Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2912 0
Цими вихідними, 10-11 грудня, у Львові відбудеться чимало подій на будь-який смак. Мешканці та гості міста зможуть завітати до театрів, послухати джазові виступи закордонних виконавців та відпочити в компанії відомих українських гуртів. Для маленьких львів'ян пропонують святкові майстер-класи та нові вистави. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних подій на вихідні.
фото: eastbook.eu

фото: eastbook.eu

Фестивалі

Завершує роботу XVІ міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez» , який поєднав 16 міст України та Польщі. У суботу, 10 грудня, у Львівській філармонії (вул. Чайковського, 7) виступатимуть о 19:00 Karasiewicz Power Set (POL) та о 21:00 REDNAXELA (USA-CAN-DEU-BEL). У неділю, 11 грудня, тут гратимуть о 19:00 Dzyga Jazz Quintet (UKR) та о 21:00 KEN VANDERMARK - MARK TOKAR - KLAUS KUGEL  (USA- UKR -DEU).

Триває літфест «Місто, що надихає», присвячений річниці звання «Місто літературне ЮНЕСКО», яке носить Львів. У межах заходу одночасно працюють «Територія натхнення» (літературний майданчик), «Територія креативного мислення» (дискусійні майданчики, освітні ініціативи та презентація додаткових грантових та логістичних можливостей)«Територія драматургії» ( вистави різного стилю від міських колективів), «Територія гри в літературу» (дитячий майданчик). Завершиться вечір масштабним концертом. Фестиваль проводять 10-го грудня за адресою: вулиця Кушевича, 1. Вхід – вільний. На майстер-класи організатори просять попередньо зареєструватися. Детальну програму на сьогодні можна знайти ТУТ.

Читайте також: Новий рік та Різдво у Львові: топ-5 локацій зимового міста

10-го грудня також відбудеться благодійний туристичний фестиваль «Travel fest». Організатори обіцяють «6 годин спілкування з відомими мандрівниками, які ділитимуться досвідом щодо того, як отримати насолоду від подорожі, витративши на це мінімальну кількість грошей». 8 мандрівників серед яких: київський дитячий супергерой Вова Клєвер, автор блогу «Тут був я» Маріан Стрільців, юний Магеллан Ігор Сирота, радитимуть, як спланувати поїздку, зекономити на організації. Захід проведуть в трапезній Українського католицького університету (вул. Козельницька, 2а). Вартість квитка – 50 грн, зібрані кошти передадуть на лікування онкохворих дітей. Програму можна переглянути за посиланням.

Різдвяний ярмарок

Сьогодні, 10-го грудня у центрі відкриють Різдвяний ярмарок, який працюватиме до 20-го січня. Тут традиційно діятимуть різні ятки з їжею, подарунками, книжками тощо, проводитимуть інтерактивні майстер-класи.

Читайте також: 7 локацій у Львові, де можна зустріти Святого Миколая

Музика

Із музичним Каменярем можна познайомитися на концерті «Франко без порохів», що відбудеться у Міському палаці культури ім Гната Хоткевича 10-го грудня о 20:00. У програмі – «ПашКо BAND», «Абу-Касимові Капці», «Гич Оркестр». Вхід – вільний.

Майстер-класи

Святкові майстер-класи з виготовлення новорічного декору проводитимуть щосуботи (з 16:00 до 18:00) та щонеділі (з 14:00 до 16:00) у «King Cross Leopolis» (с. Сокільники, вул. Стрийська, 30). 10-11 грудня можна спробувати зробити різдвяний вінок зі стрічок, новорічну декоративну зірку, іграшки з фетру.

«Смачну годівничку для пташки» виготовлятимуть 10-го грудня у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а). Створити з дітками щось корисне, поспілкуватися з досвідченим орнітологом можна з 10 до 13-ї години. Вартість: 60 грн для дитини, 85 грн для дорослого, 180 грн для дорослого і 2-х дітей.

11-го грудня можна долучитися до Кулінарної школи: готуватимуть вегетаріанські котлети з нутом, та суп з сочевиці, томатів та кокосового молока. Взяти участь у майстер-класі можна з 11:00 до 13:00, попередньо зареєструвавшись за посиланням. Вартість – 50-60 грн.

Кіно

Із 8-го грудня у Львові – прем’єра історичної драми «Моя бабуся Фані Каплан» режисерки Олени Дем’яненко. Стрічка, що розкриває зворушливу історію кохання Фані Каплан, що розгортається на тлі революційних подій на початку ХХ століття, є переможцем 4-го конкурсного відбору Держкіно, була представлена на багатьох фестивалях та отримала низку нагород. Львів’яни можуть побачити історію дівчини, що здійснила замах на Леніна, 10-11 грудня: у Кінопалаці о 11:30 та 15:30 (квитки: 40-50 грн), у «Планеті кіно» («Форум») о 13:05, 19:45 та 21:45 (квитки: 95 грн), «Планеті кіно» («King Cross Leopolis») о 10:00, 14:00 та 20:15 (квитки: 60 грн).

Виставки

У Галереї сакрального мистецтва відкрили виставку «Різдво в Iconart», де представлені роботи Івана Дашка, Наталі Русецької, Арсена Берези, Остапа Лозинського, Петра Гуменюка, Ярослави Ткачук, Уляни Томкевич та ін. Переглянути твори можна щодня з 12:00 до 19:00 за адресою: вул. Вірменська, 26.

Театр

Для маленьких львів’ян підготували прем’єру - виставу «Золоте курча», що показуватимуть у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки (Городоцька, 36). Подивитися нетрадиційну історію про Курочку Рябу, у якої не розбилося яєчко, можна 10-го грудня о 12:00. Квитки коштують 40-50 грн.

Дорослі шанувальники театру можуть переглянути виставу «Божественна комедія», яку презентує Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки». На сцені на вулиці Фредра, 6 розповідатимуть історію стосунків однієї пари: від дня їх знайомства і до старості.  Початок – 10 грудня, о 19:00. Вартість квитків – 40-50 грн.

Читайте також: Де у Львові покататися на ковзанах? Три локації 

Також є останній шанс переглянути виставу «Ромео і Джульєтта» за перекладом Юрія Андруховича (вид-во «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», 2016 р.). Скористатися нагодою по-новому почути та побачити історію закоханої пари на сцені Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва у постановці заслуженого діяча мистецтв України Вадима Сікорського можна 10-го грудня о 18:00. Квитки – 25-50 грн.

11-го грудня можна прийти на оригінальну постановку театру ім. Леся Курбаса – «Ножі в курях, або Спадок мірошника». На «не драму на 1 дію» запрошують на 19:00 за адресою вул. Леся Курбаса, 3. Квитки коштують 80-100 грн.

Підготувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!