Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3056 0
Цими вихідними, 19 та 20 вересня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: виставка масштабних моделей техніки, а також фестивалі «Ляльковий світ» та «Веретено», та чимало спортивних заходів, де до участі запрошують і львів’ян.
Фото: saper-vasja.livejournal.com, varianty.net, unn.com.ua, produced.in.ua, velychlviv.com, lvivmarathon.com, tvoemisto.tv, what.in.ua

Фото: saper-vasja.livejournal.com, varianty.net, unn.com.ua, produced.in.ua, velychlviv.com, lvivmarathon.com, tvoemisto.tv, what.in.ua

У суботу та неділю, 19-20 вересня, у Львові відбудеться четверта виставка-конкурс масштабних моделей «Lviv Scale Models Fest 2015» в приміщенні Міжнародного аеропорту Львів. Години роботи виставки: субота, 19 вересня, 10:00-19:00 год; неділя, 20 вересня, 10:00-16:00 год.

19-20 вересня у місті відбудеться Відкритий кубок Львова з петанку. Змагання проходитимуть на майданчику в парку «На валах» біля Порохової вежі. Львів’ян запрошують до участі. Програма заходу:

19 вересня, субота. Індивідуальний турнір
9:00 – Реєстрація, відкриття;
10:00 – початок змагань
Для участі потрібно зареєструватись (реєстраційний внесок 30 грн.)

20 вересня, неділя. Командний турнір – триплети (по три в команді)
8:30 – Реєстрація
9:00 – Початок
(реєстраційний внесок 30 грн /гравець.)

17 вересня у Львові стартував фестиваль «Ляльковий світ». Це форум лялькарів, який щороку дає змогу учасникам обмінятися досвідом, пропонує поціновувачам вивчити нові техніки на майстер-класах, ознайомитися з світовими тенденціями створення авторської ляльки. Для відвідувачів – це нагода побачити культуру авторської ляльки, яка стрімко розвивається в нашій країні. Додаткова тема цьогорічного фестивалю – «На Хогвардс?».

Триватиме виставка «Lady & Teddy» до 28 вересня.

Місце проведення: Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв» (вул. Коперника, 17)

Вартість: 25 грн.

З 16 по 22 вересня у Львові вже традиційно відбудеться Європейський тиждень мобільності (ЄТМ). Подія проходить щорічно у більш ніж 2000 міст Європи та покликана заохотити європейські міста впроваджувати та пропагувати сталий («зелений») транспорт. Цьогорічна програма має широкий вибір заходів – від навчання їзди на велосипеді до лекцій про способи пересування у місті.

19-20.09.2015
Поїздки містом на велосипеді

Збір о 15:00 на пл. Ринок біля фонтану Нептуна. Реєстрація на сайті.

19.09.2015
Флешмоб «Простір для 50 осіб»

11:00
вул. Вернадського (біля автовокзалу)

Перегони на велосипедах «Drag Racing Lviv 2015».
з 19:30 до 22:30
вул. Княгині Ольги, (підйом між вул. Горбачевського та Котка)

20.09.2015
Навчання їзди на велосипеді
12:00

Стрийський парк, алея перед кінотеатром Львів

«Дитячі велозабави»
13:00
Парк ім. Івана Франка (поблизу пам’ятника І.Франку)

В межах Європейського тижня мобільності (ЄТМ) у Львові відбудеться вуличний лекторій. Кожен день – інший спосіб пересування. Останній день буде відведений темі цьогорічного ЄТМ – інтермодальності і мультимодальності. Тобто, поєднання різних видів пересування під час наших щоденних подорожей. Кожен день буде розбитий на дві секції: лекційну і практичну.

19 вересня, субота, 17:00
електричний транспорт і відповідальне використання автомобілів
Компанія «Клуб проект» (презентація, тест-драйв)

20 вересня, неділя, 17:00
інтермодальність
Дем'ян Данилюк (ЛМР), «Інтермодальність у Львові» (лекція)
Григорій Мельничук (Рада з урбаністики, Київ), «Транзитний шлях в місті» (лекція-скайп)
«Прокладення найкращого варіанту шляху» (спільне дослідження)

Місце проведення: Музей Ідей (вул. Валова, 18а)

У Львові триває Форум електронного самоврядування. Його ідея – показати конкретні рішення та напрацювання, розповісти, де на це можна знайти гроші та як вирішити різноманітні законодавчі проблеми. В суботу, о 17:00 год. в рамках Форуму відбудеться лекція Мирослава Мариновича «Філософія інновацій».

