Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3296 0
Цими вихідними, 3 та 4 жовтня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: виставка технологій і новинок IT-індустрії Hi-Tech Expo, екскурсія до обсерваторії в Брюховичах, виставка скульптур та велофестиваль.
фото: dailylviv.com, v.lviv.ua, www.autocentre.ua, facebook

фото: dailylviv.com, v.lviv.ua, www.autocentre.ua, facebook

Наука та новітні технології

У рамках Lviv IТ Arena, 2-3 жовтня, відбуватиметься виставка технологій і новинок IT-індустрії Hi-Tech Expo. Під час виставки учасники конференції та відвідувачі виставки матимуть змогу ознайомитися з українським витвором робототехніки, покерувати безпілотником, побачити на що спроможний сучасний 3-D принтер і змайструвати робота власноруч. Вартість – 100 гривень. Місце: стадіон «Арена-Львів». На виставці буде представлено розробки як іноземних, так й український компаній.

Так, під час виставки можна буде протестувати відеоокуляри віртуальної реальності від компанії Epson. Це унікальний пристрій, який включає у себе останні інноваційні розробки. Додаткова реальність посилює сприйняття навколишнього світу за допомогою комп’ютерних технологій шляхом ілюзорного введення у світ відео, графіки, звуків або ж даних GPS.

У суботу та неділю львів’ян запрошують відвідати обсерваторію у Брюховичах. Екскурсанти матимуть змогу побувати в астрономічній обсерваторії та подивитися в телескоп на Місяць, Сатурн, зірки з різних сузір’їв, а також побачити штучні супутники. Паралельно працівники обсерваторії проводитимуть екскурсію про зоряне небо та розповідатимуть цікаві факти про галактику.

Виїзд відбувається о 19:00 год. Екскурсія в обсерваторії, огляд сузірь, планет, зірок в телескоп відбуватимуть із 19:30 до 21:30 год. Повернення до Львова – о 22.00. Вартість екскурсії 60 грн. Детальнішу інформацію можна дізнатися тут.

 

Активний відпочинок

В суботу, 3 жовтня, львів’ян запрошують на Fest to GO, який відбудеться в дендропарку села Оброшино, що за 15 км від Львова. Для найбільш активних пропонують відправитися на фестиваль велосипедами. Виїзний міні-фестиваль Fest to GO відбудеться на території Оброшинського дендропарку, що знаходиться на відстані 15 км від Львова. У програмі проекту передбачено майстер-класи з акторської імпровізації від SERYozno Improv Group, йога на свіжому повітрі, слеклайн, перегляди фільмів, смачна їжа тощо. Участь у заході безкоштовна. В рамках фестивалю відбудеться також велопробіг. Фестиваль триватиме до 17 години. До Львова буде організовано супровід.

 

Виставки

Упродовж 6 днів, з 1 до 6 жовтня, у приміщенні Палацу мистецтв вже увосьме пройде щорічна виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник». Двері виставки відкриті для відвідувачів із 11:00 до 18:00. Основною метою заходу є підтримка та популяризація місцевого виробника, ознайомлення мешканців і гостей міста з товарами львівських підприємств. До слова, цього разу до ярмарку долучиться велика кількість нових підприємств. Загалом, участь візьме рекордна кількість учасників – 75 компаній та ярмарок ручної роботи, що охоплює 21 представника маленького бізнесу. Відтак, це вперше виставка-ярмарок займатиме 2 поверхи Палацу мистецтв.

До 28 жовтня триватиме виставка в Музеї скульптури Іоана Пінзеля на площі Митній. На виставці будуть представлені численні шедеври європейського рівня, роботи відомих скульпторів-іноземців XVII–XVIII століття, які творили на теренах Галичини і Львова, зокрема Іоана Пфістера, Іоана Пінзеля, та скульптури майстрів їхнього кола зі збірок Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького та Державного історико-архітектурного заповідника у місті Бережани. Вартість квитка: для учнів та студентів – 2 грн (вартість екскурсії – 15 грн), для дорослих – 5 грн (вартість екскурсії – 30 грн).

 

Фільми

У Львові 30-го вересня відбувся допрем’єрний показ першого українського фантастичного фільму «Загублене місто». Фільм знімали у різних куточках України, зокрема, на Львівщині – в місті Стебник.

В основі сюжету – техногенна катастрофа, яка стала результатом невдалого експерименту й наслідки якої не вивчено. Головні герої картини – мрійливий мародер (роль якого зіграв Андрій Джеджула), жінка, що внаслідок катастрофи втратила сім’ю (Ірина Новак) та засуджений суспільством науковець (Сергій Романюк). Усі вони волею обставин опиняються в цьому місці й зіштовхуються зі зовсім іншою реальністю, коли життя стає передбачуваним, а сама людина навчилась бачити власне майбутнє. Фільм «Загублене місто» можна переглянути з 1 до 7 жовтня у кінотеатрах Львова.

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду американський трилер про сім'ю, що опинилась у центрі збройного конфлікту. Трилер «Виходу немає» – це дітище братів Дрю і Джона Еріка Даудлів. Режисуру взяв на себе Джон Ерік Даудл, а сценарій родичі писали спільно. У 2012 році стало відомо, що головну роль в картині виконає Оуен Вілсон та відступить тим самим від звичного комедійного амплуа. Для зйомок обрали Таїланд, оскільки, на думку творців фільму, саме тайські фахівці найбільш професійно здатні втілити їх ідею.

 

Спортивні події

Коли: 3 жовтня, 15:00 год.
Що: Бодібілдинг. Відкритий чемпіонат області
Де: Палац культури ім. Г. Хоткевича (вул. Кушевича, 1)

Коли: 3 жовтня, 16:00 год.
Що: Волейбол. Міжнародний товариський матч «Кажани» (Україна)– «Ресовія» (Польща)
Де: ПС «Галичина» (вул. Керченська, 8)
Деталі: Вхід вільний

Коли: 3 жовтня, 17:00 год.
Що: Футбол. Прем’єр-ліга. «Шахтар» (Донецьк) – «Чорноморець» (Одеса)
Де: «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199)Коли: 3-4 жовтня

Коли: 3-4 жовтня
Що: Фехтування. Всеукраїнська ліга з фехтування для дітей віком 10-13 років.
Де: манеж ЛДУФК (вул. Черемшини, 17)
Деталі: Участь у змаганнях візьмуть близько 200 учасників зі всієї України.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!