Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3423 0
На вихідним львів’янам та гостям міста пропонується безліч можливостей весело та з користю провести час. Серед них – можливість піти на «Осінній пікнік» в Парк культури, визначити що смачніше – банош чи мамалига, одягтися в батярський одяг та покататися на велосипедах по Львову, чи допомогти у відновленні театру ім. Лесі Українки. Більше подій – у огляді від Tvoemisto.tv.
Фото: ufest.in.ua, vsiknygy.net.ua, shokolad.lviv.ua, culture.odessa.gov.ua, ucu.edu.ua, facebook.com

Фото: ufest.in.ua, vsiknygy.net.ua, shokolad.lviv.ua, culture.odessa.gov.ua, ucu.edu.ua, facebook.com

Ярмарок смаколиків, майстер-класи, солом’яні лабіринти, гарбузовий боулінг та ще чимало різноманітних розваг чекає 17 жовтня на тих, хто вирішить відвідати «Осінній пікнік» в Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького.

Також усі бажаючі зможуть від 14:00 до 16:30 год. спробувати себе у ролі журналіста та інтерв'юера. Шукайте на Парк-Пікніку у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького намет Tvoemisto.tv. На вас чекає багато сюрпризів.

Місце та час проведення: 17 жовтня, площа біля центрального входу в Парк культури (біля арки), з 14:00 до 21:00 год.

16-18 жовтня, у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) триває Національне Свято Шоколаду. Протягом трьох днів найкращі виробники шоколаду України представляють свою продукцію. Львів’яни зможуть взяти участь у різноманітних майстер-класах від кращих шоколатьє та поспостерігати за змаганнями професіоналів кондитерів-професіоналів та аматорів

Частування національною кухнею, виступи музичних та танцювальних колективів, виставка побуту та інші особливості Бессарабії будуть представлені у Львові 17-18 жовтня на Дні бессарабської культури.

Що смачніше: галицький банош чи бессарабська мамалига? Це матимуть змогу вирішити львів’яни у суботу, 17 жовтня, із 14:00 на площі Ринок в рамках Днів бессарабської культури. До частування і голосування запрошують усіх ласих до смачних страв.

Читайте також: Спортивні події на вихідні: 16-18 жовтня

На вихідних у Львові завершуються 4-й Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком». Головною метою Перегляду є промоція польського кіномистецтва та забезпечення умов для ближчого контакту з польським кінематографом.

У суботу, 17 жовтня, львів’ян похилого віку запрошують на книжковий розпродаж у межах благодійної акції «Третій вік: задоволення від читання», де вони матимуть змогу купити книги зі знижкою до 40 грн. Розпродаж відбудеться у книгарні «Книжковий дворик» (вул. Винниченка, 4) з 11:00 до 16:00 год.

У суботу, 17 жовтня, розпочнеться процес ревіталізації Театру імені Лесі Українки у Львові. Учасники толоки «Приходь, я жду», названої за уривком із твору Лесі Українки «Кам’яний господар», допоможуть пристосувати локацію театру до проведення мистецької резиденції (Lesia Art Residence) та майбутніх культурних події.

Театр ім. Леся Курбаса з нагоди 140 річниці з дня народження Лесі Українки 17-18 жовтня презентують постановку за твором «Лісова пісня» української письменниці. Початок вистав о 19:00 год у Львівський академічний театр імені Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3).

17 жовтня в центрі міста вже вдруге цього року відбудеться львівський ретро велозаїзд велопроменад «Батяри на роверах». В програмі о 13:00 год. - збір на площі перед Домініканським собором, проходження реєстрації; 14.00 - початок велопроменаду «Батяри на роверах». Під час маршруту планується зупинка на чаювання/кавування у Стрийському парку. 17.00 - збір у дворику Музею Ідей, у програмі: майстер-клас з лінді-хоп та соло-джаз; нагородження кращого чоловічого та жіночого образу; номінація Найкращий велосипед велопроменаду; музична програма; пікніковий ровер; кінопоказ; лотерея серед учасників велопроменаду.

У неділю, 18 жовтня, на Сихові львів`янам безкоштовно роздаватимуть карамельки за те, що вони приноситимуть у пункти збору використані батарейки. Пункти збору шкідливих відходів в рамках акції «Принеси батарейку – отримай карамельку!» будуть встановлені на зупинці «Санта Барбара» (просп. Червоної Калини) з 11:00 до 13:00 год. та біля ТЦ «Іскра» (вул. Сихівська) з 14:00 до 16:00 год.

У неділю, о 12:00 год. маленьких львів’ян з їх батьками запрошують в аптеку на пл. Соборній, 1 на лялькову виставу «Чарівні ліки або чому кіт не з’їв мишку». Виставу створено разом із Майстернею «Мистецький простір».Запис та продаж квитків: в приміщенні аптеки (пл. Соборна, 1), або за тел.: (067) 370 56 98 (з 9.30 до 20.00)

Читайте також: ТОП-10 подій жовтня у Львові, які варто відвідати

У неділю, 18 жовтня, у Львові відбудеться молитовна хода вулицями міста. Розпочнеться хода о 15:00 год. від храму святого Архистратига Михаїла УГКЦ (вул. Винниченка, 22), далі молільники перейдуть до церкви Успіння Пресвятої Богородиці УАПЦ (вул. Руська, 7), потім за маршрутом: Львівська Архикатедра Успіння Пресвятої Діви Марії РКЦ (пл. Катедральна, 1) – Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пам’ятник Святому Юрію Переможцю (пл. Григоренка) – Клінічна лікарня Львівської залізниці (вул. Листопадового Чину). Завершиться молитва на вервиці на пл. святого Юра перед пам’ятником праведному Митрополиту Андрею.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!