науки, стимулювати учнів та студентів до отримання знань у повсякденному навчанні. Кількість інтерактивних експонатів: 50. Вартість вхідного квитка: від 50 грн до 100 грн.

У Львівському палаці мистецтв триває виставка «Материнство», яка проходила у березні у Центрі візуальної культури в Києві, а тепер перебазувалася до Львова. Виставка «Материнство» пропонує феміністичний погляд на традиційну «функцію» жінки – народження і виховання дитини. Працює щодня за адресою: вул. Коперніка, 17. Години роботи: з 11 до 18 год. Вихідний день: понеділок. Вхід вільний.

 

Спорт

У відритому басейні СКА, що на Клепарівській, 39/а, стартує «Фінал чотирьох» розіграшу Кубка України 2015 року з водного поло. Почесний трофей виборюватимуть львівське «Динамо», харківський «Слобожанець», дніпропетровський ДНУ та харківський ХПІ. Ватерпольне свято у місті Лева триватиме упродовж трьох днів (10 – 12 липня), а його кульмінацією стане фінальний поєдинок, який розпочнеться у неділю о 12:00.

 

Конкурси, тренінги

Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорус-Україна оголошує фотоконкурс «На сході, на заході – Польща, Білорусь, Україна». Проект покликаний показати унікальність, звичаї, культурне та ландшафтне багатство східних регіонів Польщі та західних регіонів Білорусі й України. Заявки приймаються до 31 липня.

Стартував набір до Міжнародної літньої архітектурної школи «Новий Львів», яка відбудеться 22-30 серпня у Львові. Під час Школи досліджуватимуть історично сформований район «Новий Львів», його модерністську та житлову забудови. Учасники мають розробити план відновлення та сталого розвитку місцевості. Більше інформації – ТУТ.

 

Також нагадуємо, що цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду комедійний сімейний мультфільм «Посіпаки».

Окрім того, Tvoemisto.tv вже традиційно пропонує чергову мандрівку до цікавого і атмосферного міста недалекого від Львова – Підкаменя. Цей маршрут підійде як для сімейного відпочинку, так і для тих, хто хоче усамітнитись.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!