Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4153 0
Львів'ян цими вихідними, 12-13 листопада, чекає насичена програма різноманітних заходів. Окрім Фестивалю Свічок та «Ночі у Львові», у місті відбудуться концерти класичної та народної музики, кінопоказ «100 фільмів за 100 хвилин», спортивні змагання з велоспорту й бойового самбо, виставки традиційного й оригінального мистецтва. Пропонуємо перелік заходів, що не дозволить пропустити найцікавіше.

Театр

Відвідати з юними поціновувачами театрального мистецтва цими вихідними можна 2 вистави. Постановка «По щучому велінню» – за мотивами відомої казки – відбудеться у суботу в Львівському театрі ляльок (пл. Данила Галицького, 1). Вартість квитка – 20 грн.

Для малят цікавою може стати вистава «Колобок» від Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6). Класичну казку перенесли в атмосферу вишуканої європейської пекарні, де на фоні аромату свіжоспечених пряників звучить неперевершена музика Йозефа Гайдна. Початок: о 12:00, 14:00, 16:00. Квиток коштує 30 грн.

Дорослі ж можуть завітати 12-го листопада до Оперного театру на комічну оперу «Безумний день, або Весілля Фігаро» в оригінальній постановці та трактуванні львівських митців. Виконуватимуть її італійською мовою з українськими субтитрами. За сюжетом, покоївка та камердинер графа готуються до весілля й борються з різноманітними труднощами, які їм завдає господар. Початок – о 18:00. Вартість квитків – 50-300 грн.

Також дорослим театралам до смаку буде комедія «Том, Дік, Гаррі» від театру «Воскресіння». Історію молодих людей, які влаштовуючи щасливе життя та шукаючи гроші потрапляють в надзвичайно комедійні ситуації, що не залишать глядача ні на хвилину без посмішки на обличчі, покажуть 12-го та 13-го листопада адресою: пл. ген. Григоренка 5. Початок о 18:00. Вхід коштує 50-70 грн.

Концерти

12-го листопада у «Дзизі» (Вірменська, 35) відбудеться концерт «Музичні колаборації», у якому слухачі почують унікальне поєднання української, ромської та кримськотатарської музики у виконанні найкращих польських та вітчизняних фолькмузикантів. Початок – 18:30. Вхід вільний.

Поціновувачів класичної музики запрошують одразу на 2 заходи: вечір музики Йоганна Себастьяна Баха під акомпанемент органу та флейти, що відбудеться 12-го листопада о 22:00 у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7; вартість квитка – 70 грн), та на концерт органної музики, що поєднає звучання вокалу, труби та органу 12-го та 13-го листопада у Музеї історії релігії (пл. Музейна, 1). Вартість квитка – 30 грн, початок о 15:00.

Також цими вихідними у Львові проводять V Міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського», що популяризує польську культуру та має в репертуарі шедеври української музики. У межах заходу львів’янам може бути цікава презентація опери «Манру» Яна Падеревського, що відбудеться 12-го листопада о 19:00, вартість квитка – 50-110 грн.

Кіно

Учора, 10-го листопада у прокат вийшов український фільм "Гніздо Горлиці", що на прикладі звичайної родини з Буковини розповідає про проблеми трудової міграції. Як і події стрічки, зйомки проходили в Чернівецькій області та Італії. Переглянути драму можна у трьох кінотеатрах: «Планета Кіно / King Cross», «Планета Кіно / Forum» та «Кінопалац».

У суботу та неділю мешканці міста можуть завітати на всеукраїнський фестиваль однохвилиного кіно з усього світу — «100 фільмів за 100 хвилин 2016». Організатори наголошують, що це  кінопоказ повноцінних фільмів, кожен з яких апелює до глядача та розповідає історії, які, здавалось би, неможливо вкласти в одну хвилину. Програма показів всі дні однакова, а відбудуться вони у кінопалаці «Копернік» (вул. Коперніка, 9). Квитки коштують 50-100 грн.

Для маленьких кіноманів проведуть показ мультфільму «Історія іграшок 2» у Львівському кіноцентрі «Сокіл» (вул. Володимира Великого, 14а). Подивитися мульт в українському дубляжі можна 12-го листопада о 15:00 та 13-го листопада о 13:30. Вартість заходу – 30 грн.

Фестивалі

11-13 листопада у Львові вже втретє відбудеться Фестиваль Свічок, усі заходи якого будуть проходити на площі біля Домініканського собору. У суботу та неділю львів'ян запрошують на майстер-класи з різьблення свічок (130 грн/ос), зі створення та занурення свічок (100 грн/ос.), із занурення свічок (15 – 30 грн/ос.) та інші заходи. Переглянути програму Фестивалю можна тут. 

Також цими вихідними у місті продовжує роботу фестиваль "Ніч у Львові", у межах якого з 18:00 у різних локаціях відбуваються вистави, екскурсії, майстер-класи, концерти тощо. Крім того, свої двері відкривають зазвичай зачинені підземелля, музеї, кав'ярні. Вибрати подію на свій смак з переліку заходів можна тут.

Спортивні заходи

Львів’ян запрошують взяти участь або стати глядачем Відкритого кубку з аматорського велоспорту «Відкритий ровер». Змагання відбудуться 12-13 листопада у Стрийському парку, з 12-ї до 16-ї години. Стартують спортсмени від ЛКП «Зелений Львів» (вул. Самчука, 8).

Також цими вихідними у Львові відбувається Відкритий Кубок зі спортивного та бойового самбо «Sambo - Fair Play Lviv open сup 2016». Поспостерігати за майстрами бойового мистецтва та повболівати за учасників запрошують усіх охочих у суботу з 9:00 до 20:00 і в неділю з 9:00 до 19:00. Змагання будуть у навчально-спортивній базі літніх видів спорту на стадіоні СКА (вул. Клепарівська, 39а). Вхід вільний.

Виставки

Львів’ян запрошують встигнути переглянути виставку живопису Наталі Бартків «Вічний сад», що скоро закривається. У картинах мисткині поєднано оригінальність і традицію, фольклорний склад мислення. Пересвідчитись у цьому можна, завітавши до галереї сучасного мистецтва «Зелена канапа» (Вірменська, 7). Вхід вільний.

Цього тижня у Львові відкрили ще одну оригінальну виставку Богдана Кухарського «Пошук першоелементів». Сучасне мистецтво поєднало математику, діаграми, філософію та графіку. Подивитися, що з того вийшло можна у галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (Вірменська, 7). Вхід вільний.

Також поціновувачі мистецтва можуть насолодитися малярством львівського автора Henyk, виставку якого нещодавно відкрили у «Дзизі» (Вірменська, 35). Майстер відомий оригінальним підходом до картин так їх назв. Наприклад:  День – білий, Ніч – чорний, Дорога – сірий, День + ніч = сірий. Познайомитися з унікальним мистецтвом можна безкоштовно.

Нагадаємо, 11-13 листопада у зв'язку з проведенням фестивалю «Ніч у Львові» деякі маршрутки та електротранспорт продовжать свій рух до 24-ї години. 

Підготувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!