Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2791 0
Цими вихідними, 18-19-го лютого, львів’яни мають змогу переглянути неординарні фільми, відвідати оригінальні виставки та провести вікенд театрально. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних подій на вихідні.
Фото: eDreams.com

Фото: eDreams.com

Театр

18-го лютого о 12:00 та 14:00 Львівський академічний обласний театр ляльок (пл. Данила Галицького, 1) запрошує на виставу «Алі-Баба і розбійники». Барвиста музична історія про добро і зло, зраду і помсту, щедрість і зажерливість, а головне – про кохання, здатне перемогти бідність, підступність, жорстокість.Вартість квитків – від 40 грн. Придбати їх можна у касі театру.

В суботу, 18-го лютого, о 18:00 Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької кличе на драматичну притчу «Безодня». Життя має два шляхи і лише від нас залежить, який з них ми виберемо. Перед очима постануть дві сім’ї – такі різні та однакові. Їх зіштовхує доля, для того, щоб вони навчились один в одного руйнувати стіни і йти на зустріч. Двомовне середовище диктує не тільки правила, але й ставить кліше. Режисер намагається відшукати людяність за призмою болю та відчаю, відкрити любов до ближнього, до ворога, щоб у фіналі назвати його братом чи сестрою.Тривалість – 02:40. Вартість квитків – 50-80 грн.

Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6) 18-го лютого о 19:00 запрошує на «Божественну комедію». Божественна комедія про божественне кохання. Щирі почуття, чисті емоції: чи зможе все це передати лялька в руках лялькаря? Вистава театру ляльок для дорослих. Вартість квитків – 60 грн. 

18-19-го лютого о 18:00 Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) пропонує до перегляду виставу «Ніч для жінок». Шестеро безробітних друзів зневірилися в тому, що можуть знайти роботу, – закрився єдиний роботодавець міста – металургійний комбінат. Оголошення в газеті інформує про те, що за вхід в бар, де показують чоловічий стриптиз, кожна дама має викласти 200 доларів. Шалена ідея приходить миттєво… На очах здивованої публіки «робітники від верстату» перетворюються на «аполлонів від стриптизу». П’єса розповідає про життя простих британських робітників – шахтарів та металургів, причому в досить неприкрашеному вигляді. Герої постановки багато п’ють, говорять про жінок та вживають нецензурну лексику. Втім, особливо вульгарні вислови режисер забрав. Вартість – 100 грн.

На оперу «Страшний двір» 18-го лютого о 18:00 запрошує Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28). Опера С. Монюшко на 4 дії, лібретто: Я. Хенціньский. В руїнах старої корчми бенкетують з приводу закінчення бойового походу рицарі панцирного війська. Прощаючись із товаришами по зброї, молоді рицарі, брати Стефан і Збігнєв, присягаються ніколи не одружуватись, щоб, коли покличе край, поспішити на його захист. Опера виконується польською мовою з українськими субтитрами. Вартість квитків –  50-300 грн.

Музика

18-го лютого о 20:00 арт-кав’ярня «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35) кличе на «Молодий джаз» в «Дзизі». Джем молодих музикантів, нового джазового поління, які сьогодні творять інтелектуальне музичне середовище Львова і представлятимуть львівський джаз в Україні і світі. Вхід вільний

Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8) 18-го лютого о 17:00 запрошує послухати «Музику Франції». Прекрасні музиканти Олена Мацелюх (орган) та Ігор Мацелюх (флейта Пана) зіграють найвідоміші твори французьких композиторів: Теодора Дюбуа, Жана Лянгле, Каміля Сен-Санса, Леона Боельмана та інших. Вартість квитків – 40 грн. Їх можна придбати у касі перед концертом.

19-го лютого о 17:00 Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7) кличе на концерт «Від бароко до класицизму». У програмі концерту твори Георга Філіпа Телемана, Георга Фрідріха Генделя, Йоганна Себастьяна Баха, Дмитра Бортнянського, Максима Березовського, Вольфганга Амадея Моцарта. Виконують: Ярема Павлів – соліст, Анна Іванюшенко – соліст. Вартість – 50 грн.

У Underground Club (вул. Коперника, 17) 19-го лютого о 20:00 проведуть вечірку «50th Anniversary Cobain Birthday Party». Вечірка пам’яті легендарного Курта Кобейна. Львівські гурти Submarina та «Лоно» зіграють для вас найкращі пісні гурту Nirvana, а також доповнять вечір своїми власними піснями. Вартість квитків – 50 грн.

Кіно

Львівський кіноцентр (вул. Володимира Великого, 14а) пропонує провести вихідні у компанії хорошого кіно. 

18-го лютого (субота):

15:00 – Мільтфільм для дітей 

17:00 – «Радіомрії» (Бабак Джалалі, США, 2016, оффбіт комедія)

19:00 – «Ні хвилини спокою» (Патріс Леконт, Франція, 2014, комедія)

19-го лютого (неділя):

13:30 – Мільтфільм для дітей

15:00 – «Рідні» (Віталій Манський, Німеччина, Латвія, Естонія, Україна, 2016, документальний)

17:00 – «Ні хвилини спокою» (Патріс Леконт, Франція, 2014, комедія)

19:00 – «Радіомрії» (Бабак Джалалі, США, 2016, оффбіт комедія)

21:00 – «Ні хвилини спокою» (Патріс Леконт, Франція, 2014, комедія).

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує до перегляду блокбастера «Оселя зла: Фінальна битва» (субота, неділя - о 18:00, 20:00 та 22:10) та трагікомедії «Побачення наосліп» (субота, неділя - о 10:15, 14:25,18:40 та 20:15). 

Виставки

Галерея Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б)  до 27-го лютого експонуватиме виставку «TheWood». Це курсові та дипломні роботи студентів кафедри художнього дерева різних років, що демонструють зріз діяльності кафедри та тенденції її розвитку у контексті освітнього процесу у ЛНАМ.

Експозиція складається із навчально-творчих робіт молодого покоління митців та демонструє широкий діапазон форм, тем, ідей та технік із якими працюють студенти на кафедрі художнього дерева. На виставці будуть представлені декоративні панно, рельєфи, різьблений декор, скульптурна пластика, сучасні меблі, елементи предметного дизайну, концептуальні інсталяції тощо, виконані із найбільш популярного у всі часи матеріалу – натурального дерева різних порід та фактур. У деяких роботах зустрічається і синтез матеріалів: поєднання із елементами металу, текстилю, скла, кераміки чи каменю. Вхід вільний

У Львівському музеї історії релігії (пл. Музейна, 1) триває виставка «Кам’яна Могила. Реінкарнація». Представлено роботи, виконані у різних жанрах, але їх об’єднує одна тема: три світи Кам’яної Могили. Малюючи вдень і вночі, тріада митців членів Національної спілки художників України – Анатолій Фурлет, Сергій Лаушкін та Олександр Чегорка, – намагалася передати таємничу силу пам’ятки.

Творчий простір «Щось цікаве» (пл. Ринок, 13) до 3-го березня пропонує до перегляду виставку Олекси Миська «Штучні штуки». «Штучні штуки» – це абстрактні форми які нагадують щось чи когось. Імпровізована назва виставки виникла в ході роботи, виставка не мала назви, художник лише жартома називав свої роботи «штуками». В результаті ця назва закріпилася, адже «штука» має й інше значення – мистецтво, що підкреслює суть цього проекту.

Підготували Марія Стахів та Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!