Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

5275 0
Цими вихідними, 15 – 16 жовтня, у Львові пройде Свято Шоколаду, Науковий пікнік, «Птаходень» та ще багато цікавих активностей. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних подій на вихідні.
фото: naszwybir.pl, VICTORIIA SOLOVIUK, odessa-life.od.ua

фото: naszwybir.pl, VICTORIIA SOLOVIUK, odessa-life.od.ua

Кіно

13 жовтня у вітчизняних кінотеатрах з’явиться перший український анімаційний фільм «Микита Кожум’яка». Стрічка належить українській анімаційній студії «Panama Grand Prix».  Режисером є Манук Депоян, а продюсером – Дмитро Белінський.

Робота над ним розпочалася ще у 2011 році, коли «Микита Кожум’яка» став переможцем Першого конкурсного відбору Держкіно. До створення стрічки долучилися спеціалісти світового рівня: Михайло Славов («Форсаж-6», «Аліса у Задзеркаллі») став одним з авторів візуальних спецефектів, Марк Пінхейро («Гра престолів») консультував з питань комп’ютерної графіки, Філ Паркер («Воллес і Громміт та прокляття кролика-перевертня») допомагав працювати над сценарієм. Анімаційне продовження української народної казки подорожуватиме екранами понад 20-ти країн. Завдяки сюжету та комп’ютерній графіці світового рівня прем’єра відбудеться в Японії, Західній Європі та США.

Додамо, що наразі триває акція з придбання квитків на «Микиту Кожум’яку» для дітей із дитячих будинків – «Подаруй дітям мультфільм». Переглянути анімаційний фільм та долучитися до благодійної акції мешканці Львоів можуть у будь-якому кінотеатрі мережі «Планети кіно». Ціна квитка – 40-135 грн.

З 29 вересня тривають покази фільму львівського режисера Остапа Костюка «Жива ватра».  Для тих, то ще не встиг переглянути стрічку, на вихідних буде така нагода.  

Цей мистецький документальний фільм про життя вівчарів українських Карпат та долю традиційного ремесла на фоні сучасних змін, що став підсумком 10-річного дослідження режисером гуцульскої культури, показуватимуть у Львівському кіноцентрі о 19:00 у суботу та неділю, 15-16 жовтня.

Фільм об’їхав більш ніж 20 кінофестивалів світу, отримав спеціальний приз журі на Міжнародному фестивалі документального кіно Hot Docs – найбільшому північноамериканському форумі неігрового кіно та ряд інших нагород. Квитки на фільм, вартістю 30 грн, можна придбати у касі кінотеатру.

Екскурсії вечірнім небом

У Львові упродовж п’яти днів проводитимуть безкоштовні екскурсії вечірнім небом в обсерваторії.

До Дня Університету в ЛНУ імені Івана Франка ініціювали екскурсії в астрономічній обсерваторії, що на вулиці Кирила і Мефодія, 8. Вони відбуватимуться щодня 10-15 жовтня із 19:00 до 22:00 години за умови ясного неба.

«Це будуть екскурсії цікавими об’єктами, які ще можна побачити у цей час на небі. Усі охочі зможуть подивитися у телескоп. Якщо вдасться, то можна буде побачити Сатурн або якісь інші далекі небесні тіла. Усе залежить від того, як буде погода»,  – розповів Tvoemisto.tv директор обсерваторії Богдан Новосядлий.

Попередня реєстрація на екскурсії необов’язкова. Проте львів’ян просять зателефонувати попередньо, аби дізнатися погоду і уникнути неприємних ситуацій, якщо прийде занадто багато людей в один день. З’ясувати деталі можна за телефонами: 260 03 95 або 239 46 55.

Свято шоколаду

14 - 16 жовтня 2016 року у Львівському палаці мистецтв відбудеться солодке свято – Національне Свято Шоколаду.

Ця всеукраїнська подія збере кращі солодкі бренди та виробників шоколаду ручної роботи Протягом трьох днів кожен гість матиме змогу спробувати оригінальні шоколадні напої, придбати «шоколадні» сувеніри та взяти участь у різноманітних майстер-класах.

