Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

5173 0
Цими вихідними, 11-12-го лютого, у Львові відбудеться чимало цікавих заходів, зокрема концерт гурту «Скрябін» та ретроспектива фільмів зірки документального кіно Віталія Манського. Пропонуємо огляд культурних подій на суботу та неділю.
фото: discoverukraine.com.ua

фото: discoverukraine.com.ua

Театр

11 лютого о 18:00 у Першому театрі (вул. Гнатюка, 11) показуватимуть виставу «Небезпечна гра». «Жіноча сповідь і маніфест свободи, це історія про двох жінок – авантюрної пенсіонерки Клот та революційно налаштованої проти минулого Марго, котрі вирішують йди ва-банк і розпочинають свою ризиковану, проте захоплюючу гру із життям. На кон поставлено все – минуле, сім’я та спогади, попереду – невідоме, але таке жадане – бажання почати все з початку»,  – йдеться в описі до вистави. Вартість квитків: 25-50 грн.

Для дітей у Першому театрі 11 лютого підготували виставу «Beautiful Карпати». Сеанс о 12:00. Жанр вистави визначений режисером – вивчаємо англійську разом, тож батьки та діти зможуть провести казковий урок у театрі, разом вивчити нові слова, а також зрозуміють для чого потрібне вивчення мов не лише у повсякденному житті, а й в Карпатах. Вистава для дітей віком від 4 років. Вартість: 30 грн.

У Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6) 11 лютого о 19:00 покажуть виставу «Ось та Ась» за мотивами думи-казки С. Васильченка. Автор задуму – Надія Крат. Вистава для дорослих. Вартість: 60 грн.

11 та 12 лютого о 18:00 у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) відбуватиметься музична мелодрама «Розбите серце», поставлена за мотивами п’єси видатного українського драматурга Михайла Старицького. Події вистави переносять глядача у бурхливий студентський Львів на початку 20-х років XIX століття. Молоде студентське життя надзвичайно бурхливе, як сама по собі молодість, яка дуже швидко відходить, забираючи з собою міражі, мрії, в більшості нездійснені, молодих людей. Вистава за жанром – мелодрама, в якій ви почуєте багато батярських пісень 20-х років Львова. Динамічний сюжет любовної історії Теклі та Кості заставляє переживати та відстоювати їхні почуття, що пробиваються через шквал неадекватних ситуацій, які їм виносить саме життя. Вартість квитків: 100 грн.

У Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 11 лютого о 18:00 відбудеться опера «Чарівна флейта». Її сюжет Шиканедер почерпнув з казки К. Віланда «Лулу», з доповненням з його ж казок «Лабіринт» і «Розумні хлопці». Лібрето було присвячено Ігнаци фон Борну, який помер незадовго до написання опери. Вартість квитків: 50-300 грн.

Музика

11 лютого о 17:00 у Будинку органної та камерної музики (вул. Бандери, 8) заплановано концерт «Вечір органної музики». «Львів здавна мав славу одного з центрів органної музики. Вперше про орган у Львові згадується у 1409 році, коли цей інструмент встановлювали у Кафедральному соборі. На початку XX ст. у Львові було близько 50 органів роботи відомих німецьких, чеських та місцевих майстрів», – йдеться в описі події. Виконує: Олена Мацелюх (орган). У програмі твори Йоганна Себастьяна Баха, Богдана Котюка, Каміля Сен-Санса, Ференца Ліста. Вартість квитка: 40 грн.

11 лютого о 19:00 у !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) пройде концерт гурту «Скрябін» з програмою «Я сховаю тебе до себе в серце». На концерті прозвучать як відомі пісні «Мовчати», «Старі фотографії», «Люди як кораблі», так і композиції із ранньої творчості гурту «Скрябін». Зустріч буде по-справжньому особливою, наповненою неочікуваними хітами та сюрпризами. Вартість квитків: 150-400 грн.

