Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4701 0
Останні зимові вихідні, 25-26 лютого, будуть сповнені театральними виставами та кінопрем’єрами. Tvoemisto.tv пропонує підбірку найцікавішого.

Театр

25 лютого, о 19:00 Театральний центр «Слово і голос» (вул. Городоцька, 38) запрошує на вечір української драми «Білії листи»

Вистава «Білії листи» – це частина проекту «Українська Драма. Світло і опік», матерія якої базується на поезії Шевченка та давніх традиційних піснях України, які міг чути сам поет. Назва вистави відсилає до вірша «Лічу в неволі дні і ночі…», а постать Шевченка тут далека від образу революціонера і бунтаря, з яким його часто ототожнюють.На думку авторів, поет весь час говорить до нас – так, мова Шевченка жива, а тон розмови часто міняється – від ліричних спостережень за природою до запеклих дискусій із Богом. Постійним залишається лише інтерес до долі його і нашої неідеальної, але рідної України. Вартість квитків: 100 грн

 

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 26 лютого, о18:00 тішитиме вибагливу публіку балетом «Есмеральда»Лібрето Семена Дречина та Євгена Лисика за романом Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері» Вартість квитків: 50-300 грн

 

25 лютого 2017, о 18:00 у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) ставитимуть виставу «Він, вона, вікно, покійник»

П’єса Рея Куні «Він, вона, вікно, покійник» була вперше представлена британським глядачам 1990 року, із захватом сприйнята критикою і отримала премію Лоуренса Олів’є, як краща комедія року. З того часу вона ставилась у багатьох країнах світу. Деякі критики зауважують, що переказувати сюжет комедії Рея Куні – все одно що переказувати німий фільм із Чарлі Чапліном

Помічник британського прем’єра Річард Уіллі таємно зустрічається з секретаркою у готелі «Вестмінстер». Несподівано вони виявляють у номері тіло мертвого мужчини. Схоже, це грабіжник, якого притиснула віконна рама. Це загрожує скандалом. Річард та його помічник Пігден намагаються сховати труп, при цьому кожен наступний крок лише заплутує ситуацію, яка стає доволі катастрофічною з появою в номері спочатку керуючого готелем, згодом дружини Річарда і врешті ревнивого чоловіка секретарки Джейн, а потім… Але не будемо відкривати всі карти. Поза усім це комедія, світла комедія, що несе радість, сміх, позитивні емоції. Словом усе те, за що ми любимо театр Тривалість вистави 2 год 30 хв. Вартість квитків: 100 грн

 

25 лютого, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) запрошує на перегляд психологічної драми «Раптом минулого літа»

П’єса «Раптом минулого літа» чи не найбільш радикальний текст Теннессі Вільямса. Режисер вистави, американець Ніл Флекмен, зміщує акцент з психологічного автопортрету драматурга, на постать Кетрін Голлі, прототипом якої є сестра автора. Тендітна дівчина, яку одні хочуть використати, а інші просто ліквідувати, цілковито позбавлена свободи і прав та має лише один спосіб зберегти те, що їй залишили від життя — збрехати. Але тільки сказавши правду вона може утвердити себе. Вартість квитків 100 грн.

Музика

25 лютого, 18:00, у Львівській обласнії філармонії (вул. Чайковського 7) Академічним молодіжним симфонічним оркестром «ІNSO-Львів» диригуватиме Вольфганг Емануель Шмідт

У програмі:

Фелікс Мендельсон. Увертюра «Рюї Блаз» op. 95

Петро Чайковський. Варіації на тему рококо для віолончелі з оркестром

Роберт Шуман. Симфонія № 1

Вартість квитків: 50- 160 грн

 

26 лютого 13:00, Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського 7) запрошує жителів та гостей міста на «Симфонічний ранок»

Для нашого міста вже давно стало звичним явищем виступи юних талантів з професійними музикантами.

Концерти відбуваються у форматі творчої співпраці Львівської спеціалізованої школи-інтернат ім. С. Крушельницької та Львівської обласної філармонії. Унікальність проекту «Симфонічні ранки» та «Камерні ранки» з учнями школи ім. С. Крушельницької у тому, що жодна інша мистецька школа в Україні не може похвалитися подібною співпрацею.

Цього разу учні-солісти школи виступатимуть із Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії під диригуванням Юрія Бервецького. У концерті беруть участь найкращі учні школи, які грають на фортепіно та скрипці. Вартість квитків 30 грн

 

А 26 лютого, о 18:00, Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського 7) кличе послухати «Цикл фортепіанних сонат Вольфганга Амадея Моцарта» у віртуозному виконанні Етелли Чуприк.

Етелла Чуприк невипадково вирішила відзначити присудження їй звання Народної артистки України виконанням всіх сонат Моцарта. Вже багато років піаністка звертається до історичних програм, продовжуючи славну традицію метрів романтичної доби. Сонати Моцарта – не просто наступний щабель у її творчому сходженні. Це той найвищий іспит на художню зрілість, та амбітна вершина кожного справжнього музиканта, осягнути яку можна, лише пройшовши довгий і складний шлях мистецького самовдосконалення. Вартість квитків 40-100 грн

 

У !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) 25 лютого, 22:00 відбудеться «Вечірка з Arston»

Найуспішніший DJ та Sound Producer Білорусі із світовою кар’єрою. Arston, неодноразовий лідер топів Beatport, iTunes, а його роботи на Spotify отримують сотні тисяч прослуховувань.

