Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3946 0
Цими вихідними, 24-25 вересня,у Львові відбудеться низка цікавих фестивалів, виставок та форумів. Пропонуємо ознайомитися із оглядом культурних подій та атракцій на суботу і неділю.
фото: times.lviv.ua, lider.mk, liveinternet, facebook.com/evgeny.kraws

фото: times.lviv.ua, lider.mk, liveinternet, facebook.com/evgeny.kraws

Міський фестиваль активного туризму

24-26 вересня на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (парк «Погулянка», вул. Вахнянина, 29) відбудеться ІХ Міський фестиваль активного туризму «Манівці».

У суботу, 24 вересня, у день відкриття Фестивалю, традиційно пройдуть змагання серед команд підприємств Львова. Цьогоріч змагатимуться команди з найрізноманітніших галузей – працівники компаній-виробників, представники ІТ-сектора, великих торгівельних мереж і невеликих приватних підприємств. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

У неділю, 25 вересня, кожен охочий може прийти і безкоштовно випробувати усі представлені етапи. За словами організаторів, етапи доступні для всіх охочих, незалежно від віку та не вимагають спеціальної підготовки.

У понеділок, 26 вересня, відбудуться змагання серед команд школярів. Особливу увагу організатори спрямовують на залучення соціально вразливих груп дітей – запрошують сиротинці, інтернати, громадські об’єднання, які працюють з дітьми.

Організатори обіцяють, що програма Фестивалю буде насиченішою, аніж попередніх років. Поряд із традиційними спортивними дистанціями (скелелазіння, веслування, шнурова траса, велотріал) також облаштують спортивно-атракційне містечко з ексклюзивним обладнанням: бігбол, слеклайн, паркур, бої «сумо», бої на «купинах», скелелазна груша, піраміда,аербег, перегони радіокерованих машин.

 

Фестиваль «Ляльковий світ»

У львівському Палаці мистецтв стартував Восьмий фестиваль «Ляльковий світ». Свої оригінальні роботи у різних техніках представили понад тридцять авторів з усіх куточків України.

Цьогорічна додаткова тематика «Моє руденьке сонечко». У кожного воно своє: комусь котики, комусь коники, у когось песики чи апельсини з лапками, а хтось, цілком прогнозовано презентував руденьких хлопчиків та дівчаток, великих й маленьких, слухняних й не дуже! Львівський фестиваль ляльок – дуже демократичний: поруч з милими роботами, виконаними, у традиційних простих техніках, розміщуються надзвичайно трудоємкі та складні за виконанням ляльки вартістю у декілька тисяч «зелених». У виставкових залах також розмістили живописні роботи Теодозія Салія.

Виставка ляльок триватиме до 2 жовтня. Куратор фестивалю Ірина Сорокіна традиційно запрошує на безкоштовні екскурсії організовані групи з дитячих сиротинців та шкіл-інтернатів.

Виставка доступна щодня із 11:00 до 18:00 години (понеділок - вихідний). Вхідний квиток для дорослого коштує 20 грн, для дітей та студентів – 10 грн.

Відкритий турнір з водного поло

Упродовж 23-25 вересня у Львові відбудеться відкритий турнір з водного поло серед чоловічих команд «Кубок Львова-2016». Спортивні поєдинки відбуватимуться у басейні навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України (вул. Клепарівська, 39-а).

Участь у турнірі разом із ватерполістами львівського клубу «Динамо», візьмуть участь також  харківський «Слобожанець» та команди «Ocmer LSTW» (Польща, Лодзь) і «Дельфін» (Молдова, Кишинів).

Вхід на усі матчі – вільний. Переглянути розклад матчів у рамках ватерпольного турніру «Кубок Львова-2016» можна тут.

Дні Європейської спадщини

24-25 вересня у Львові вже вшосте пройдуть Дні європейської спадщини. Цього року захід присвячений тематиці садів і парків.

Дні Європейської спадщини цьогоріч сфокусовані на темі «Сади і парки Львова: жива історія міста». По це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. У програмі передбачені екскурсії, публічні обговорення, панельні дискусії, лекції, ігри, презентації, піші прогулянки та велоекскурсії.

Організатори зазначають, що Львів у 1910 році був найбільш зеленим містом цілої Австро-Угорської монархії. Він дійсно має багато унікальних зразків зеленої спадщини, про які, на жаль, не так багато знаємо. Тому мета цьогорічних Днів — привернути увагу громадськості до зелених просторів з точки зору їх історичної та культурної цінності.

 Окрім того, у рамках Днів впродовж місяця можна буде ознайомитися із трьома виставками, присвяченим історичним паркам Львова та їх творцям: «Місто. Дерево. Людина», «Арнольд Рерінг — мистецтво і природа в урбаністичному розвитку Львова» та «Історія в світлинах. Фотовиставка про парк І. Франка».

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними.

Майстер-клас з японського паперового мистецтва оріґамі

У рамках фестивалю «Японська осінь у Львові», у неділю 25 вересня відбудеться майстер-клас з японського паперового мистецтва оріґамі.

«На ньому ви дізнаєтесь більше про історію та значення оріґамі, навчитеся складати як класичні фігурки, так і сучасні, і все це - зі справжнього японського паперу», — зазначають організатори.

На майстер-клас запрошуються і діти, і дорослі.

Вхід вільний. Початок заняття запланований на 16:30 25 вересня у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а).

Нагадаємо, фестиваль «Японська осінь у Львові» проходить з 10 вересня до 1 жовтня. З повною програмою заходів можна ознайомитися тут.

Виставка художнього текстилю

21 вересня о 15:00 год у галереї Львівської національної академії мистецтв відкрилася виставка, присвячена до 70-тирічного ювілею кафедри художнього текстилю ЛНАМ, яка репрезентує ретроспективу діяльності кафедри за останні роки.

 «Нинішній ювілей кафедри художнього текстилю відбувається в період складних змін в мистецькій освіті. Разом з тим, це привід зупинитися і згадати все найкраще, що було протягом тривалого, рівно ж дуже короткого для історії часу.

За плечима не лише зміна політичних формацій суспільства, яке визначало стратегію розвитку нашого мистецького закладу та кафедри зокрема. За плечима зміна світогляду цілого покоління молодих вихованців нашого освітнього осередку. Натомість за 70 років кафедра художнього текстилю виховала цілу плеяду визначних митців не тільки в царині художнього текстилю, але й відомих живописців, графіків, художників театру, мистецтвознавців», ― зазначає куратор виставки, завідувач кафедри художнього текстилю, професор Печенюк Т. Г.

Виставка триватиме до  5 жовтня 2016 р.

Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича, 35б (подвір’я лабораторного корпусу).

Години роботи галереї ЛНАМ:  понеділок – п’ятниця,  10:00 –  17:00.

Ярмарок спорту

Як інформують організаори, найбільша спортивна подія року відбудеться 22-24 вересня у палаці спорту «Динамо» (вул. Вітовського, 53).

Цьогоріч на «Ярмарку» свої види спорту представлять понад 70 спортивних організацій Львова. Взяти участь у заході зможуть усі охочі, незалежно від віку.

«Як і в попередні роки, намагатимемося вражати гостей новинками, серед яких: лазертаг, бейсбол, корфбол, хортинг, кендо. Також вперше матиме можливість виступити на «Ярмарку спорту» львівський цирк, який готує талановитих акробатів та гімнастів. Можна буде поїздити верхи та потримати у руках лицарське спорядження», – розповів Олег Чунис, співорганізатор «Ярмарку спорту», координатор ГО «Здорове місто».

Із повною програмою ярмарку можна ознайомитися тут.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!