Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3375 0
Ці вихідні, 24-25 грудня, дивуватимуть львів'ян та гостей міста різноманітністю та насиченістю культурної програми. Усі охочі можуть проїхатися ретро-потягом, послухати класичну музику, взяти участь у майстер-класах, отримати натхнення на численних виставках. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних подій на вихідні.
Фото: khntusg.com.ua

Фото: khntusg.com.ua

Поїздка на ретро-потязі

Львів’яни та гості міста мають шанс проїхатись на ексклюзивному та історичному транспорті в суботу та неділю, 24-го та 25-го грудня. Ретро-поїзд вирушатиме із Головного вокзалу Львова о 12:40 і прибуватиме на ст. «Брюховичі» о 13:00. У зворотній бік зі станції «Брюховичі» потяг вирушатиме о 13:45 і прибуватиме на станцію «Львів» о 14:05. Квитки коштують 4,5 грн для дітей та 6 грн для дорослих.  А для тих, хто не матиме змоги покататися на ретро-поїзді особисто, Tvoemisto.tv підготувало атмосферний відеорепортаж з першого рейсу унікального потяга.

Майстер-класи

Дітей та дорослих запрошують спробувати себе у ролі художників та написати пейзаж пастеллю на майстер-класі майстрині Тетяни Боричок «Зимова пастель», що відбудеться 25-го грудня у Національному музеї імені Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42) о 12:00. Щоб взяти участь, необхідно сплатити 100 грн за особу та попередньо записатися за телефоном:  (032) 235-88-46.

У техніці декупаж виготовлятимуть новорічні прикраси учасники майстер-класу у CoMMuna (вул. Галицька, 1, 2-й поверх). Спробувати виготовити щось гарне для своєї ялинки, не відходячи далеко від центру міста, можна за 120 грн. Розпочнеться майстер-клас о 15:00 25-го грудня.

Безкоштовні майстер-класи для маленьких львів’ян проводитимуть 25-го грудня у ТРЦ King Kross Leopolis. Поки батьки займатимуться святковим шопінгом, діти можуть виготовити різдвяні прикраси, повчити англійську тощо. Проводитимуть заходи з 14:00 до 16:00.

Читайте також: Новий рік та Різдво у Львові: ТОП-5 локацій зимового міста

Музика

У суботу, 24-го грудня, поціновувачів класики кличуть на фортепіанний концерт «Барокова різдвяна музика», який гратиме Павло Гречка у кав’ярні-галереї «Штука». Розпочнеться захід о 19:00, вхід –вільний.

Львів’ян запрошують на різдвяний вечір з «Київ тріо», на якому піаніст, скрипаль та віолончелістка виконуватимуть класичну музику, а саме твори відомих композиторів - Людвіга ван Бетховена та Сергія Рахманінова. Послухати віртуозів можна буде 25-го грудня у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7). Розпочнеться захід о 18:00, квитки коштуватимуть 50-110 грн.

Традиційно, у Львові відбудеться концерт органної музики, у якому звучить автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля. У програмі: твори Йоганна Себастьяна Баха, Томазо Альбіноні, Франца Петера Шуберта, Жоржа Бізе, Джуліо Каччіні та сучасна музика. Послухати унікальний інструмент та класичну музику запрошують 24-го та 25-го грудня о 15:00. Відбуватиметься концерт у Музеї релігії (пл. Музейна, 1), а вхід коштуватиме 15 гривень.

Читайте також: Львів’ян запрошують відсвяткувати римо-католицьке Різдво. Програма

Виставки

У центрі продовжує працювати Будинок крижаних скульптур, у якому відвідувачі можуть побачити улюблених героїв мультфільмів, які з криги вирізали львівські майстри. Є шанс сфотографуватися зі свинкою Пеппою, пандою Кунг-фу, Смурфеткою та іншими персонажами. Будинок знаходиться на північній стороні площі Ринок (поблизу катка) і відчинений щодня з 10:00 до 22:00. Завітати всередину можна за 10 грн.

До 26-го грудня у Львові триватиме благодійна виставка «Вишиті мрії», на якій представляють та продають сувеніри, змайстровані руками дітей, що постраждали внаслідок війни на Сході України. Отримані кошти передаватимуть дітям для подальшого вдосконалення творчих навичок та лікування. Як повідомив Tvoemisto.tv  Максим Потапчук, ініціатор проекту, будиночок із дитячими виробами розміщуватиметься на площі Ринок. Знайти його буде найлегше за банером, який вивісять на ньому.

Учора, 23-го грудня, у Львові відкрили виставку живопису та графіки Павла Ковжуна – відомого українського графіка, маляра, мистецького критика, журналіста, редактора, мистецького новатора. Експонати взяли з фондів музеїв, бібліотек та приватних колекцій. Долучитися до прекрасного можна щодня, з 10:00 до 17:00. Виставка знаходиться у Національному музеї імені Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20). Ціна квитків: 15 грн, пільговий – 8 грн.

Нещодавно запрацювала і фотовиставка робіт Володимира Песляка «За перевалом перевал», присвячена 70-літтю відомого львівського журналіста й фотографа. На експозиції представлено частина творчого доробку митця -  40 світлин, присвячених темі Карпат, які надихали його протягом життя. Переглянути фотографії можна у культурно-мистецькому центрі Львівського палацу мистецтв (вул.Коперника, 17). Квитки коштують до 25 грн.

Безкоштовно подивитися виставку екзотичних тварин «MasterZoo» пропонують у ТРЦ «Victoria Gardens». Відвідувачів обіцяють познайомити з незвичними істотами та дати потримати їх на руках. Побачити  екзотичних тварин можна щодня, з 13:00 до 19:00 за адресою: вул. Кульпарківська, 226а. Вхід – вільний.

Цирк

До зимових свят готуються і у Львівському державному цирку: тут показуватимуть «Новорічну карусель». У програмі – виступи з дресированими тваринами, шоу-балет, трюки акробатів та повітряних гімнастів тощо. Відвідати захід можна 24-го та 25-го грудня о 12:00 та 16:00. Вхід – 50-200 грн.

Театр

На прем’єру запрошує і дорослих, і дітей Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки. Тут підготували унікальний сімейний мюзикл «Зачарована принцеса». Переглянути новинку можна 25-го грудня, о 15:00 за адресою вул. Городоцька, 36. Вартість квитків: 30-60 грн.

Для дорослих театр ім. Лесі Українки покаже дещо своєрідну за жанром виставу «Баба», у якій оповідають про сім’ю, що мешкає у Чорнобильській зоні відчуження та бабу Прісю, яка головує в родині. Оцінити унікальність п’єси можна буде сьогодні, 24-го грудня, о 19:00. Квитки коштують 50-100 грн.

У суботу, 24-го грудня, також продовжуватимуть грати виставу для дорослих у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки». Переглянути «Ось та Ась» запрошують о 19:00. Вартість квитків – 100 грн.

Знову дивуватиме глядачів театр ім. Лесі Курбаса. Тут до перегляду пропонують виставу «Лісова пісня», яка складатиметься з 3-х коляд, у яких використані пісні фольклорних гуртів «Кросна», «Божичі», «Древо».  Подивитися ще один варіант п’єси Лесі Українки можна 25-го грудня о 19:00. Квитки коштуватимуть 80-100 грн.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!