Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

6049 0
Цими вихідними, 29-30 жовтня, у Львові відбудеться чимало різноманітних івентів на будь-який смак. Tvoemisto.tv підготувало підбірку найцікавіших культурних подій міста. Цього тижня, зокрема, можна завітати на «Гарбузову вечірку», майстер-класи з гравюри, екскурсію «Містичним Львовом» та поетичні читання.
фото: press-centr.com

фото: press-centr.com

«Гарбузова вечірка» у Шевченківському гаю

Сьогодні, 29 жовтня, відбудеться екскурсія-вечірка, під час якої гості зможуть покуштувати гарбузові смаколики, завітати на фотозону «Родичі гарбузові», стати учасниками народного оркестру, позмагатися на гарбузових турнірах та жартівливих конкурсах, спробувати себе в українській версії speed dating – «Швидких побаченнях-залицяннях» тощо.

«Гарбузова вечірка» відбудеться у Шевченківському гаю, починатиметься о 17.30, 18.15, 19.00, 19.30, та триватиме 2 години. Вартість екскурсії – 150 грн. Обов'язкова реєстрація та купівля квитків заздалегідь на https://ticketclub.com.ua або в касах Ticketclub.

Відкриття «Victoria Gardens» у Львові

Сьогодні, 29 жовтня, відкривається сучасний торгово-розважальний центр - "Victoria Gardens". Така назва не випадкова, адже частина центру оздоблена зеленнюКомплекс розташований у Франківському районі Львова за адресою: вулиця Кульпарківська, 226 А. Початок події заплановий на 11:30.

Серед цікавинок програми відкриття: концерт переможниці конкурсу «Євробачення 2016» Джамали, а також виступи шоу-балету «Rudenko DC» та гурту «Carte Blanche». Ведучим вечірньої програми буде Олександр Педан

30 жовтня, у неділю, до уваги глядачів ряд заходів для дітей, а також концерт українського поп-гурту «Dzidzio»Повну програму відкриття ТРЦ «Victoria Gardens» можна переглянути тут.

Вистава для наймолодших

Із маленькими поціновувачами театру можна завітати на виставу «Троє поросят», що покажуть у Першому Українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11) сьогодні, 29 жовтня, о 14:00.
У виставі, розрахованій на дітей молодшого шкільного віку, відому історію про трьох поросят перенесли у сучасність й оформили у жанрі музичного шоу. Вартість квитків – від 16 до 30 грн.

Майстер-клас з естампу

Презентація мистецького проекту «Естампна майстерня Національного музею у Львові» відбудеться цієї неділі, 30 жовтня. Крім розповіді про особливості різних видів естампів (графічних відбитків – Авт.), усі охочі візьмуть участь у майстер-класі з виготовлення гравюр. Всі відвідувачі зможуть спробувати зробити на ручному пресі з кліше-копій графічних творів українських митців минулого століття відбиток на листівці (20 грн), власній футболці чи торбинці (50 грн) та екоторбинці (100 грн). Презентація та майстер-клас відбудуться 30 жовтня за адресою: вул. Драгоманова, 42. Початок о 13:00.

Екскурсія «Містичний Львів»

У неділю, 30 жовтня, у центрі міста відбудеться театралізована екскурсія «Містичний Львів». Професійні актори у костюмах персонажів стародавнього Львова оповідатимуть про історію заснування міста, особливості історичних пам’яток, легенди мешканців центру тощо.

Екскурсія розпочинається о 19:00, місце збору повідомляють учасникам після реєстрації, яку можна пройти за посиланням. Вартість «Містичного Львова» при попередній оплаті – 75 грн, безпосередньо перед початком – 95 грн.

Виставка 10 000 «добрих» портретів львів'ян

Цими вихідними в приміщенні Львівської міської ради можна переглянути виставку світлин проекту «Добрі фото». Роль моделей зіграли близько 10 000 жителів та гостей міста, а фотографом був Сергій Талочко, нікопольский професіонал. У межах проекту учасники ініціативи отримували безкоштовний надрукований портрет, а організатори викладали фотографії на офіційному сайті та в соцмережах. Тепер переглянути світлини можуть усі охочі. Виставка триватиме до 15 листопада на останньому поверсі Львівської міської ради. Вхід вільний. 

Поетичні читання

У неділю та суботу, 29-30 жовтня у межах форуму «Багатоголосся у Львові»,  українські поети і перекладачі познайомлять львів'ян із текстами авторів, знакових для литовської та білоруської літератур.

Зарубіжних письменників представлятимуть Катерина Калитко, Олена Гусейнова, Олена Герасим’юк, Ірина Старовойт, Юрій Завадський та ін. Поетичні читання відбудуться 29 та 30 жовтня за адресою: Львів. вул. Вірменська, 35 «Дзига». Вхід вільний. Детальніше про учасників форуму «Багатоголосся у Львові» читайте за посиланням.

Кіно: перший вітчизняний мульт світового масштабу

Ті, хто ще не бачив перший український анімаційний фільм – «Микита Кожум’яка» – можуть переглянути його на цих вихідних. Мультпродовження народної казки показують у кінотеатрах «Планета Кіно / King Cross» о 10:00, 13:50, 17:35; «Планета Кіно / Forum» о 10:00; у «Кінопалаці ім. Довженка» о 15:40.

Нагадаємо, 13 жовтня у широкий кінотеатральний прокат вийшов перший український повнометражний 3D-анімаційний фільм «Микита Кожум’яка». Стрічка належить українській анімаційній студії «Panama Grand Prix».  Режисером є Манук Депоян, а продюсером – Дмитро Белінський. 

«Lviv Fashion Week»

У Львові триває тиждень моди. Окрім показів українських та закордонних дизайнерів, що відбудуться у приміщенні Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького, на цих вихідних відбудуться майстер-класи та лекції. У суботу:

12:00   «Бренд у сфері мод» / Лекція Надії Чуби, доцента кафедри маркетингу ЛНУ ім.Івана Франка | Art Studio Passage (вул. Заводська, 31)

15:30   «Логіка брендингу» / Майстер-клас Тетяни Жданової, власниці агенства «Brandhouse» | Art Studio Passage (вул. Заводська, 31)

17:00   «Ребрендинг та колаборації: практичні поради» / Лекція Софії Вишневської /Duna/ | Art Studio Passage (вул. Заводська, 31)

У неділю:

14:30   «Бізнес-моделі у fashion-індустрії» / Воркшоп Олени Підопригори, керівника бізнес напрямку Impact Hub Odessa | Art Studio Passage (вул. Заводська, 31)

16:00   «Найуспішніший бренд - бути собою. Самопрезентація та створення іміджу через Instagram / Лекція lifestyle-блогера Леоніда Мартинчика | Art Studio Passage (вул. Заводська, 31)

Запрошення на покази 28-30 жовтня в Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького можна придбати онлайн на gastroli.ua (вартість 300 – 700 грн). Дізнатися про умови участі у майстер-класах варто за тел.: 0937465273.

Опублікувала Людмила Рубцова


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!