Місце проведення: Академічний корпус УКУ (вул. Козельницька. 2а)

Ця лекція стане заключною подією в рамках Форуму електронного врядування

Традиційно у Львові багато заходів, спрямованих на благодійність. Так, в суботу відбудеться Благодійний ярмарок, спрямований на збір коштів для тактичної групи «Білорусь» в складі 1-ї окремої штурмової роти 5-го батальйону ДУК ПС. Початок о 12:00 год.

Місце проведення: пл. Галицька (біля пам'ятника Королю Данилу)

Неділя у Львові ознаменується спортивно-оздоровчими заходами.

Розпочнеться все з забігу на 10 кілометрів «Львівська десятка». Це традиційні змагання із бігу по шосе на 10 кілометрів. Федерація легкої атлетики України надала цим змаганням статусу Чемпіонату України. Поряд із професіоналами мають змогу позмагатись усі охочі любителі бігу.

Забіг відбуватиметься в центральній частині міста. Початок о 9:00 год.

Телефон для довідок: (097) 411-49-51, (093) 942-61-12

Втретє поспіль львівські пластуни збираються у вересні, щоб пригадати таборове літо та почати новий сезон пластування. Програма передбачає молебень, урочисте відкриття навпроти Ратуші та діяльність Пластового містечка із заходами для пластунів, львів’ян та гостей міста.

Програма акції:
11:00-12:30 – Літургія (Гарнізонний храм св. апп. Петра і Павла, вул. Театральна, 11)
13:00-13:30 – Церемонія відкриття заходу (площа Ринок)
12:00-19:00 – Діяльність Пластового містечка (сквер навпроти ЛОДА, вул. Винниченка)

Також в неділю з 12:00 до 22:00 год. на вул. Широка, 77а (Левандівка) відбуватиметься фестиваль «Котигорошко Fеst». На фестивалі будуть проведені показові виступи з вуличного самозахисту, степ-аеробіки та фітнесу з силовими елементами. Також будуть любительські змагання для всіх охочих прийняти участь та спробувати свої сили у спорті. На переможців чекають призи та подарунки.

Благодійний фестиваль спорту відбудеться у парку ім. Івана Франка. Усі вилучені кошти будуть передані на лікування 17-річної Анастасії Крупик. Триватиме фестиваль з 14:00 до 19:00 год. Організатори пропонують позайматися такими видами спорту:

  • аеробікою;
  • йогою;
  • каланетикою;
  • пілатесом;
  • стретчингом;
  • танцями.

У неділю, 20 вересня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові відбудеться VIІ Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено».

Пізнавати свої духовні корені, з повагою приймати їх від наших батьків та з любов’ю передавати їх нашим нащадкам,– таким є завдання фестивалю автентичного мистецтва «Веретено». За словами організаторів, особливістю фестивалю є участь у ньому не виконавців, а носіїв первинного фольклору, які в обрядовій формі розкривають модель життя наших предків.

Обряди представлені на фестивалі:

  • «Покривання молодої»
  • «Весела старостіна»
  • «Випікання короваю»
  • «Весільний  поїзд гостей»
  • «Ой на Івана та й на Купала».

На фестивалі також діятимуть майстер-класи:

  • Автентичного танцю
  • Плетіння із соломки
  • Ляльки-мотанки «нерозлучники» 
  • Рогозоплетіння
  • Прядіння
  • Ткацтво.

У рамках проведення автентичного фестивалю «Веретено» відбудеться «Благодійний ярмарок» обрядового печива. Усі виручені кошти будуть передані на лікування поранених в зоні АТО.

Також нагадуємо, що цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду британсько-американський біографічний трилер «Еверест». Кінострічка знята на основі реальних подій, що трапилися у 1996 році в Гімалаях.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!