Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2489 0
Цими вихідними у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Концерти класичної музики та документальні фільми, спортивні заходи та майстер-класи, а також благодійні фестивалі. Все це чекає на львів’ян та тих, хто вирішить відвідати Львів на вихідних. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
Фото: matvienko.at.ua, muzza.org, gazeta.lviv.ua, nashaliga.com.ua

Фото: matvienko.at.ua, muzza.org, gazeta.lviv.ua, nashaliga.com.ua

Фестивалі

Цього тижня у Львові розпочався IV міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського», який знайомить українців та поляків із творчістю видатного піаніста й композитора Ігнація Яна Падеревського. Цьогоріч фестиваль пройде вже вчетверте – з 5 по 15 листопада на сценах Львівської Опери та Філармонії за участі яскравих зірок класичної музики, фольк-мистецтва та джазу світового рівня.

Читайте також: Кава по-львівськи: три унікальні рецепти

2 листопада у Львові стартував фестиваль Docudays UA. 7 та 8 листопада в рамках фестивалю представлять фільми «Нульовий вплив» (18:00) та «Іон» (20:00) 7 листопада та «Нотатки з Ліберії, Жертвопринесення, Скрізь Майдан, 76-49» (18:00) і «Притулок» (20:00) на наступний день. Місце показу: Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв» (вул. Коперника, 17). Вхід вільний.

Сімейне дозвілля

8 листопада у Львівському палаці мистецтв відбудеться фестиваль добра «Червоні носики». Метою заходу є підвищення рівня виживання дітей, які лікуються у трьох відділеннях Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, завдяки забезпеченню клініки сучасним діагностичним обладнанням для визначення патології згортання крові. -

Читайте також: Фільм тижня у Львові: «007: Спектр»

Виставки

7 листопада о 18:00 год. у Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36) відбудеться прем'єра вистави за творами Богдана Лепкого «Мазепа. Хресна дорога». Вистава побудована у формi спогадiв, пiсень, думок про Україну, про її майбутнє. Проходячи свою хресну дорогу, Мазепа згадує найяскравiшi моменти життя.

Читайте також: Львів'ян запрошують: найбільші музеї Польщі зробили безкоштовний вхід для туристів

Концерти

7 листопада о 19:00 год. в Національному українському академічному драматичному театрі імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1) відбудеться сольний концерт Ніни Матвієнко з програмою «Душа Україна».

7 листопада у Львові виступить Vivienne Mort. Їхню музику радять Святослав Вакарчук і Каша Сальцова. Цей гурт увійшов до топ-20 найпрослухованіших українських артистів на last.fm одразу за «ВВ» і Pianoбоєм, а квитки на останній концерт були розпродані задовго до дня виступу. У Львові гурт представить у Львові нову програму під назвою «ROSA». У Львові концерт відбудеться в Event Hall КІНО (ex-Millennium) (пр. Чорновола, 2). Початок о 19:00 год.

Читайте також: Топ-7 музичних подій Львівської опери у листопаді

8 листопада у Львівській опері з програмою Yiddish Jazz виступить Андрій Макаревич. Легендарний рокер та бунтар, засновник та лідер групи «Машина Времени» представить свій новий проект. Під час роботи над проектом музикант фактично вперше за роки своєї музичної кар’єри всерйоз звертається до єврейської музичної теми та до мови ідиш. Як говорить сам музикант, його надихнула музична культура євреїв у еміграції, тих, хто виїхав на початку XX ст. за океан, в США. Початок концерту о 18:00 год.

Розваги

Сьогодні о 17:00 год на стадіоні «Україна» львівські «Карпати прийматимуть харківський «Металіст» в рамках чемпіонату України з футболу. В першому матчі між цими командами в рамках цьогорічної Прем’єр-ліги львів’яни поступились на виїзді слобожанцям 2:0.

Читайте також: У Львові проведуть турнір з водного поло, присвячений Шептицькому

Лекції, майстер-класи

7 листопада о 13:00 та 8 листопада о 15:00 год. у церкві св. Параскеви П’ятниці у Львові відбудуться практичні майстер-класи з давнього і традиційного українського церковного співу на тему: «Піснеспіви свята св. Параскеви П’ятниці: стихири, канони, тропарі», які проведе Андрій Шкраб’юк, літургіст, викладач УКУ та керівник церковних хорів «Патмос» та «Сагмос» (хор Вірменського храму у Львові). До участі у майстер-класах запрошуються хористи, регенти хорів, дяки, семінаристи, а також співаючі миряни і ті, хто цікавиться літургійним співом і має базові знання нотної грамоти. На майстер-класі будуть пояснюватися богословські аспекти, історія формування та практика музичного виконання піснеспівів.

7 листопада о 19:00 год. відбудеться майстер-клас від Наталії Половинки. Наталія Половинка засобами театру та музики творить унікальну художню територію проявлення пісні як категорії життя, духовної категорії. Представник традиційного співу у всіх його жанрах: давні духовні напіви України, традиційна українська пісня, канти, псальми, український класичний романс – виконавиця сучасної академічної музики та сучасної імпровізаційної музики. Місце проведення: Театральний центр «Слово і голос» (вул. Городоцька, 38). Вхід вільний

У неділю, 8 листопада, у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3) відбудеться лекція дослідниці з УКУ Лади Москалець «Мережі і спорідненість: шлюбні стратегії єврейських еліт». Це четверта подія у межах лекційної програми «Ктубот. Єврейські сімейні традиції і традиційні сім’ї». Початок о 16:00 год. Вхід – вільний.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!