Серед активностей Національного Свята Шоколаду, що відбудеться 14-16  жовтня, – Львівський музей шоколаду. Там можна буде дізнатися, як роблять шоколад, які інгредієнти застосовуються у його виготовленні. Із повною програмою Свята можна ознайомитися тут. Вхідний квиток – 30 грн.

Театр

У суботу, 15 жовтня о 19:00 у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки відбудеться прем’єра вистави «Людина в підвішеному стані».

Цю п`єсу Павло Ар`є – український драматург та режисер – написав у 2011 році. Театр імені Лесі Українки вперше представить її у форматі вистави.

Актори вже анонсують повне заглиблення глядача у внутрішній світ під час вистави: «А ти? Так, ти. Чи не припускаєш ти того, що, можливо, прийшовши сюди, в цю залу, подивитися виставу про неіснуючих акторів і вигаданий театр, ти припустився помилки? Ти — це не ти. І нікуди ти не приходив, ніякої вистави ти не бачив – тебе не існує. Ти фантом, помутніння розуму, тимчасовий біль, що неодмінно мине... Я ще раз підкреслюю — можливо». Квитки вартістю 80 грн у касах театру.

Із малечею у суботу, 15 жовтня, можна завітати на виставу «Хто сказав «Няв» у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» .

Для найменших глядачів підготували яскраву виставу-мініатюру, яка вводить малят у світ живих тваринок, вчить з ними розмовляти, контактувати, дає дитині психологічні уроки дружби і рівноваги. Веселе музичне оформлення створює атмосферу гармонії акторів, ляльок та глядачів. Динаміка вистави відповідає психологічному сприйняттю малят і викликає спалах дитячих позитивних емоцій.

Для найменших діток віком від 1,5 року. Тривалість вистави 35 хв. Квитки вартістю 30 грн можна придбати у касі театру.

«Птаходень» у Стрийському парку

«Сенсотека» запрошує львівські родини взяти участь у акції, присвяченій популярному світовому руху «вirdwatching» (спостереження за птахами), що відбудеться 16 жовтня у Стрийському парку.

У програмі заходу передбачено різноманітні активності для учасників різного віку, повідомляють на офіційній сторінці у Facebook. Заходи будуть спрямовані на підвищення рівня екосвідомості дошкільнят та юнацтва міста, звертатимуть увагу на проблеми української орнітології, презентуватимуть альтернативні навчальні практики тощо. Зокрема відвідувачам пропонують:

- майстер-клас із виготовлення годівничок нашвидкуруч для найменших;

- «вirdwatching»-квест для підлітків;

- презентацію екобуку — сучасного щоденника для юного спостерігача за природою;

- демонстрацію екофільмів;

- лекцію про орнітологічні особливості львівських парків;

- виставку екоплакатів від Асоціації дизайнерів-графіків «4й блок»;

- оголошення умов конкурсу екоплакатів «REDbirdUA — нариси Червоної Книги України».

«Птаходень» розпочнеться 16 жовтня о 15:00. Найактивніших учасників чекають солодкі призи.

Науковий пікнік

У суботу, 15 жовтня, у парку імені Івана Франка відбудеться IV Науковий Пікнік «Scientific Fun». «Це найбільший в Україні фестиваль науки, освіти та науково-популярної культури під відкритим небом», – зазначають організатори. Метою події є довести, що наука є доступною для кожного, якщо пояснити її простими словами.

На фестивалі діятиме декілька тематичних майданчиків присвячених хімії, фізиці, криміналістиці, історії, робототехніці, астрономії, інформатиці та медицині.  «Платформа популяризації науки Scientific Fun впроваджена ентузіастами, які з 2013 року збирають сотні експериментаторів різноманітних профілів у дев’яти містах України, серед яких Київ, Львів, Харків, Тернопіль, Дніпро та інші. У кожному з цих міст аудиторія фестивалю сягає від 10 000 до 27 000 відвідувачів», – додають організатори.

Вхід та участь у фестивалі безкоштовні.

Час проведення: з 12 до 16 год.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!