Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3827 0
Цими вихідними у Львові твивають Дні Америки. Із концертною програмою до міста завітає «Бумбокс». А у Парку культури відбудеться перше Свято бороди. Tvoemisto.tv пропонує огляд культуних подій на суботу та неділю, 28-29 травня.
фото: the-flow, depo.vn.ua, SITEL.COM.MK, ESTET-PORTAL.COM, CENTRALPARK.LVIV.UA

фото: the-flow, depo.vn.ua, SITEL.COM.MK, ESTET-PORTAL.COM, CENTRALPARK.LVIV.UA

Кіно

Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду драму «Голограма для короля» побудована за однойменною книгою Дейва Еггерса. Головний герой фільму – Алан Клей. Ще зовсім недавно він був успішним бізнесменом, але зараз утратив усе. Його справа перестала приносити прибуток. Щоб зводити кінці з кінцями, довелося попрощатися і з просторим будинком, і з дорогою машиною. Але дружина не змирилася з такими змінами й пішла. Тепер у Алана залишився один шанс, щоб утримати свій бізнес на плаву і повністю не збанкрутувати. Він надумав їхати в Саудівську Аравію і переконати короля в необхідності просування його технологічного винаходу. Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

Театр              

У суботу, 28 травня, о 18:00 у Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36) покажуть виставу «Білі мотилі, плетені ланцюги…» – творча майстерня «Театр у кошику». Вистава не має конкретного сюжету. Вона складається з галереї жіночих образів, поданих у різних іпостасіях, що разом узяті відтворюють життя Людини, яка проходить усі випробування долі. У важку хвилину Вона намагається згадати мамину пісню, повернутися до втраченого дитинства, до своїх джерел. Але повернутися можна лише до могил, над якими вітер навесні розносить білий вишневий цвіт. Це театральна рефлексія на тему любові і страждання, гріха і покути, зневіри і надії, з ритмом і ритуальними піснями Карпатського регіону. Квитки: 60/80 грн.

У неділю, 29 травня, о 18:00 у Львівському національному академічному театр і опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) покажуть балет «Дон Кіхот». Дон Кіхот, начитавшись рицарських романів, вирішує подорожувати світом, щоби боротися зі злом і несправедливістю. Всі подвиги він мріє присвятити своій прекрасній дамі – Дульсінеї. Зброєносцем призначає віддану йому людину. Цей дуже приземлений і не схильний до мрій селянин – Санчо Панса.Квитки: 50 - 250 грн.

Активний відпочинок

Цими вихідними, 28-29 травня, у Парку культури та відпочинку імені Івана Франка відбудеться проходитиме перше у Львові Свято бороди. У програмі Свята бороди на чоловіків чекають: стрижки від кращих барбершопів міста, майстер-класи, розіграші призів за найдовші бороди і найцікавіші образи, фудкорт з мексиканською, і не тільки, їжею, НandMade ярмарок, багато сюрпризів та справжніх чоловічих розваг.

З 27 травня у Львові стартує чемпіонат України з фехтування серед дорослих у всіх видах зброї. Змагання триватимуть до 4 червня. Загалом на чемпіонаті очікується участь понад 300 провідних фехтувальників з усіх областей України.

У неділю, 29 травня, у Парку культури імені Богдана Хмельницького відбудеться свято «Буде родина — буде Україна». Усіх охочих закликають долучитися до святкування Дня родини та Дня захисту дітей. За його словами, цього року фестиваль відбудеться вперше та має на меті популяризувати сімейні цінності, допомогти зберігати інституцію родини, а також міцний фізичний та духовний стан дітей.

У неділю, 29 травня, у місті відбудеться змагання з автоперегонів Спринт Лев 2016. Це один із видовищних видів автомобільного спорту. Змагання відбудуться у неділю, 29 травня, на території стадіону «Арена Львів» із 09:00 до 20:00 години.

У неділю, 29 травня, із 10:00 до 17:00 години ЛКП «Львівелектротранс» разом із ГО «Львів’яни за електротранспорт» проводять спільну акцію «День відкритих дверей у трамвайному депо». Подія відбудеться на території трамвайного депо № 1 на вулиці Городоцькій, 185. Вхід вільний.

Музика

У суботу, 28 травня, о 19:00 у Палаці спорту «Україна» (вул. Мельника, 18) гурт «Бумбокс» з концертною програмою, яка передбачає презентацію максі-синглу «Люди» і все краще, що створено і зіграно за 10 років, відвідає місто Львів. Квитки: 230 - 350 грн.

До 05 червня у різних локаціях Львова триває  VIII Міжнародний фестиваль LvivKlezFest 2016. Це грандіозне свято, шоу, на якому львів’яни та гості долучаються до кращих зразків зі скарбниці єврейської музики. Клезмерська музика – це традиційна музика східноєвропейських євреїв. Це танцювальна музика, музика радості, щастя, під яку святкували єврейські, українські, циганські, молдавські та румунські весілля. Програма фестивалю різноманітна, і включає в себе цікаві виставки та театральні вистави, майстер-класи з єврейських та сучасних ізраїльських танців, камерні, бардівські та вуличні концерти просто неба. Дізнатися про історію єврейського кварталу міста Львова можна буде на медіа-екскурсіях з професійними гідами українською та англійською мовами. Фіналом фестивалю буде грандіозний Гала-концерт світових зірок клезмерської музики у самому центрі Львова просто неба.

Дні Америки

На вихідних у Львові триватимуть Дні Америки. Пропонуємо ознайомитися із активностями, які заплановані у рамках цього фестивалю на суботу та неділю.

Субота, 28 травня

12:00 год. – Відкриття Американського вуличного ярмарку. Проспект Свободи

12:30 год. – Спроба встановити світовий рекорд Гіннеса;  наймасштабніший у світі урок англійської мови. Відкрита сцена перед Оперним театром

14:30 год. – Концерт американської і української музики. Відкрита сцена перед Оперним театром

Фестиваль американського кіно «Незалежність»:

17:20 год «Останній патруль» (документальна програма). Кінопалац  «Коперник», вул. Коперника, 9

21:00 год.  Американська кінокласика просто неба. Перегляд фільму «Назад у майбутнє». Парк культури та відпочинку імені  Богдана Хмельницького

Неділя, 29 травня

12:00 год. – Конкурс знавців англійської мови для дітей і дорослих «Spelling bee». Відкрита сцена перед Оперним театром

13:00 год – Концерт американської і української музики. Відкрита сцена перед Оперним театром

Фестиваль американського кіно «Незалежність»:

17:20 «Американські доглядальники» (документальна програма)

Кінопалац  «Коперник», вул. Коперника, 9

Також у рамках відзначення Днів Америки у Львівському музеї етнографії та художнього промислу відкрилася виставка про культуру та побут індіанців. Музей розташовується на проспекті Свободи, 15. Працює щодня із 11:00 до 17:00. Вихідний – понеділок. Переглянути виставку можна до 31 травня, за ціною вхідного квитка до музею.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!