Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

5636 0
Цими вихідними, 7 та 9 травня, Львів відзначатиме ювілей. Із цього приводу у місті запланували багато цікавих активностей. Окрім того вже від сьогодні, 6 травня, стартує музичний фестиваль «Флюгери Львова». Цікаві прем’єри на ці вихідні приготували й львівські театри. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися із переліком культурних подій та обрати щось до смаку.
фото: poppismic.livejournal.com, zaxid.net,lviv.vgorode.ua, lyubic.if.ua

фото: poppismic.livejournal.com, zaxid.net,lviv.vgorode.ua, lyubic.if.ua

Святкування 760-річчя Львова

До Дня Львова театр «Воскресіння» підготував одразу дві вистави.7 травня о 20:30 годині на площі біля ТЦ «Форум» відбудеться театралізоване дійство «Мода», організоване театром «Воскресіння». 25 акторів братимуть участь у постановці. А також у ході вистави буде використано ходулі та піротехнічні сцени. 9 травня з 21:00 до 22:00 год традиційно для львів’ян та гостей міста на площі перед Театром опери та балету пройде вулична вистава «Глорія».

Із нагоди 760-річчя Львова центром міста пройде святковий парад, у якому візьмуть участь понад 2 тис осіб. Традиційно, парад розпочнеться з площі Адама Міцкевича у суботу о 14:00 годині та пройде проспектом Свободи, вулицею Беринди і завершиться на площі Ринок.

За доброю традицією, щороку під час відзначення Дня міста, організовують спільну екуменічну молитву представників духовенства різних конфесій за місто та його мешканців. Цьогоріч молитва відбудеться у неділю, 8 травня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній, 11.

Із детальною програмою святкування Дня Львова можна ознайомитися на Tvoemisto.tv.

Музика

З 6 по 9 травня у Львові відбуватиметься вже традиційний міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Цьогоріч він буде чотирнадцятим.  У суботу, 7 травня, із 10:00 відбуватиметься «Прокидання з Кому Вниз», із 17:00 виступатимутьTik TU (Україна), SERAPHINS (Італія), Shatur-Gudur (Україна: Крим), ДримбаДаДзиґа(Україна), ГИЧ Оркестр (Україна) У неділю ж, 8 травня, із 17:00 виспупатимуть Efemeryda jass band (Польща), James and the Butcher (Італія), AtmAsfera (Україна), Angela Gaber Project (Польща: Лемківщина) та ShockolaD & Ewa Novel (Україна-США-Польща).

07 травня о 17:00 у Будинку органної та камерної музики відбудеться концерт «Антоніо Вівальді. Пори року». Виконують: Оксана Потапова (скрипка), Олена Мацелюх (орган), Оля Куц (художниця). Квитки: 40 грн.

Театр

07 травня о 12:00 та о 14:00 у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» відбудеться вистава «Горіхова гілочка». Героїчна казка побудована на середньовічних румунських легендах про боротьбу національних героїв проти темряви світу. Вистава дає змогу маленькому глядачеві чітко зрозуміти, де світ добра, а де світ – зла. Квитки: 35 грн.

07 травня у Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки ( у дворику) відбудеться захід «День міста в театрі Лесі» До дня міста, а саме 760 річниці від згадки про Львів, театр запрошує на культурно-просвітницьку програму. У програмі заходів: етюди дель-арте, презентація проекту ревіталізації дворика, поетична сцена, показ альманаху українських короткометражних фільмів «Місцеві», святковий концерт за участі гуртів: «Хрущі», «The Glass», «Liann». Вхід вільний

У неділю, 08 травня, о 19:00 у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса  відбудеться прем’єра вистави «Раптом минулого літа». Одноімнна п’єса є чи не найбільш радикальним текст Теннессі Вільямса. Режисер вистави, американець Ніл Флекмен, зміщує акцент з психологічного автопортрету драматурга, на постать Кетрін Голлі, прототипом якої є сестра автора. Тендітна дівчина, яку одні хочуть використати, а інші просто ліквідувати, цілковито позбавлена свободи і прав та має лише один спосіб зберегти те, що їй залишили від життя – збрехати. Але тільки сказавши правду вона може утвердити себе. Квитки: 80 - 150 грн.

Цікавинки та активний відпочинок

У суботу, 7 травня, уже втретє громадська організація «Мозаїка» за підтримки управління молоді, сім'ї та спорту міста Львова проведе у Львові акцію під назвою велопроменад «Батяри на роверах» – це ретро-велозаїзд, що об'єднує людей, які цінують стиль та міські велосипеди, своєрідна присвята львівській батярській міській культурі початку ХХ ст.

У суботу, 7 травня, о 10:00 год. із пл. Ринок громадське об'єднання «Львівський Велоклуб» за підтримки управління молоді, сім'ї та спорту міста  Львова та Федерації велосипедного спорту львівської області, проведе у Львові традиційний, наймасовіший аматорський веломарафон Західної України – «Львівська сотка 2016». Траса марафону складає дистанцію довжиною у 100 км. Проходження траси фіксується на її контрольних пунктах, а кожен учасник, який встигає за 10 годин доїхати до фінішу, отримає медаль переможця. Близько 400 велосипедистів із різних міст України, а також таких країн, як Білорусія та Польща, візьмуть участь у цьому веломарафоні. Дальше маршрут пролягатиме через  Пустомити – Комарно – Городок – Страдч - Івано-Франкове - Лозино та фініш у Брюховичах.

Упродовж 6-9 травня у Львові, на площі перед палацом Мистецтв (вул. Коперника, 17), відбудеться ярмарок фермерської продукції – «Добрі Традиції Галичини». Відвідувачі ярмарку зможуть скуштувати та придбати найрізноманітніші страви та продукти. Зокрема ковбаси, закрутки, бринзу та інші сири, м’ясо і молоко, меди та варення, випічку та хліб, банош та бограч, а також органічну продукцію з сої від виробників.

Також 06 травня 08 травня на пл. Ринок, в Музеї ідей, Палаці мистецтв та Етнографічному музеї тривають Дні Хорватії у Львові. У програмі свята моря, сиру і вина тематичні виставки, виступи художніх ансамблів та етногуртів Хорватії, традиційна хорватська кухня, страви з пеки, дегустації вин, сирів та інших хорватських продуктів. А також туристичний ярмарок.

Кіно

Із 05 до 11 травня у кінотеатрі «Копернік» транслюють мультфільм «Втеча з курника».Ця птахоферма нагадує собою табір для військовополонених. Кури зобов’язані постійно нести яйця, а також висиджувати курчат. Безліч раз вони намагалися втекти з курника, але постійно їх ловили за допомогою собак. Імбир намагається переконати всіх курей бігти, і єдиний шлях – через паркан. Але незабаром до неї доходить, що для курчат це нездоланне. Несподівано в курнику з’являється красень-півень Роккі. Маючи надію що він допоможе їм з втечею, кури всіляко ховають його від господині. Вони з’ясували, що він може літати і умовляють Роккі почати навчання польоту через паркан всіх жителів курника, особливо маленьких. Він починає навчати всіх спеціальним вправам і це приносить деякий прогрес. Сеанси (арт-зал): 12:10 (тільки 7-9 травня), 15:20.

Також на вихідних у кінотеатрі «Планета Кіно / King Cross» показуватимуть фільм «Вибір». Ця мелодрама – це екранізація однойменного роману Ніколаса Спаркса 2007 року. Картину знято дворазовим номінантом на премію «Оскар» Россом Кацом, це друга його режисерська робота на великому екрані.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!