Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3008 0
Цими вихідними, 26 та 27 грудня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: концерти українських виконавців та прем’єри новорічних та різдвяних вистав, незвичні виставки та лекції, а також спортивні заходи, серед яких і автопробіг центром міста. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
фото: versii.cv.ua, lviv.vgorode.ua, lviv-online.com, zakarpattya.net.ua, ufest.in.ua, gazeta.lviv.ua

фото: versii.cv.ua, lviv.vgorode.ua, lviv-online.com, zakarpattya.net.ua, ufest.in.ua, gazeta.lviv.ua

Вистави

Львівський академічний театр «Воскресіння» запрошує переглянути виставу «Коли ангели спускаються на землю». Час:  26 грудня о 17:00, 18:00, 19:00 та 20:00. Місце проведення: Дворик Ратуші.

Цими вихідними у Львові відбудуться одразу дві театральні прем’єри: вистава для дітей від 4 років «Різдвяна зірка». Місце проведення: Львівський театр естрадних мініатюр «І люди і ляльки», вул. Фредра, 6. Час: 26 грудня о 12:00 та 14:00, а 27 грудня – 12:00, 14:00 та 16:00. Вартість: 35 грн. А також прем’єра вистави «Різдвяна ніч» за мотивами книги Миколи Гоголя «Вечори на хуторі близь Диканьки». Місце проведення: Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1. Час: 27 грудня о 18:00. Вартість: від 50 до 150 грн.

В останнє в цьому році відбудеться показ вистави «Перетворення» за мотивами одноіменного твору Франца Кафки. Місце проведення: Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, камерна сцена. (вул. Городоцька, 36). Час: 26 грудня о 18:00. Вартість: 50 грн.

За творами Василя Стуса у Львові триває вистава «Щасливий Йорік». В цій подорожі людина звільняється від почуття зненависті, патріотичних лозунгів та іншої скверни. Вона отримує можливість здійснити головний вчинок свого життя – чесно померти. Місце проведення: Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, вул. Городоцька, 36. Час: 27 грудня о 18:00. Вартість: 50 грн.

Читайте також: Останні вихідні 2015-го у Львові: програма заходів у Зимовому парку

Виставки

З нагоди початку новорічних та різдвяних свят у Львові розпочала роботу традиційна Різдвяна виставка в «Зеленій канапі». Цьогоріч в ній беруть участь кілька десят українських художників. Експонуватимуть твори живописців, графіків та керамістів. Місце проведення: Мистецька галерея «Зелена канапа», вул. Вірменська, 7. Час: з 15 грудня 2015 року по 10 січня 2016 року.

Хоч сніг у Львові поки що не падає, а зима б’є всі рекорди з високої температури, зате насолодитись пейзажами снігу можна на виставці скляних картин Яни Андрухової «Перший сніг». Виставка діятиме до 21 січня 2016 року. Місце проведення: арт-галерея під відкритим небом «Щось цікаве», пл. Ринок, 13. Вхід вільний.

Спортивні заходи

У суботу відбудеться урочисте відкриття фіналу Кубка України з ушу таолу. Представницькі змагання відбудуться 25-27 грудня  в приміщенні навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України за адресою вул. Клепарівська, 39а. Час: 26 грудня, о 12:00

У суботу вперше відбудуться унікальні спортивні змагання «Lviv Workout Battle». Позмагатись з’їдуться близько 30-ти кращих воркаутерів зі Львова та області, а також Хмельницького, Харкова, Ужгорода, Одеси, Житомира та Миколаєва. Місце проведення: стадіоні «Арена Львів». Час: 26 грудня.

Концерти

Львів’янам та гостям міста представлять музичні твори авторів Південної Кореї. В Львівській обласній філармонії, що на вул. Чайковського, 7 відбудеться концерт «Майстри Південної Кореї». Серед виконавців диригент – Кім Янг Кеун та скрипач – Кім Наюн. Час: 26 грудня о 18:00. Вартість: 30 грн. Квитки можна придбати на сайті.

Попереду різдвяні та новорічні свята, а це привід не тільки радіти й тішитись, а також творити добро. Тому, український гурт «Жадан і Собаки» у Львові зіграють концерт, кошти з якого підуть на благодійність. Місце проведення: ринок зброї «Під Арсеналом», вул. Підвальна, 5. Час: 27 грудня о 18:00. Вартість: 80 грн та 60 грн з карткою Lokal.

Сімейне дозвілля

Львів’яни святкують Католицьке Різдво. З цієї нагоди впродовж двох днів відбудуться святкування на Львівських ярмарках. Місце проведення: просп. Свободи та пл.Ринок. Час: 26 та 27 грудня 

Для дітей від 6 років актори львівських театрів підготувати казковий сиквел «Незвані гості у Країні Світла», головною темою якого стала одвічна боротьба добра зі злом. Місце проведення: Палац культури залізничників «Рокс», вул. Федьковича, 54. Час: 26 та 27 грудня о 12:00. Вартість: 50-100 грн.

Львів’ян запрошують на кількагодинний автопробіг вулицями міста. Маршрут проходитиме розпочинаючи з вул. Стрийської, а завершуватиметься на пл. Галицькій. Час: неділя, 27 грудня о 14:00.

Лекції

Розмови про табу та відвертість в літературі, відповідальність письменника перед читачем, про цензуру та авторську само цензуру. В кав’ярні «Штука» відбудеться розмова «Відвертість у літературі: розмова з Наталкою Сняданко, Галиною Крук та Богданом Коломійчуком». Вхід вільний. Місце проведення: вул. Котлярська, 8. Час: 26 грудня о 17:00.

Про те, які були традиції зимових святкувань у довоєнному Львові, мешканцям міста розкажуть на лекції «Традиції новорічно-різдвяних святкувань у довоєнному Львові». Розповідь львовознавця Ярослава Бишкевича охоплюватиме традиції святкувань та гастрономічні особливості не тільки Різдва та Нового року, а й Хануки ще з початку 16 ст. Місце проведення: кав’ярня «Штука», вул. Котлярська, 8. Час: 27 грудня о 14:00. Вхід вільний.  

У суботу, 26 грудня маленьких львів’ян та їх батьків запрошують на акцію «Безпека дітей в руках батьків» .Захід організовує НСОУ «Пласт» спільно з Патрульною поліцією Львова. Час: 26 грудня о 12:00. Місце проведення: навпроти будинку пл. Ринок, 20

Читайте також: Зимовий Львів: куди піти на новорічні та різдвяні свята. Програма

 

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!