Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

5856 0
Цими вихідними львів’ян та гостей міста своїми виставами потішить театр «Воскресіння», на площі Ринок уперше пройде новорічна вечірка, а з балконів Ратуші лунатиме джаз. Пропонуємо огляд культурних подій на вихідні 31 грудня та 1-2 січня.
фото:  technotourservice.com

фото: technotourservice.com

Духовність

31-го грудня о 21:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбудеться подячна Божественна Літургія за прожитий 2016 рік.

1 січня 2017 року, у Всесвітній День Миру, львів’ян і гостей міста запрошують на спільну молитву за мир до Архикатедрального Собору святого Юра. Зокрема, о 16 годині відбудеться Вечірня, на завершення якої зі Святилища буде винесено Вифлеємський вогонь Миру. Відтак, на площі перед пам’ятником Праведному Митрополиту Андрею прочитають молитву «Нехай утихне буря війни». Про це повідомляють у прес-службі міськради. «На завершення ангел Святоюрської гори відчинить браму Собору, щоб впустити Пресвяту Родину до ясел, де має спочити новонароджений Христос», – анонсують дійство організатори.

Театр

На новорічно-різдвяні свята театр «Воскресіння» показуватиме виставу «Коли ангели спускаються на землю», де продемонструє вогняне та лазерне шоу.

«З вежі Львівської Ратуші в дворик Ратуші спустяться ангели, де оживе Різдвяна коляда з різними сценічними атрибутами. Атмосфера буде панувати різдвяна і гарна. Будуть задоволені не лише туристи, а й мешканці нашого міста. Щиро всіх запрошуємо», – зазначають в театрі «Воскресіння». Показуватимуть шоу в дворику Львівської ратуші, триватиме воно 40 хв. Квитки коштуватимуть: дорослий – 70 грн, дитячий – 30 грн. Вистави відбудуться 31 грудня о 16:00, 17:00, 18:00.

У Львівському академічному обласному театрі ляльок (пл. Данила Галицького, 1) 31 грудня о 12:00, 14:00 та 16:00 відбудеться «Новорічне театралізоване свято». Зустріч з Дідом Морозом, Снігуронькою, забава у святковому колі та перегляд лялькової вистави – це неповний перелік заходів на Новорічному театралізованому святі. Вартість: 40 грн.

31 грудня о 12:00 у рамках проекту «Театр у кіно» у Львові покажуть виставу «Гамлет: Камбербетч». Це п'єса Ніка Діра за мотивами роману Мері Шеллі з Бенедиктом Камбербетчем і Джонні Лі Міллером у головних ролях. Доктор Віктор Франкенштейн вдихає життя в тіло, створене з частин різних померлих людей. Однак, охоплений жахом від потворності свого творіння, він кидає його напризволяще. Самотня, потворна, по-дитячому безневинна істота чекає від світу довіри і любові, але всюди стикається зі злістю, жорстокістю і ненавистю. Остаточно зневірившись, вона клянеться розшукати свого творця і помститися йому.

Сеанс відбудеться у кінотеатрі «Multiplex / Victoria Gardens» (вул. Кульпарківська, 226а). Вартість квитків: 175/225 грн.

Новорічна ніч

Вечірка на площі Ринок. Уперше цього року львів’яни та гості міста матимуть змогу зустріти прийдешній рік разом на площі Ринок. Там із 23:00 години  31 грудня до 01:00 години 1 січня відбуватиметься святкування. Як розповіла Tvoemisto.tv арт-директорка компанії «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх,  у зазначений час працюватиме різдвяний ярмарок, музичний супровід забезпечуватиме ді-джей, який, фактично, і буде ведучим вечора. Родзинкою святкування стане 3D-мапінг на старовинних кам’яницях.

Святкування у Парку культури. Серед розваг – драйвова музика від ді-джеїв та смаколики на ярмарку. Також кожен охочий зможе взяти участь конкурсах і виграти призи. Забави у парку розпочнуться о 22:00 годині 31-го грудня і закінчаться о 03:00 годині 1-го січня.

