Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

6653 0
Цих вихідних, 28-29 січня, Львів нагадає мешканцям і гостям, чому ми всі так його любимо. Місто, як завжди, дивуватиме: тут святкують Китайський Новий рік, облаштовують цифровий планетарій, показують старі й нові фільми, креативні й незвичні вистави, забавляють малечу, вчать новому на майстер-класах тощо. Перелік активностей, до яких можна долучитися цього вікенду, підготувало Tvoemisto.tv.
Фото: lembergtravel.com

Фото: lembergtravel.com

Святкування Китайського Нового року

Цих вихідних, 28-29 січня, у Львові продовжується фестиваль Китайського Нового року, у межах якого на площі Ринок та у двох торгово-розважальних центрах міста: ТЦ «Форум Львів» і «Вікторія Гарденс» відбуватимуться різні тематичні заходи, як от дитяча анімація, майстер-класи, показ фільмів, танцювальні та показові виступи тощо. Детальну програму, у якій будь-хто обере подію до душі, можна знайти за посиланням.

Реконструкція історичного бою

У неділю, 29 січня, у Львові відзначатимуть 99-ту річницю подвигу Героїв Крут. Відтак у парку «На валах» (вул. Винниченка) відбудеться театралізоване військово-історичне дійство «Бій за станцію Крути». Початок о 14:00, вхід – вільний.

Цифровий планетарій

До 23-го лютого мешканці міста мають змогу відвідати цифровий планетарій та сферичний кінотеатр у Львівському палаці мистецтв (Коперника, 17). «Сферичне кіно - це новий вимір: захоплюючі спецефекти та повне відчуття присутності. У прокаті – сферичні анімаційні фільми, розроблені провідною українською та міжнародними студіями. В одному ви подорожуєте Сонячною системою, в іншому спостерігаєте за космічними катастрофами, які загрожують Землі», – розповідають організатори. Відвідати кінотеатр можна щодня: з 15:00 тут щогодини показують нове кіно. Коштує квиток 50 грн. Детальніший розклад можна знайти ТУТ

Кіно

Поностальгувати запрошує кінотеатр «Сокіл»: тут сьогодні, 28-го січня, відбудеться показ фільму «Три горішки для Попелюшки». Подивитися відоме й улюблене кіно можна о 19:00 за 30 грн за адресою: вул. Володимира Великого, 14а.

Уся сім’я може відвідати довгоочікуваний мультик «Балерина», який нарешті вийшов у прокат. Мультфільм про цілеспрямовану дівчинку знятий спільно аніматорами з Франції та Канади. Для максимально правдивого відтворення сцен з танцями використовувалася техніка захоплення руху. Артисти балету Орелі Дюпон і Джеремі Белінгард виконали всі танці героїв фільму. У Львові стрічку можна переглянути у Кінопалаці, Кінотеатрі ім. Довженка, «Планеті кіно» у «Форумі» та «Кінг кросі». Сеанси є у різні години, квитки коштуватимуть від 50 до 115 грн.

Посміятися й поплакати всією родиною можна й при перегляді сімейної комедії «2+1». За сюжетом, молодий і успішний Самюель, який користується популярністю в дівчат, зовсім неочікувано залишається наодинці з донькою, чия мати тікає від нього на 8 років. З часом чоловік адаптовується й починає виховувати дівчинку самостійно, справді насолоджуючись її дитинством зовсім по-батьківськи. Подивитися стрічку можна у Кінопалаці та «Планеті кіно». Сеанси є зранку й ввечері та коштують 60-95 грн.

Виставки

Усіх шанувальників прекрасного, а особливо – плакатного мистецтва, запрошують переглянути унікальні плакати всесвітньовідомого митця Альфонса Мухи зі збірки Музею етнографії та художнього промислу, який більше сотні років не виставлявся у стінах рідного Музею. Відвідати виставку можна щодня, з 11 до 17 години за адресою: пр. Свободи, 15. Квиток коштує 10-20 грн.

Театр

З малечею можна відвідати виставу «Різдвяна зірка», яку поставив спеціально для дітей від 4-х років театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки». Долучити малечу до мистецтва можна сьогодні, 28-го січня, о 12:00 та 14:00.  Вхід – 40 грн.

Не менше емоцій може подарувати «Коза Дереза» у виконанні Львівського театру ляльок: класику тут сьогодні показуватимуть о 12:00 та 14:00. Квитки коштують 30 грн.

Насолодитися майстерним балетом та гарними костюмами можна на постановці «Лускунчика» Львівського оперного театру. Прекрасний спосіб відчути святковий посмак – відвідати різдвяний балет 29-го січня о 12:00. Вартість квитків: 40-300 грн.

Смішну трагедію «Криза» про будні звичайної людини та її стосунки з рідними й коханими презентують у театрі ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1). На виставу запрошують 29-го січня о 19:00. Вхід: 40-100 грн.

З текстами Достоєвського бавитимуться актори театру ім. Леся Курбаса. Цього тижня тут пропонують для перегляду виставу «Забави для Фауста», під час якої глядачам буде про що замислитись. Відвідати незвичайну постановку можна завтра, 29-го січня, о 19:00. Квитки коштують 60-200 грн.

Майстер-класи

У Майстерні «Цьоці Маґди» вчитимуться гончарству: з глини виготовлятимуть посуд з образами тваринок. І дітей, і дорослих запрошують на майстер-клас 28-го січня, о 12:00. Коштуватиме він 165 грн і відбуватиметься за адресою вул. Яна Жижки, 4.

Ліпити з пластиліну разом з мультиплікаторами запрошують дітей: тут на звичайному диску спробують створити пластиліновий живопис. Відбудеться майстер-клас 28-го січня о 15:00 у «Жирафі» (Менцинського, 5). Коштуватиме 120 гривень.

У неділю, 29-го січня, відбудеться безкоштовний майстер-клас із приготування суші: майстри «ЯпонаХати» розповідатимуть про секрети цієї страви. Долучитися можуть всі охочі, завітавши до атріуму «Victoria Gardens» о 15.00.

Підготувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!