12 лютого о 18:00 у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7) пройде святковий гала-концерт «У звуках про любов!». У програмі арії, дуети, ансамблі, хореографічні сцени з опер П’єтро Масканьї, Джакомо Пуччіні, Жоржа Бізе, Антоніна Дворжака, Джузеппе Верді, Станіслава Монюшка, Жака Оффенбаха, а також хореографічні мініатюри на музику Жуля Массне, Астора Пяццолли, Каміля Сен-Санса. Вартість квитків: 50-100 грн.

12 лютого о 19:00 у клубі «Picasso» (вул. Зелена, 88) відбудеться концерт гурту Rock-H «Найкраще про любов» приурочений до Дня усіх закоханих. Вартість квитків: 150-400 грн.

Кіно

На вихідних, 11 та 12 лютого, у Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) триватиме ретроспектива фільмів зірки документального кіно Віталія Манського, що походить зі Львова. Глядачам покажуть ключові роботи з фільмографії видатного режисера: «Наша Батьківщина» та «У променях сонця».

Ретроспектива пов’язана з візитом Манського на «малу Батьківщину», під час якого режисер представив свій новий фільм «Рідні». Покази у «Кіноцентрі» — непересічна можливість заглибитись у світ легендарного документаліста. Від польоту в космос Юрія Гагаріна до пошуків своїх львівських однокласників — прискіпливе око режисера переосмислює поворотні події в історії через долі його героїв та героїнь.

Стрічка «Наша Батьківщина» (2005) – ще один, поряд із «Рідними», «львівський» фільм режисера. Це його подорож у пошуках своїх однокласників з 52-ї львівської школи. У Львові мешкає лише кілька з них, а решту доводиться шукати по всьому світі.

«У променях сонця» (2015) – фестивальний хіт минулого року. Стрічка про життя восьмирічної школярки Зін Мі у столиці Північної Кореї Пхеньяні, знята Віталієм Манським за сценарієм, який написали північнокорейські товариші. Фільм відкривав фестиваль Docudays UA 2016 року.

Покази у Львівському кіноцентрі:

11 лютого, 17:00 — «Наша Батьківщина»

12 лютого, 17:00 — «У променях сонця»

Вартість квитків: 40 грн.

Додамо, у Львові тривають покази фільму «Рідні», відбулась 29-го січня за участі режисера, а з 2-го лютого стрічка йде в прокаті.

Виставки

До 19 лютого у мистецькій галереї «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7) триває виставка художника-емальєра Олексія Коваля «Зустріч». На виставці представлені нові твори майстра із серій «Україна», «Пейзаж», «Натюрморти» у техніках гарячої емалі, а також не бачені досі у Львові кольорові офорти художника. Його картини емаллю називають кодом нації, квінтесенцією усього, що ви бачили чи знаєте про Україну, природу, подорожі, життя. Особливо привабливою є надзвичайна довговічність живопису із емалі. Скільки б століть не минуло ці картини не зміняться. Тому й теми для творів Олексій обирає позачасові.

До 28 лютого у Музеї етнографії та художнього промислу (просп. Свободи, 15) триває виставка плакатів Альфонса Мухи. Перлина експозиції – плакат розміром 210х300 см «Глибоке вшанування від Нестле» зі збірки Музею, присвячений ювілею коронації Британської королеви Вікторії, який не експонувався понад 100 років, а у 2016 році був реставрований коштом компанії Nestlé для представлення шедевру на виставці «Ефемероїди», що тривала в Києві в «Мистецькому Арсеналі» протягом листопада 2016 року. Крім цього монументального твору глядачі зможуть побачити інші плакати Альфонса Мухи й не тільки.

До 28 лютого у кав’ярня «Штука» (вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної)) триває виставка батику Олени Королюк «Зима на шовку». На білосніжному переливчастому шовку оживають справжнісінькі ангели, загадкові істоти, персонажі з картин Аверкампа та Брейгеля, які лиш на перший погляд здаються звичайними перехожими з вулиці. 

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!