Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

6327 0
У суботу та неділю, 21-22 січня, постсвятковий Львів все ж приготував для мешканців та гостей кілька сюрпризів. У місті відзначатимуть День Соборності, показуватимуть багато вистав та кінострічок, готуватимуть оригінальні виставки та майстер-класи. Знайти подію до смаку зможуть усі охочі, а Tvoemisto.tv підготувало підбірку, яка в цьому допоможе.
Фото: touristclub.kiev.ua

Фото: touristclub.kiev.ua

Фестивалі

Цього тижня у Львові завершується ХVІІІ Всеукраїнський Різдвяний фестиваль «Велика коляда». Сьогодні, 21-го січня, о 15:00 розпочнуться сольні виступи, а вже завтра проведуть заключний гала-концерт, на який запрошують всіх охочих (з 17:00). Відбуваються усі концерти в Музеї історії релігії ( пл. Музейна, 1). Вхід – вільний.

До Дня Соборності України у місті також підготували кілька заходів: міст єдності, молодіжну акцію, вшанування воїнів. У неділю, з 12:00 долучитися до події можуть усі охочі. Програму можна знайти за посиланням.

Театр

У театрі ім. Леся Курбаса імпровізуватимуть: актори ставитимуть виставу «Амнезія, або маленькі подружні злочини». Поспостерігати за майстерними вправами професіоналів на актуальну тему можна сьогодні й завтра, о 19:00. Вартість квитків: 60-200 грн.

Для малечі від 4-х років підготували дійство в театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки». Батькам та дітям буде цікавою вистава «Лелеченя і опудало», яку показуватимуть 21-го січня о 12:00 та 14:00. Казка, втілена акторами, навчить малечу товаришувати й бути відданими. Квитки коштують 35 грн.

Також цих вихідних у театрі Лесі Українки показуватимуть сімейний мюзикл «Зачарована принцеса». Відвідати його усією родиною можна сьогодні, 21-го січня, о 12:00 за адресою: Городоцька, 36. Квитки коштуватимуть 30-60 грн.

Завтра, 22-го січня, з малечею можна сходити на виставу «Теремок», яку вже багато років показують у театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки». Подивитися відому й улюблену казку пропонують о 12:00, 14:00 та 16:00. Коштуватиме це задоволення 35 грн.

Майстер-класи

У неділю, 22-го січня, усіх охочих запрошують навчитися готувати «Мексиканський суп і кесаділью». У кафе GREEN (Братів Рогатинців, 5) з 11:00 творитимуть дива. Спробувати себе в ролі шеф-кухаря можна за 50-60 грн.

Дітей запрошують релаксувати з пензликом у руках: у «Зебрі» (Кубанська, 8) проводитимуть майстер-клас з малювання для 6-9-річних. Малюнки виконуватимуть акриловими фарбами на двп 22-го січня, з 11:00 до 13:00. Коштуватиме це 120 грн (матеріали входять у вартість).

Музика

Традиційно, концерт органної музики звучатиме у Музеї історії релігії  (пл. Музейна, 1). Послухати автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля у супроводі труби та жіночого вокалу запрошують у суботу та неділю о 15:00. Квитки коштуватимуть 30 грн.

Кіно

Кількість сеансів американського мюзиклу «Ла Ла Ленд», що тріумфував на «Золотому глобусі», зменшилась. Однак встигнути переглянути музичну мелодраму, що оповідає про двох людей, які шукають себе і допомагають один одному повірити в майбутнє, можна цими вихідними. Запальні танці й зворушливі пісні тішитимуть глядачів «Планети Кіно» у «Кінг Кросі» (13:00, 18:00) та «Форумі» (17:20). Ціна квитка: від 60 до 95 грн.

Гострі відчуття можна отримати при перегляді стрічки «Кредо вбивці», знятої за мотивами відомої шестисерійної комп’ютерної гри. Блокбастер про героя, який бореться зі злом у двох часових вимірах, можна подивитися у більшості львівських кінотеатрів: «Планеті Кіно» («Forum», «King Cross»), «Кінопалаці», «Кінопалаці ім. Довженка», «Мультиплексі» («Victoria Gardens»). Сеанси та вартість квитків можна переглянути в один клік ТУТ.

З дітьми можна сходити на фільм «Автомонстри»: ні на що не схожий монстр допомагає створити хлопцеві трак, якому немає рівних по прохідності і швидкості. Посміятися, розслабитися та отримати тільки приємні емоції усією родиною можна у «Кінопалаці» (13:20), «Планеті Кіно» у «Кінг Кросі» (13:30) та «Форумі» (12:30). Вартість квитків: від 50 до 95 грн.

Виставки

У Львові відкрили оригінальну виставку живопису та скла львів’янки Ірини Дзиндри «Terravita», яка відтворює вічну стихію живої землі на живописних полотнах та скляних панно. Узагальнені пейзажі нашої планети, яка не має віку, зачіпатимуть почуття глядачів. Переконатися в цьому запрошують у «Зелену канапу» (Вірменська, 7), де виставку можна подивитися безкоштовно щодня з 12 до 19 години.

Останній тиждень у центрі працює Будинок крижаних скульптур, у якому відвідувачі можуть побачити улюблених героїв мультфільмів, яких з криги вирізали львівські майстри. Є шанс сфотографуватися зі свинкою Пеппою, пандою Кунг-фу, Смурфеткою та іншими персонажами. Будинок знаходиться на північній стороні площі Ринок (поблизу ковзанки) і відчинений щодня з 10:00 до 22:00. Завітати всередину можна за 10 грн.

Оригінальну виставку пропонують до перегляду в театрі Лесі Українки. Тут безкоштовно представляють театральних ляльок з фондів театру «І люди, і ляльки». Переглянути експозицію можна щодня за адресою вул. Городоцька, 36.

Цього тижня ще можна встигнути відвідати виставку «Гуцульське Різдво», завдяки якій можна відчути урочисту атмосферу, яка панує на Гуцульщині зимових свят. Втілили це завдяки створенню інтер’єру гуцульської хати, демонстрації народного вбрання, прикрас та оригінальних обрядових речей, що доповнювали святковий побут гуцулів. Відвідати виставку можна з 10 до 17 години у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького (проспект Свободи, 20). Вхід – 8-15 грн.

Підготувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!