Його треки грають топові DJ світу, такі як: Armin Van Buuren, Hardwell, Martin Garrix, David Guetta, Tiesto, Calvin Harris Axwell / Ingrosso та ін. Артист лейблів Armada Music, Revealed Recordings та ін. Вартість квитків 150 - 300 грн

 

У неділю 26 лютого, о 19:00 у арт-кав’ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, («Дзиґа», 2-ий поверх)) відбудеться концерт гурту «Аніма». Музиканти презентуватимуть свою нову композицію «Гра».

Автором музики до цієї композиції є львівська піаністка та композитор Тетяна Чайковська. Ідея написання музики народилася на початку 2016 року під впливом побаченого в зоні АТО, куди Тетяна їздила, виступаючи з концертною програмою для наших військових. Повернувшись, вона  звернулася до вокалістки та поетеси Марії Зятик з пропозицією підібрати слова до цієї музики. Настрій музики підкреслив текст Марії, адже відчуття безвиході, та певного розчарування було присутнім в кожній ноті пісні.  В травні, того ж року, почалася активна робота  над створенням музичної композиції під назвою «Гра». Оновився і склад гурту, прийшли нові музиканти, це гітарист Денис Коробейніков, бас-гітарист Владислав Боровець та ударник Ярослав Пиж. Кожен з них розробляв свою партію самостійно. Отож композиція звучить відмінно від попередніх робіт гурту. Вхід 60 грн.

Кіно

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні

Субота (25 лютого)

15:00 - Мультфільм для дітей

17:00 - Фестиваль фантастичного кіно

19:00 - Патерсон (Джим Джармуш, США, 2016, романтична комедія)

озвучений українською мовою

21:00 - Гніздо горлиці (Тарас Ткаченко, Україна, Італія, 2016 , драма )*

 

Неділя (26 лютого)

13:30 - Мультфільм для дітей

15:00 - Фестиваль фантастичного кіно

17:00 - Гніздо горлиці (Тарас Ткаченко, Україна, Італія, 2016 , драма )*

19:00 - Патерсон (Джим Джармуш, США, 2016, романтична комедія) мовою оригіналу з субтитрами

21:00 - Гніздо горлиці (Тарас Ткаченко, Україна, Італія, 2016 , драма )*

Квитки: 30 / *40 грн., можна придбати у касі кінотеатру

 

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на перегляд історичної мелодрами «Гіркі жнива».

Події розгортаються в Україні у період Голодомору 32-33 років. Головний герой фільму Юрій (Макс Айронс) живе звичним життям українського хлопця. Він закоханий в Наталку (Саманта Баркс) і мріє створити з нею міцну сім’ю. Та його мріям не судилося здійснитися. Людиноненависницький радянський режим влаштовує голод. Населення у селах опиняється на межі вимирання. Чоловіки, у жилах яких тече козацька кров, не в силах сидіти склавши руки та чекати смерті. Організовуються осередки спротиву, мета яких перебороти безжальну систему.

Час сеансів у суботу та неділю: 10:30, 12:30, 14:30, 16:30, 18:30, 20:30, 22:30

Вартість квитків: від 85 до 150 грн

Виставки

З 17 лютого по 3 березня у Мистецькій галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) триває виставка арт-проекту «theROOM/кімната»

theROOM – спільний проект молодих українських художників та ілюстраторів. Це певною мірою психотерапевтична спроба помістити світ у невеликий простір дерев’яної коробки, а для глядача – можливість побачити наскільки різні речі можуть трапитися в абсолютно однаковому форматі. Вхід вільний.

 

У Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35), в той самий час (17 лютого - 3 березня) триває Виставка австралійського аборигенного мистецтва «Старі Майстри»

Малювання на корі є однією з видатних традицій світового мистецтва, яке практикували аборигенні художники Арнемленда (північна територія Австралії) упродовж тисячоліть.

«Оригінальна виставка малюнків на корі відкрилася в Канберрі кілька років тому. Оскільки не всі можуть приїхати до далекої Австралії, Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії та Національний музей Австралії розробили пересувну виставку репродукцій, які подорожують по всьому світу, щоб показати це чудове мистецтво для широкої аудиторії. Ми дуже раді представити українцям колекцію дивовижних, приголомшливих зображень – прикладів традиційного виду мистецтва, створеного однією з найстаріших культур у світі», – говорить Брюс Едвардс, Тимчасовий повірений у справах Посольства Австралії.

Посольство Австралії в Україні вдруге презентує культурну програму у Львові. Виставка є частиною програми 2017-го року на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Австралією і Україною, а також відзначення 70 років українського поселення в Австралії. Вхід вільний.

Активний відпочинок

У неділю, 26 лютого, клуб велосипедного туризму «Колесо вітрів» проводить змагання з велосипедного туризму «Snow bike – 2017». Ці змагання проводяться традиційно в останню неділю зими та відкривають новий велотуристичний сезон.

У заході можуть брати участь не тільки спортсмени, але і всі, хто не байдужий до двоколісного транспорту. Вік учасників необмежений.

У програмі змагань традиційні дистанцій для велосипедистів – це подолання природніх перешкод «ТРІАЛ» та швидкісна їзда «ВЕЛОКРОС».

Початок заходу – 13.00

Реєстрація учасників – з 12.00

Місце проведення – парк І.Франка (поблизу пам’ятника І.Франку).

Для того, щоб взяти участь у змаганнях, потрібно до 25 лютого зареєструватися, відправивши на електронну адресу [email protected] дані про себе (прізвище, ім‘я та дату народження).

Довідка за тел.: (067) 368 32 80.

Підготувала Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!