Куди піти на вихідні у Львові? Tvoemisto.tv рекомендує

2602 0
Цими вихідними, 19 та 20 грудня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: концерти українських виконавців та вистави-перформенси, незвичні виставки та проекти для дітей, присвячені святу святого Миколая. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
фото: vgorode.lviv.ua, afisha.vash.ua

фото: vgorode.lviv.ua, afisha.vash.ua

Вистави

Вистава-глум за текстами Григорія Сковороди «Благородний Еродій». Чим довше дивимось, тим живіша старанність, тим сильніше бажання, чим глибше осягаємо внутрішню суть, тим більші й солодші чудеса відкриваються. Чи не є се найсолодші й неситі соти вічності? Світ неситий, бо не задовільняє. Вічність несита, бо не засмучує.Тривалість вистави: 1 год 30 хв.

Час: 19 грудня,19:00

Місце проведення: Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, вул. Леся Курбаса, 3

Вартість: 90-100 грн

Вистава «Чарівна ніч»

Сюжет: сім’я готується до свята. Надзвичайно чарівна ніч дарує дітям святкове чудо: зустріч з Велики Гостем – Святим Миколаєм, веселі пригоди з чортенятами Архипом та Антипком, і дарунки. Вистава дарує дітям відчуття свята, радості й приємних сподівань. Для дітей віком від 3-ьох років.Тривалість вистави 45-50 хв.

Час: 19 та 20 грудня о 12:00, 14:00 та 16:00.

Ціна квитка: 25 грн. – дитячий та 35 грн. дорослий. До дитячого квитка також додається подарунок.

Місце проведення: Львівський театр естрадних мініатюр «І люди і ляльки», вул.. Фредра,6.

 

«Марко проклятий, або східна легенда»

Драматична симфонія. За Василем Стусом. У виставі використовуються образи-теми давніх українських легенд про Марка Проклятого і Мамая та східна легенда про Манкурта — дитину кочового племені, яку насильно позбавили пам` яті про свій рід.

Час: 20 грудня, 19:00

Місце проведення: Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, вул. Леся Курбаса, 3

Вартість: 50 грн

 

Виставки

Гагіка Кургіняна «Притаманні вади»

Твори запорізького художника у Львові. Його мета – створити «коротке замикання» між твором і глядачем, спровокувати творчий імпульс, надихнути, запалити, відкрити нові ракурси. «Романтика зі стриманим еротизмом, – так сам художник характеризує основний напрямок своєї творчості.

Час: по 30 грудня

Місце проведення: Культурно-мистецький центр «Львівський палац мистецтв», вул. Коперника, 17

Вхід вільний

Виставка скульптури та графіки «162»

Виставка випускників Львівської національної академії мистецтв 2012-2014 років, кафедри скульптури. Проектом «162» митці прагнули поглянути на творчість один одного під новим ракурсом, показати те, як вона трансформувалась після завершення Академії, які вектори розвитку кожен обрав і в чому знайшов себе. Це виставка – неодноразова мистецька акція, а довготривалий проект, який матиме продовження в часі та просторі.

Час: закінчення виставки 21 грудня

Місце проведення: Галерея Львівської національної академії мистецтв, вул. Кубійовича, 38

Концерти

В день святого Миколая в нічному клубі Picasso виступатиме гурт «Цвіт кульбаби», який є автором музичного хіта – «Королєва». В цей вечір на усіх відвідувачів чекатимуть приємні несподіванки та подарунки.

Час: 19 грудня, 22:00

Місце проведення: клуб «Picasso», вул. Зелена, 88

Вартість: 80 грн. Квитки можна купити за посиланням.

Концерт «Танго і вальси»

Концерт скрипальки Оксани Потапової та акордеоніста Мирона Остюка. Найпопулярніші танго і вальси прозвучать особливо емоційно та проникливо завдяки чудовому поєднанню інструментів й віртуозному виконанню музикантів.

Час: 19 грудня, 20:00

Місце проведення: кав’ярня «Штука», вул. Котлярська,8

Вхід вільний

Майстер-клас Дарунок святого Миколая

Під час майстер-класу діти прослухають уривки із книжечки Мар’яни Савки «Тихі віршики на зиму», які прочитає авторка, і створять власні художні ілюстрації. Також учасники дізнаються таємниці творення книжки. Для дітей від 6 років.

Час: 19 грудня, 15:00

Місце проведення: вул. Михайла Драгоманова, 42

грудня, у День святого Миколая, львів’яни та гості міста матимуть змогу скористатись залізничним подарунком – зимовим ретро-потягом. Святковий потяг вирушатиме зі Львова о 13:30 години та прибуватиме у Брюховичі о 13:50 годині. Зворотно відправлятиметься о 14:25 та прибуватиме до Львова о 14:45 годині. Таким чином, тривалість святкової подорожі становитиме 1 годину 15 хвилин.

Сімейне дозвілля

Цієї неділі, 20 грудня, відбудеться фінальна гра десятого сезону Галицької лігії КВН. У фіналі змагатимуться три команди зі Львова та одна із Дрогобича: «Тільки так», «Фізматівська шпана», «Збірна людей» та «Перша сільська збірна».

Початок: 18:00

Вартість: 40-100 грн. Квитки можна придбати на kasa.in.ua

Місце проведення:  кіно палац імені Олександра Довженка, що на проспекті Червоної Калини, 8

Другий зимовий Парк Культури.

Офіційне відкриття Зимового парку відбудеться 19 грудня о 14:00. На відкриття завітає Святий Миколай, який даруватиме дітям подарунки. Під час відкриття на гостей чекають театральні виступи, катання на санчатах з хаскі в упряжці, цікаві конкурси з новорічними подарунками та багато сюрпризів.

Час: 19 грудня, 14:00

Адреса: Центральний парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, вул. Болгарська, 4

Читайте також: Свято Миколая Чудотворця у Львові: куди піти з дитиною?

Інтерактивна гра-практика «У світі тварин»

Музей Леопольда Левицького запрошує дітей на інтерактивну гру, впродовж якої учасники познайомляться із цікавими образами тварин у творчості митця, а під час майстер-класу під керівництвом львівської художниці Тетяни Боричок спробують створити свою живописну композицію акрилом «Улюблена тваринка»

Час:20 грудня, 13:00

Місце проведення: Художньо-меморіальний музей Леопольда Левицького, вул. М. Устияновича, 10

Вартість: 50 грн

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!