Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2679 0
Цими вихідними, 28 та 29 листопада, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: концерти, вистави, феміністичний марш, спортивні заходи та живі читання. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv

Виставки

З 27 листопада львів’яни можуть переглянути фотовиставку «Час війни», присвячену подіям Антитерористичної операції на Сході України, яка відбувається у Львівському будинку офіцерів (вулиця Театральна, 22). 

З 22 листопада триває реставраційна медіа-виставка «Ікона». Відвідувачі можуть переглянути 5 відреставрованих ікон зі збірки сакрального мистецтва ордену Студитів. Поряд з іконами розміщено відео супровід, який дозволяє побачити, що відбувалось з творами до моменту їх експонування. Відвідати виставку можна в кав’ярні «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35).

В арт-кав’ярні «Квартира, 35» триває фотовиставка «One Minute Jazz Portrait». Львів'яни та гості можуть переглянути фото польських джазових виконавців. Переглянути роботи можна за адресо вул. Вірменська, 35

Цими вихідними завершуються виставка «Художник на Майдані: минуле і сьогодення». Виставка триває на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку.

Соціальні акції

28 листопада у центрі міста о 20:00 розпочнеться всеукранський феміністичний марш під назвою «Право на ніч: в добі немає часу для насильства». Метою акції є привернення уваги до проблеми насилля щодо жінок, зокрема сексуального насилля, що відбувається на вулицях українських міст.

29 листопада львів’яни зможуть почитати Живу Книгу. В ролі живих книг виступлять п’ятеро успішних мешканців міста, які належать до вразливих соціальних груп. Читання відбудуться о 15:00 в Сенсотеці (бібліотека №18, Стрийський парк, вул.Уласа Самчука,22).

Читайте також: Сьогодні у Львові вшановують День пам’яті жертв голодоморів. Перелік заходів.

Майстер-класи

У неділю, 29 листопада, з 16:45 до 18:00 в клубі «Гіллель» (проспект Свободи, 3/1, кв 36)  відбудеться майстер-клас «Єврейська Ханука та християнський Адвент».

Концерти 

29 листопада о 18:00 у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського,7) відбудеться концерт «Михайло Вербицький: концерт-присвята». Ціна квитка від 40 до 80 грн.

Спортивні події

З 27 до 29 листопада на стадіоні СКА (вул. Клепарівська, 39А) триватимуть змагання з сучасного п’ятиборства. Спортсмени змагатимуться у п’яти видах спорту: стрільбі, фехтуванні, кінному спорті, плаванні та бігу.

28 листопада відбудеться спортивний фестиваль для людей з порушенням зору. Початок о 9:00 в спортивному залі навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України, що на вул. Генерала Грекова, 1

Читайте також: Спортивні події на вихідних у Львові: 27-29 листопада

Презентації

У неділю, 29 листопада, на відзначення 82-роковин Голодомору-Геноциду 1932-33 років у приміщенні кінолекторію Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» відбудеться презентація уперше виданих в Україні спогадів Кузьми Каздоби «Заметений шлях» про репресії проти українського селянства у 1930-их роках. Початок о 13:00. Детальніше тут.

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!