Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4984 0
26 та 27 листопада у Львові пройде перший фестиваль мейкерства, благодійний фестиваль «Червоні носики», а також відбудеться чимало театральних та кіноновинок. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних подій на вихідні.
фото: feel-tour.in.ua

фото: feel-tour.in.ua

IV фестиваль добра «Червоні носики»

27-го листопада у Львівському палаці мистецтв із 11:00 до 18:00 триватиме благодійний фестиваль. На гостей чекають майстер-класи (ліплення з глини, виготовлення брелоків та значків, малювання героїв коміксів, флористика, розфарбовування пряників, прикраси з фетру та багато ін. ), квести, ігровий майданчик (кубиковий футбол, настільні ігри, конструктори Lego), галявина для малят, територія спорту і танцю, студія краси, територія розвитку та відпочинку для батьків, клоуни, аніматори. А з 17:0 до 18:00 заплановані показові сучасні і латиноамериканські танці.

Фестиваль «Червоні носики» збирає кошти на Концептуальне оновлення відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії у дитячій лікарні у Львові на Дністерській (Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр).

Рекомендована благодійна пожертва за участь: 100 грн для однієї дитини, 150 грн – для двох дітей з однієї сім’ї.

Lviv Mini Maker Faire

26 листопада із 13:00 до 18:00 пройде перший фестиваль мейкерства у Львові. Подія об'єднає локальних мейкерів, винахідників, митців, бізнесменів, освітян та журналістів, які зацікавлені в сталому розвитку стартапів і ініціативних платформ в соціально-культурному спектрі.

Згідно зі стандартами Maker Faire — світового руху мейкерів — захід пройде у форматі Show&Tell тобто «Покажи і розкажи». У першому Lviv Mini Maker Faire візьмуть участь понад 50 проектів, котрі отримують унікальну можливість гуртом презентувати свої доробки  — від ідей мобільних додатків до інноваційних моделей робототехніки.

Фестиваль є продовженням популяризації глобальної течії мейкер-культури в Україні. Задум проекту полягає в презентації свіжих ініціатив локальних виробників та креативності міста в цілому. Таким чином, головною метою заходу є промоція українського мейкерства та забезпечення українському споживачеві умов для ближчого контакту з фактичним виробником.

Вартість вхідного квитка на фестиваль: 50 грн для дорослих, 25 грн для студентів. Діти до 7 років – безкоштовно.

Локація: вул.Козельницька, 2а.

Театр

26 листопада о 19:00 у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6) відбудеться прем’єра «Ось та Ась». За мотивами думи-казки С. Васильченка. Автор задуму – Надія Крат. Вартість квитка: 50 грн.

А у Першому Українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11) 26 листопада о 18:00 покажуть виставу «Зерносховище». П’єса Наталії Ворожбит «Зерносховище» – наглядноє пособіє для куркульскіх пособніков на 2 дії. Дія розгортається на тлі найбільшої трагедії української історії XX століття, коли звичайні, життєві речі, як-от заздрість і релігійність, кохання і зрада, прагнення щастя набувають іншого морального виміру, а іронія долі не оминає нікого. Вистава «Зерносховище» — це один із способів пам’ятати, розуміти та переосмислювати нашу історію. Вартість квитка: 25-50 грн.

У неділю ж о 19:00 у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) ставитимуть «…п’єсу Шекспіра «12 ніч», зіграну акторами далекої від Англії країни, що і не знали ніколи слів Шекспіра…».

«Це буде одна дуже стара історія. Ви знаєте що всі справжні історії дуже старі. І всі справжні нові – це завжди старі, дуже старі. Ті хто їх розказують – змінюють імена, героїв країни, де вони відбувалися. Іноді їм здається що це вони, вони перші розказали про кохання щось таке, чого світ до них не знав», – йдеться в описі до вистави. Вартість квитка: 90-100 грн.

Для дітей Інтерактивний музей «Таємна аптека»  традиційно пропонує лялькову виставу «Чарівні ліки або Чому кіт не з’їв мишку», яку покажуть в окремій підземній кімнаті інтерактивного музею – «таємній лабораторії». Також відвідувачам продемонструють алхімічні досліди і фокуси. До створення вистави долучилися учасники майстерні «Мистецький простір»: режисер Уляна Мороз, художник ляльок Ельвіра Босович.

Вистава відбудеться 27 листопада (неділя) о 12 годині.
Адреса: м. Львів, пл. Соборна, 1. Запис за телефоном: (067) 370 56 98 (з 9:30 до 20:00) Вартість квитка: 25 грн з особи.

Музика

26 листопада о 17:00 у Будинку органної та камерної музики (вул. Бандери, 8) відбудеться концерт «Популярна класика». У програмі – твори Й.С.Баха, Ф.Мендельсона, В.Белліні. Виконують: з.а.України Ірина Маковецька (сопрано), Надія Величко (орган). Вартість квитка: 40 грн.

Також 26 листопада о 18:00 у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7) буде концерт «Пам’яті жертв Голодомору». Виконають твори німецького композитора Густава Малера. Диригуватиме на концерті Теодор Кучак, американський маестро українського походження з величезним досвідом на сцені. В його творчій біографії – головування в оркестрах в Австралії, Південній Африці, Фінляндії, Естонії, Чехії та Україні. Нині він – музичний директор і диригент Філармонійного оркестру Фресно і камерного оркестру Рено, директор оркестрової школи музичного фестивалю у Кенті, художній керівник Фестивалю камерної музики Невади (США). Вартість квитків: 50 – 250 грн.

27 листопада о 19:00 у Театральному центр «Слово і голос» (вул. Городоцька, 38) пройде концерт «Романтичні скрипкові дуети». В останню неділю листопада звучатиме віртуозна, салонна, чуттєва музика – у програмі 2 скрипкових дуети: Людвіґ Шпор – великий концертний дует і Шарль Беріо – duo concertante №3. Виконавці: Роман Гратила і Дарія Чистякова.. Вартість квитка: 50 грн.

Кіно

Із 26 до 29 листопада у Львівському кіноцентрі на вулиці Володимира Великого, 14а триває фестиваль короткометражного кіно про подорожі Travel Days, який вмістив в себе надихаючі історії з усього світу про людей, які кожен день живуть своєю мрією, іноді йдучи на відверті авантюри, аби подорож тривала.

У програму увійшло 9 короткометражних робіт. Фільми транслюються мовою оригіналу (англійська) з українськими субтитрами. Сеанси: 19:00. Вартість квитка: 30 грн.

А у кінотеатрі «Кінопалац ім. Довженка» (просп. Червоної Калини, 81) 27 листопада о 17:00 пройде фестиваль «Львівські Імпро Фестини».  Учасники львівських команд SerYozno, Пан Коцик та QuantyRanty об’єднаються, щоб познайомити глядачів з різними формами імпро, а на завершення проведуть батл за титул найвправнішого імпровізатора. Сторітелінг, Музичний блок та Довгі форми імпро будуть до смаку навіть найвибагливішим глядачам.

Рушійною силою всього, що відбуватиметься на сцені, будуть саме глядачі: розповівши свою історію або загадавши незвичне місце дії глядач режисеруватиме дійства. Вартість квитків: 75 грн.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!