Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2851 0
Цими вихідними, 10 та 11 жовтня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: найбільший етно-фестиваль країни, прем'єра документального фільму про перебування священиків на війні, фестиваль активного відпочинку, благодійний вечір музики та багато іншого.
фото: ufest.in.ua, ukravest.com, sd.net.ua

фото: ufest.in.ua, ukravest.com, sd.net.ua

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду популярну дитячу розповідь про Пітера Пена – хлопчика, що не хотів ставати дорослим, і його пригоди у Небувалії. Режисером фільму «Пен: Подорож до Небувалії» став Джо Райт («Гордість і упередження», «Хана: досконала зброя»). Для Райта це перший досвід роботи над фільмом для дітей. Сценарист Джейсон Фьюкс, який переробив оригінальну історію письменника Дж. М. Баррі, має досвід роботи в мультиплікації.

У неділю, 11 жовтня, о 19:30 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (на Сихові) відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Капелани» – про перебування священиків у зоні АТО. Вхід вільний. Це документальний фільм режисера Валентина Дігтяренка, герої якого священики, які з перших днів війни на Сході стоять пліч-о-пліч із бійцями. Сюжет картини – історії чотирьох духівників греко-католицької церкви, які побували в найгарячіших точках АТО. В головних ролях отець Андрій Зелінський, отець Іван Ісаєвич, отець Ігор Федоришин, отець Любомир Яворський.

9-18 жовтня Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові проводить 4-й Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком». Перегляд є продовженням чудово сприйнятого публікою проекту, який презентує сучасний доробок польського кінематографа.

Фестивалі

Уже сьогодні, 10 жовтня, у Львові розпочнеться найбільший український етно-фестиваль – «Країна мрій», який триватиме два дні, 10 та 11 жовтня. Мистецьке дійство відбудеться на свято Покрови просто неба – в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». «Країна мрій» вкотре збере кращих українських музикантів на втіху поважній публіці, яка цінує традиції, готова до сучасного поєднання фольклору і року, джазу та електронної музики. Олег Скрипка та ЛеГранд оркестр, ТНМК&Веселі Вуйки, Пікардійська Терція, ТарТак & Астарта, Атмасфера, Флайза, Джалапіта, Бурдон та ще багато артистів.

10 жовтня з 11:00 до 18:00 год. у Львові на Чортових скелях відбудеться фестиваль активного відпочинку «Gorgany outdoor mini-fest. Львів». Кожен із відвідувачів матиме можливість активно відпочити та цікаво провести свій вихідний день. Розваги будуть не тільки для дорослих, але й для дітей: скелелазіння під наглядом досвідченого інструктора, легкоатлетичний майданчик та дитяча смуга перешкод. А якщо ще залишаться сили, то волейбол, фрізбі, бадмінтон, велоорієнтування. Також гості матимуть змогу влаштувати ретро-пікнік, для цього організатори пропонують взяти із дому старе туристичне обладнання: намети, рюкзаки, спальні мішки, казанки своїх дідусів та бабусь.

Соціальні та благодійні проекти, виставки

У суботу, 10 жовтня, у львівському парку «Знесіння» відбудеться прибирання ділянки у південній частині парку від надмірної рослинності та сміття для того, щоб підготувати місце для розвитку виноградарства та створення міського саду. «Ми маємо все необхідне обладнання та можемо забезпечити охочих допомогти питною водою. Якщо Ви маєте свої власні садові інструменти, то можете принести їх із собою (лопати, кусачки, тощо). Після того, як ми зробимо роботу, розпочнеться найцікавіше – вечірка. Ми матимемо невеликий пікнік із затишною ватрою та музичним супроводом», – розповідають організатори та просять їжу і смаколики прихопити із собою.

У неділю, 11 жовтня, у Гарнізонному храмі відбудеться благодійний музичний вечір на підтримку дітей-переселенців. Для гостей та прихожан цієї святині виступлять учні Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької, Лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, які є переселенцями зі східних терен нашої держави.

У Львові Державний природознавчий музей НАН України запрошує 1-13 жовтня на виставку Bio- і Science Art «Культивовані Культури», прем'єра якої відбулася у цьому році на 16-му Бієнале медійного мистецтва у Вроцлаві WRO 2015. Science Art – це поєднання науки з мистецтвом за допомогою технологій. На виставці «Культивовані Культури» представлені результати мистецьких досліджень у галузях біології та екології.

Відпочинок за містом

У неділю, 11 жовтня, о 8:00 годині у Львові стартує автостоп-гонка. Учасники матимуть змогу відпочити від рутини, познайомитись із цікавими людьми, спробувати себе в автостопі, а найактивніші навіть отримають призи. Для участі необхідна реєстрація. Організатори кажуть, що ця пригода для тих, хто хоче: трохи відійти від рутини; познайомитися з новими, активними і веселими людьми; перевірити на скільки ти хороший на ділі; почути щось нове і поділитися своїм досвідом; наробити фото, дурниць та круто провести день.

Мало кому відомо, що неподалік Львова знаходиться село, яке було столицею колись існуючої чималої країни – Білої Хорватії. Tvoemisto.tv пропонує на прийдешніх вихідних відвідати унікальну місцину і перевірити, які ще таємниці ховають печери древніх монахів.

Спортивні події

Веслування, спортивна акробатика, велосипедний спорт чи лижні перегони, гандбол чи футбол – на цих вихідних львів’яни зможуть обрати з різноманітних видів спорту той, який їм більше до вподоби. Шукайте що вам до душі за посиланням.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!