Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2355 0
Цими вихідними, 5 та 6 вересня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: Конгрес Культури Східного партнерства, заходи проекту «Ніч у Львові», матч між національними збірними України та Білорусі, а також фестиваль кримськотатарської культури.
фото: uacrisis.org, dailylviv.com, www.maisterniamista.org.ua, www.unn.com.ua, www.ufest.in.ua , hgvufk1.org.ua

фото: uacrisis.org, dailylviv.com, www.maisterniamista.org.ua, www.unn.com.ua, www.ufest.in.ua , hgvufk1.org.ua

IV українсько-польський Фестиваль партнерства

До 6 вересня, у Львові проходитиме IV українсько-польський «Фестиваль партнерства». Цьогорічний фестиваль відбуватиметься у Львові разом з Конгресом культури Східного Партнерства. Спільна сцена «Фестивалю партнерства» та Конгресу Культури Східного Партнерства цього року стоятиме в дворику львівської ратуші. З 3 до 6 вересня будуть на ній виступати гурти з Польщі, України, Німеччини, Грузії та Білорусії. Детальна програма фестивалю – ТУТ.

Поза сценою відбудеться відкриття цікавої виставки живопису, яка презентується у Львові Вармінсько-Мазурським воєводством, а місто Люблін покаже театральну виставу – монодраму. Вхід на концерти та всі інші заходи вільний. Традиційно на пл. Ринок у Львові відбудеться «Ярмарок партнерства». Будуть встановлені промоційні стенди польських міст та воєводств партнерів Львова та Львівщини, де мешканці а також гості міста зможуть ближче ознайомитися з Польщею. У рамках фестивалю та конгресу Львів відвідають делегації польських міст та воєводств, щоб обговорити з господарями міста Львова та Львівщини найважливіші питання двосторонньої співпраці.

У рамках заходу у Львові покажуть медіавиставу за листами Коцюбинського. Текст медіавистави поєднав у собі два полярні жіночі образи — Віри Коцюбинської та Олександри Аплаксіної, листи до яких, на тлі природних красот острова Капрі демонструють внутрішню трансформацію одного з найпомітніших письменників української літератури ХХ століття.

 

Фестиваль кримськотатарської культури

Цьогорічний фестиваль, який відбудеться 5 та 6 вересня у Львові та Винниках, пройде вже другий раз. До його участі запросили відомих діячів культури, художників, майстрів декоративно-приеладного мистецтва та творчі колективи з Криму. Про це повідомляє прес-служба Львівсьої міської ради. Окрім того, на фестивалі буде представлена виставка з еспонатами з державних та приватних колекцій.

Майстер-клас з приготування національних страв з їх подальшим куштуванням, вивчення унікальної техніки традиційної східної вишивки «татар ішлємє» та навіть реконструкцію весільного ритуалу «Хна геджесі» обіцяють відвідувачам фестивалю кримськотатарської культури її організатори.

 

Заходи проекту «Ніч у Львові»

Уже цієї суботи, 5 вересня, свої двері відкриють місця, де проводяться кращі події традиційного проекту «Ніч у Львові». Такий захід організатори вирішили провести в рамках кампанії «Культурне місто» та під час Конгресу культури Східного Партнерства, який за декілька днів вперше відбудеться у нашому місті. Вхід на усі події «Ночі у Львові» - безкоштовний. Із детальною програмою можна ознайомитися ТУТ.

 

Спортивні заходи

Коли: 4-6 вересня
Що: Волейбол. Міжнародний турнір «Кубок Лева»
Де: Палац спорту «Галичина» (вул. Керченська, 8)
Деталі: Учасники - п’ять команд: львівські «Барком-Кажани», харківський «Локомотив», польські «Кампер-Вишков» та «Слєпск Сувалки», а також румунська команда «П’ятранямц». Фінал: 6 вересня, 14.00 год. Вхід на усі матчі буде безкоштовним.

Коли: 5 вересня, 13.00 год.
Що: Регбі-15. Матч чемпіонату України «Сокіл» – «Антарес»
Де: стадіон «Юність» (вул. Болгарська, 4)

Коли: 5 вересня, 19.00 год.
Що: Футбол. Матч між національними збірними України та Білорусі
Де: «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199)

Коли: 5-6 вересня, 11.00-14.00 год.
Що: Кінний спорт. Кубок кінно-спортивного клубу «Вікторія»
Де: іподром (вул. Стрийська, 119)

 

Соціальні проекти, конкурси

Сьогодні, 5 вересня, у селі Крупське, Миколаївського району, Львівської області відбудеться Фестиваль повний креативу та вільний від алкоголю. У програмі розваг – перегони на саморобних човнах, спортивний квест, показові виступи парашутистів та багато іншого. Туристичний клуб «Манівці» запрошує долучатись усіх охочих.

Протягом усього фестивалю присутні матимуть нагоду долучитись до слеклайн-фесту та паркур-фесту, підійнятись на повітряній кулі, відвідати майстер-клас з танців на полотнах та долучитись до інших атракцій. Усі бажаючі заночувати забезпечуються наметами та спальниками.

Також нагадаємо, в центрі Львова на вулиці Галицькій просто неба відкрилася виставка плакатів Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни».

 

Окрім того, цими вихідними Tvoemisto.tv рекомендує для перегляду філософську драму від чотириразового володаря премії «Оскар». Драма «Ірраціональний людина» – новий фільм Вуді Аллена. Прем'єра відбулася на Каннському кінофестивалі 2015 року. За свою 66-річну кар'єру Аллен знявся в 40 фільмах, написав 69 сценаріїв і став режисером 50-ти фільмів. Чотири рази він був удостоєний премії «Оскар» – за найкращі сценарії та режисуру. На одну з провідних жіночих ролей Аллен запросив Емму Стоун, яку рік тому зняв у «Магії місячного світла». 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!