Куди піти на вихідні у Львові? Tvoemisto.tv рекомендує

4259 0
Цими вихідними, 21-22 травня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити: День вуличної музики, фінал Кубка України з футболу, фестиваль особливих театрів, Свято героїв, а також Всеукраїнський велодень. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv
фото: radio24.ua, asablivysviet.org.by, electricmarathon.com

фото: radio24.ua, asablivysviet.org.by, electricmarathon.com

Фестиваль особливих театрів

20-22 травня у Львові особливі актори з різних міст України, Польщі, Білорусії та Литви приїдуть зіграти свої вистави на ХІ Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях». У фестивалі візьме участь 11 театральних колективів, а це близько 150 акторів, які покажуть вистави на різні тематики – від дитячих казок, до філософських роздумів про сутність людини.

Програма ХІ Міжнародного фестивалю особливих театрів «Шлях»:

21 травня (субота)

Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки (камерна сцена вул. Городоцька 36а)

13.00 – Показ вистав

            "Якщо ти віриш"  театр "Журавка"  м. Львів

             "Притча"   театр "Вогники любові"  м. Львів

             "Людина грішна"   театр "Золота молодь"  м. Львів

15.30 – Нагородження учасників ІІ фестивального дня

19.00 – Інтеграційна вечірка на тему "Африка" для учасників фестивалю

Фінал Кубка з футболу

У суботу, 21 травня, о 17:00 годині на стадіоні «Арена Львів» вперше в історії міста відбудеться фінальний матч розіграшу Кубка України з футболу сезону 2015/2016 рр. У фіналі змагатимуться ФК «Зоря» (Луганськ) - ФК «Шахтар» (Донецьк).

Форум кар’єри

Львівських студентів, випускників та молодих спеціалістів запрошують на Форум кар’єри, який відбудеться у суботу, 21 травня. Під час Форуму спікери дадуть чимало корисних порад з власного досвіду, як от: що робити сьогодні, аби бути успішним вже завтра, правила успішної комунікації з роботодавцем, як зробити успішну кар’єру у сфері держуправління, з чого розпочати власний стартап тощо. Для участі у Форумі кар’єри обов’язковою потрібно попередньо зареєструватись за посиланням.

Форум кар’єри відбудеться у суботу, 21 травня о 10:00 год в Українському католицькому університеті (вул. Козильницька, 2 а)

День відкритих дверей нової бакалаврської програми з ІТ

У Національному університеті «Львівська Політехніка» стартує пілотна бакалаврська програма Інтернет речей (ІоТ). З цієї нагоди у навчальному закладі проведуть День відкритих дверей на якому майбутнім студентам розкажуть про особливість навчання на даній спеціальності.

Балакаврат розроблений практиками із компаній Lviv IT Cluster і готує фахівців із прикладними знаннями задля практичного вивчення сфери. Програма готуватиме студентів із досвідом стажування в ІТ-компаніях, професійною англійською та майбутнім в ІТ-бізнесі. День відкритих дверей відбудеться у суботу, 21 травня, о 11:00 год, за адресою: вул. Степана Бандери, 12, Головний корпус Національного університету «Львівська Політехніка», ауд 217. Більше про програму можна дізнатись тут Реєстрація на захід проводиться за посиланням

Свято героїв

У неділю, 22 травня, у Львові пройдуть урочисті заходи з нагоди відзначення Свята Героїв. це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення. Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення свята в четверту неділю травня. Історія відзначення Свята Героїв сягає далекого 1941 року, коли на Другому Великому Зборі Організації Українських Націоналістів було постановлено щороку, 23 травня, святкувати День Героїв. Стартує святкування у суботу, 22травня, о 9:30 годині у Білогорщі, біля пам’ятника Роману Шухевичу.

День вуличної музики

День Вуличної Музики в Україні – це міжнародний волонтерський проект, який вже втретє проходитиме в Україні.

Ініціатором цього свята у 2007 році виступив литовський музикант Андрюс Мамонтовас. Ідея Дня Вуличної Музики така: щороку в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів виходять у центр свого міста, щоб заграти й заспівати людям власну музику: просту й складну, нову й стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз, будь-що.

21 травня 2016 року разом із Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи День Вуличної музики охопить також і вулиці Києва, Івано-Франківська, Білої Церкви, Умані, Луцька та Кривого Рогу, Переяслава-Хмельницького, Чернівців, Одеси, Львова та інших міст. З кожним днем до Дня Вуличної Музики приєднуються нові міста України.

У Львові свято вуличної музики відбуватиметься на кількох локаціях:

біля кав’ярні «Львівська Мануфактура кави» (16:00 – 21:30)

На вулицях Валовій та на Братів Рогатинців (16:00 – 21:30)

проїзд Крива Липа (12:00-18:00)

Парк Культури (16:00-22:00).

Марафон електрокарів

У неділю, 22 травня, на пл. Ринок у Львові стартує Електромобільний Марафон «Львів – Монте-Карло-2016». Марафон проходитиме вже вп’яте поспіль під патронатом Його Світлості Принца Монако Альбера II і мерів приймаючих міст.

Електромобільний Марафон – транс’європейське ралі, в якому беруть участь електромобілі та транспортні засоби, що використовують альтернативні джерела енергії.

Старт події заплановано 22 травня 2016 року, з площі Ринок. Фінішує ралі 3 червня у Монте-Карло, на Палацовій площі. Протягом Марафону команди-учасники проїдуть понад 3 тисячі кілометрів дорогами Європи, відвідають 10 країн і 23 європейські міста. Також в рамках марафон відбудеться представлення першого українського елетромобля Synchronous». Він проїде  з учасниками 3 тис. км і буде брати участь у фініші у Монте-Карло.

Веломарафон

У неділю, 22 травня, львівські велосипедисти організують свято для усіх велосипедистів - веломарафон «Всеукраїнський велодень», який пройде не лише у Львові, а й у багатьох містах України.

Основною метою заходу є створення велосипедних доріжок, які сприятимуть підвищенню безпеки руху на дорогах, за впровадження спеціально обладнаних паркувальних ділянок біля громадських місць, а також за взаємоповагу та дотримання правил дорожнього руху на вулицях українських міст водіями усіх транспортних засобів та пішоходами.

Учасники імпрези зберуться на просп. Свободи (площа перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької). Марафон стартує о 11:00 год.

Змагання з бодібілдингу

У суботу, 21 травня у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді, що на пл.Петрушевича, 2 стартують змагання «Відкритий кубок України з бодібілдингу, фітнесу та бодіфітнесу WABBA». Це найпрестижніший національний турнір весняного сезону.

Змагання відбудуться у два етапи:

1-й етап – Півфінал, початок о 14:00 год. З усіх спортсменів - учасників буде вибрано 6 найкращих – фіналістів кожної категорії;

2-й етап – Фінал, початок о 18:00 год . Фіналісти змагатимуться за титул «Володаря відкритого Кубку України 2016».

Фестиваль вуличної їжі

Street Food So Good Festival - не просто фестиваль вуличної їжі, а місце забави та релаксу. Насичена програма з майстер-класами, конкурсами, розіграшами, музикою, кіно, ну і, звичайно, смачною, різноманітною та здоровою вуличною їжею.

Протягом двох днів більше ніж 20 підприємців, майстрів вуличної їжі Львова будуть дивувати гостей фестивалю своїми кулінарними шедеврами.

Вхід вільний. Фестиваль відбуватиметься 21 та 22 травня в Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького.

Детальніше можна дізнатись за посиланням: Фестиваль вуличної їжі

Опублікувала Мар’янаФедина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!