Ніч біля головної ялинки Львова. У Новорічну ніч традиційно біля головної ялинки перед Оперним театром збираються львів’яни та гості міста, щоб спільно зустріти 2017-й. Цей рік не буде винятком і всіх, хто не знає де і з ким чекати на вогняного півня, запрошують до головної ялинки. Однак львів’ян просять не брати зі собою піротехніки, яка у місті заборонена із 2015-го року.

Кіно

Цього тижня у прокат вийшов мультик про пісенний конкурс серед тварин «Співай!». Мультфільм «Співай!» знято студією Illumination Entertainment. Уперше впродовж одного року студія випускає цілих два повнометражних мультфільми – цей і «Секрети домашніх тварин», прем'єра якого відбулася влітку 2016-го.

Також до 4 січня у кінотеатрі «Копернік» (Сеанси: 13:35) показують короткометражну збірку «Osсar Shorts 2016. Animation» – це кращі анімаційні фільми за версією найпрестижнішої кінопремії світу. Ліричне послання з майбутнього, пригоди суперкоманди богів, притча про ведмедів, жорстока батальна хроніка, космічна одіссея – це чудова п’ятірка видатних мультфільмів, номінованих на премію «Оскар».

Додамо, у Львові ще тривають покази українського фільму «Моя бабуся Фані Каплан».

Музика

1-го січня, з одного з балконів львівської Ратуші традиційно лунатимуть джазові мотиви: музиканти тішитимуть слухачів знайомими мелодіями. З 18:00, на балконі міськради Львова, що знаходиться на площі Ринок, джазовий колектив «MEDICUS» буде виконувати твори в стилях діксіленд (ритмічний, плавний джаз новоорлеанського стилю – Авт.), свінг (відрізняється особливим танцювальним ритмом із використанням барабанів та контрабасу – Авт.) та джаз-року. В репертуарі – українські колядки, зарубіжні та світові хіти в стилі діксіленд.

2 січня о 17:00 та 19:30 у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) відбудуться концерти Олександра Божика «Новорічний вечір в Опері»

Скрипаль-віртуоз Олександр Божик приготував особливу програму, залучивши до неї оркестр з рок-групою та унікальними солістами. Вперше зірковим гостем стане відома в Україні та за її межами співачка Брія Блессінг. Вартість квитків:100 - 600 грн.

Виставки

До 25 січня у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20) триває виставка живопису та графіки Павла Ковжуна. На ній представлено близько 60-ти різнопланових творів художника – килим, живопис, етюди та шкіци, а також графіка: екслібриси, запрошення, листівки, афіші, обкладинки та ілюстрації до книжок, крім того, архівні фото. Також у музеї триває виставка творів народного мистецтва ХІХ-ХХ століття, що ілюструє гуцульські різдвяні традиції, цікаві своїм колоритом та настроєвістю. Переглянути експозицію «Гуцульське Різдво» можуть усі охочі до 29-го січня.

Також до 29 січня львів’яни можуть ознайомитися із мультимедійною виставкою «Завтра буде краще» у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6). Експозиція складається з 50-ти фотографій Тадеуша Рольке, які фотограф зробив у Львові у 1990 році, а також доповнюється текстами істориків, які були свідками мінливих і непевних 90-их.

У Львівському музеї історії релігії (пл. Музейна, 1) відкрили виставку «Святий Домінік і домініканці. 800 років духовної пригоди». Переглянути її можна до 29 січня. Банерна виставка – це історія ордену протягом восьми століть і його сьогодення. Є в експозиції й речі музею: скульптури, гравюри, картини які доповнюють життя проповідників у Львові.

А в галереї Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б) до 2 січня можна ознайомитися із арт-проектом «Спін-офф». Експозицію формують живописні та графічні твори, інсталяція, медіа-арт випускників ЛНАМ, які навчались на одному курсі кафедри монументального живопису (2008-2014). Усі роботи створені вже після завершення Академії. Проект має на меті продемонструвати як трансформувалася творчість молодих художників, випускників ЛНАМ: що залишилось від здобутої мистецької освіти і чого кардинально нового вони набули.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!